Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Talvinenä

Ravinnetaseet kuuluu perustuen vaatimuksiin.

Lantaa tosiaan täytyy alkaa myymään ja kyntään reilusti enemmän.

Meille viime viikolla tulleen täydentävien ehtojen lapun mukaan ravinnetaseista ei puhuta mitään! Jihuu!!! Ilmeisesti siitä päästään viimein irti. (Olen viime kauden vuodattanut verta hikeä ja kyyneleitä ravinnetasetoimenpiteen kirjaus- ja toimenpideohjelmasirkuksen parissa 150 peruslohkoni kanssa)

Sinänsä täydentävissä ehdoissa on paljon ihan järkitoimenpiteitä, lukuunottamatta lannan patteroinnin kieltämistä.
Laskinpa tässä MTT:n rehutaulukkoarvojen perusteella 4 tonnin ohrasadon kaliuminoton. Pelkästään oljissa 60 kg ja jyvissä 20 kg. Puintiin mennessä osa kasvin ottamasta kalista on jo huuhtoutunut pois. Olikohan se noin 100 kg, mitä kesän kuluessa ohrassa on ollut maksimissaan. Silti esim. Yara suosittelee lannoitusoppaassaan kaliumtasolla tyydyttävä 40 kg kaliannosta, jos edeltävän viljan oljet on korjattu pois. Optimistisesti oletetaan, että kalia tulee tarpeeksi maasta. Ja sitten leipä leveämmäksi -lehden jutuissa kuitenkin todistetaan, että reilumpi kalilannoitus on nostanut satoja. Eipä tarvitse ihmetellä, että viljavuustilastot on kalin osalta punasella. Voi tietty olla, että lompakon näkökulmasta asia näyttää toiselta.
Herrat taitavat viljellä viljaa samalla lohkolla tästä ikuisuuteen? Maanviljelijä viljelee toisinaan myös nurmea, ja silloin maan kali on kyllä tarpeeseen.
Kiitoksia vaan ohjeistuksesta! Kaikki tuli kokeiltua, Windows Security Essentials heitettyä roskiin ja korvattua Aviralla (F-Secureen en ole luottanut), tuskaisia soittoja it-hovihankkijalleni... Lupasin ostaa häneltä jopa uuden pöytäkoneen, jossa on valmiina toimiva Windows 7.  Kunnes it-hovihankkija viimeisenä keinona ehdotti combofix-virusohjelman ajamista koneella.  Ja kas! Rupesi yhteys maviinkin syntymään.
Combofixin lataussivulla varoitetaan noviiseja käyttämästä tätä, koska voi kone mennä epäjärjestykseen. Combofix antaa kuitenkin raportin löydöksistään, ja siitä näkee mitä se on tehnyt. Eli tässä tapauksessa viruksia ja matoja ei löytynyt, vaan vanhat piilossa olevat windowsin asetukset ilmeisesti esti yhteyksien syntymistä. Näin maalaisen järjellä tulkittuna.  Olipas taas ristiretki...
Onko joku teitä saanut haettua lohkokirjanpito-ohjelmaan lohkotiedot Vipusta? Meillä ei onnistu millään, vaikka Agrineuvos on päivitetty ja pitäisi olla tikissä.

Tulee vain virheilmoitus: Bad request (400) =https. opengate2.mmmtike.fi/AuthGate

En pääse edes Vipun-portille saakka, vaan silta on poikki jo sitä ennen.
Taivaaseen ei näköjään päästetä kaltaisiani idiootteja.
Korvamerkkejä pitäisi tilata, ja kovasti houkuttelee e-merkit. ID-Import ilmoittaa, että e-merkki on aina apumerkki ja virallinen merkki pitää olla ilman sirua. En kyllä ymmärrä...Mutta asiaan: Lukulaitteita näyttää olevan joka lähtöön. Merkkejä mm. bluestick, Gesrender, Destron Fearing ja hintaluokka 700 - 1150 e. Kalleimmassa näytti olevan pienin muistitila.  Mutta löytyisikö laitetta, johon voisi luetun merkin jälkeen lisätä vaikka punnitustuloksen ja purkaa sitten weblampaaseen? Pelkkä lukulaite ei kovin paljoa vähennä vielä paperitöitä, jos kaikki punnitukset ja teuraslistat pitää kuitenkin kirjoittaa paperille.
Kiitos arviosta! Taitaa tulla samainen ohjelma meillekin. Sinänsä en kyllä ymmärrä, miksi tuotevirtakirjanpitovaatimus on niin tarkka. Eikö ympäristön kannalta olennaisempaa olisi tarkastaa tilan eläintiheyttä per hehtaari ja eläinten olosuhteita?
Osaisiko joku selostaa, miten saisi hoidettua tuotevirtakirjanpidon luomukotieläintilalla tarkastajankestävästi? Onko tähän olemassa toimivaa kirjanpito-ohjelmaa vai hoituuko taulukkolaskennalla? Ongelmana on, että kukin rehuerä pitäisi läpinäkyvästi saada kirjattua syötetyksi eri eläinryhmille. Tarkastuksessa ei riitä, että kirjanpidossa näkyy väkirehuseoksen koostumus ja montako "ämpäriä" eri ryhmille sitä annetaan milloinkin.
Sivuja: [1]