Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Puna-Aukkujen yritys  (Luettu 1989 kertaa)

Karhula

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 475
Puna-Aukkujen yritys
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/04/852532

Puna-Aukut yrittivät monet kerrat Marskia henkiltä aina 1918 kapinasta alkaen mutta onneksemme avuttomaan tyyliinsä epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen.

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: Puna-Aukkujen yritys
Millähän konstilla ne desantit olis saanu sen myrkytetyn ruuan Marskin suuhun. Mä luulen että se ruoka oli tarkoitettu niille ittelle evääksi mutta kokilla (Aukin sukulaisia) meni myrkyt ja mausteet sekaisin.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Puna-Aukkujen yritys
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/04/852532

Puna-Aukut yrittivät monet kerrat Marskia henkiltä aina 1918 kapinasta alkaen mutta onneksemme avuttomaan tyyliinsä epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen.

  Joo Mikkelin ympäristöön tiputettiin näitä desantteja vähän väliä. Niitä etsimään laitettiin kaikki kynnelle kykenevät. Aika moni pääsi hengestään jo kiinniotto vaiheessa. Näin kertoo tarinat kylillä. Sodan jälkeen jotkut joutuivat syytteeseen silloisista tapahtumista. Muistatteko Kuopion läänin maaherran Risto Hölttä. Sai kyseisen paikan jakamalla tuomiota sodan jälkeen.

http://www.youtube.com/watch?v=Bs9sKVnhhQ4

Valpon voimat osoittautuivat riittämättömiksi. Niinpä kommunistisen sisäministeri Yrjö Leinon alaisuuteen perustettiin erityinen tutkintaelin, jonka päälliköksi tuli varatuomari Reino Vesanen ja apulaispäälliköiksi myöhempi ylipoliisipäällikkö Fjalar Jarva, tuleva Tullihallituksen pääjohtaja Jorma Uitto ja Kuopion läänin maaherrana eläkkeelle lähtenyt Risto Hölttä, kaikki takkinsa kääntäneitä uuskommunisteja

Neuvostoliitossa upseerikoulutuksen saanut Kivilahti ja myöhemmin Risto Hölttä. Pidätettyjen oikeuksia rajoitettiin muun muassa tapaamisten osalta ja Nihtilänkin tilanne parani vasta kun eduskunnassa oli tehty marraskuussa 1946 välikysymys asekätkijöiden kohtelusta.

Kun Erkki Tuominen tuli Valpon päälliköksi ja Risto Hölttä apulaispäälliköksi (vakinaisesti vasta maaliskuusta 1948) punainen Valpo pääsi pahimmista ylilyönneistään. Miehet olivat oikeustieteellisen koulutuksen saaneita ja jo ennen Valpoa virkamiehinä toimineita. Mutta heidän ottaessaan ohjakset Valpon peli oli jo pelattu. Heti SKDL:n kärsittyä vaalitappion ja jouduttua vallasta syrjään uusi sosialidemokraattinen hallitus valmisteli Valpon lakkauttamisen. Ratkaisu astui voimaan vuoden 1949 alusta.

Viimeksi muokattu: 06.04.09 - klo:16:58 kirjoittanut Sepedeus