Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - dtk

Kasvintuotanto / Vs: Syysmuokkaukset
: 23.10.23 - klo:08:00
Eilen onnistui vielä hyvin. Ainut missä ei mennyt mitenkään maahan oli kohta missä oli ollut yhdistelmä kalkkia. Hieman tivistynyt ja jäätynyt kun siinä kuormattu.
Tuossa nevapohjaisessa maassa itseasiassa tuo jäätyminen auttoi pysymään pinnalla :)
Näyttää kyllä siltä että jäätyy ennemmin ennen kuin ehtii saada kaikki tehtyä. Miettinyt jo että pitäisikö ostaa kultivaattori jouduttamaan kevät hommia.  Voisi jatkossa kevät muokkaukset hoitaa sillä.
En vain oikein tiedä minkälaista tuollainen 100hv vehje jaksaisi järkevästi vetää .
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 22.09.23 - klo:08:35
Päivän hinnat kätevästi yhdestä paikkaa: https://farmfacts.info
tukien maksu vain siirtyy sitten n kuukautta ilmoituksen teon jälkeen. Ei varmaan kannata odottaa mitään joulukuussa?
Ei mulla ole ongelmaa ottaa kuvia pyydetäessä ja tämä systeemi meni kyllä parempaan suuntaan kun annetaan mahdollisuus korjata ennen kuin  sanktioidaan. Niinhän se olisi pitänyt olla aina.

Tässä on vain riski siihen että velvoitetaan jatkossa kuvaamaan / raportoimaan vipu-sovelluksella aina kun olet pellolla tekemässä jotain.  Varmaan maalailen piruja turhaan seinille :)
Onkohan nuo pikkupläntien kuvauspyynnöt siittä että satelliitin resoluutio ei pysty niihin.
Periaatteessa vastustan sitä että joka kerta kun käyt pellolla sun pitäisi ottaa kuva. Kohta se on vaatimus että 7 kuvaa hehtaarilta joka toimenpiteestä.

Voi olla että algoritmit paranee  ja huomaavat kaikki niitot kun tätä showta pyöritetään muutama vuosi .
Tänään niitä ilmeisesti pitäisi ensimmäisen kerran tulla.Onko jollekkin jo tullut ja mistä aiheesta? Itselle ei ainakaan vielä ole näkynyt.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 16.08.23 - klo:12:13
Meinasin tilata berneriltä myös, mutta kun kyselin niin ainakin 26-5-5 ollu keväällä surkeaa tavaraa. Isoja kokkareita että on tukkinu apulantavantaat ja toisaalta joku säkki ollu käytännössä jauhetta. Olivat palauttaneet lannat bernerille.  Belori lannoitteita tuli käytetty pitkään ja ne oli ihan ok ainakin viime vuosina.

Äsken tuli bernetiltä vastaus tarjouspyyntöön, niin tuota ei nyt edes ollut tilattavissa tällä hetkellä :)

Kaipa sitä täytyy taas ostaa ylihintaista yaralaista vuoden korkeimmalla hinnalla... Tuo 26-5 olisi vain sopinut hyvin mun pelloilla. Tarkoitus yrittää saada fosfori nollaan. On ollut jo vuosia että siihen mitä saisi laittaa  30-50% vähemmän.

Voiko starttilannoitetta laittaa hs-laitteesta pintaan kylvön yhteydessä vai pitääkö se mennä siemenen kanssa?
Laitoin kokeeksi 5:1 suhteessa sankoon molempia ja ihan nesteen pysyi. Kaipa sitä ruiskun uskaltaa täyttää kun keli kohenee
onkos joku sekoittanut hi-phos ja Maatilan Mangaani tuotteita keskenään?

Mietin että jos nuo ajaisi erikseen ekana. Hi-phos kun ei mene rikka-aineen kanssa mitä mulla on ja mangaani ei sovellu axialin kanssa  (parille lohkolle pitäisi ajaa), niin jäisi ainakin yksi ajo kerta pois




Lainaus
Raiheinä ei tainnut olla sallittujen kasvien listalla..

Joo totta puhut. Tuossa Hankkijan seoksessa on sitä mukana, niin meni omatkin ajatukset sekaisin :)
Voisin kuvitella ettei haittaa että on mukana, mutta enemmän varmasti pitää olla sallittuja. Paras tietysti jos on omasta takaa kuminaa tai muuta tuohon sopivaa.
Omalle seokselle valkosinappi 10kg + öljyretikka 10kg näyttäisi tulevan hinnaksi 65e/ha.
Mutta jos laittaisi raiheinää sekaan ja kaikkia 5kg/ha niin hinta olisi 32e/ha.
Millä määrillä sitten saa kunnon kasvuston aikaan jolla on pellollekkin jotain apua on eriasia.
tein kans sähköisesti kevättalvella kun huomasin tutkinnon vanhentuneen. Se kyllä ärsytti kun ei nähnyt mihin oli vastannut väärin.

Se jäi mietityttämään kun siellä oli kaksi kysymystä liittyen (ymmärtääkseni) tuotemerkkiin, joku rotan myrkky. En enää muista mikä oli, mutta enemmän vaikutti mainokselta kuin asialliselta kysymykseltä.
Miettinyt samaa oman maatalouden osalta. Yhden pienen yrityksen laskut/laskutuksen hoidan niin siellä mulla on ihan vuosi/kuukausi-kansio rakenne ja kuukausi kansiossa sitten pdf:t <eräpäivä/maksupäivä>_<laskuttaja>. laskutukset sitten <eräpäivä>_<viitenro>_<asiakas>

Kirjanpitäjä eri paikkakunnalla niin kuun  vaihteen jälkeen kansio zippiin ja kirjanpitäjälle. Sen vuoksi alunperin tuli tämä pdf kuvio kun hommat siirtyi mulle.
Tosin lopputulos on kuitenkin mappi kun kirjanpitäjä tulostelee ne sitten :)

Nuo on sitten google drive kansiossa ja sitten joka sunnuntai muutokset menee backuppiin. Tästä tulikin mieleen että pitäisi varmaan taas tehdä yksi iso backuppi (ja varmistaa että ne edes toimii)

Siihen trimbleen tunnun aina päätyvän kun noita lueskelen.
Näistä löytyy historiasta keskustelua, mutta jos juuri nyt lähtee ostamaan ruiskulle navigaattoria mikä olisi kustannustehokas ratkaisu?
Saisi olla sellainen mikä osaa automaattisesti katkaista lohkoja. Nykyisessä ruiskussa ei ole sähkölohkoja/ohjausta. Jossain kohtaa ajatus päivittää isompaan niin olisi hyvä huomioda tuokin.

Käytääkö nuo yleensä samoja väyliä? siis että ymmärtääkö kaikki navit ja ruiskut toisiaan?

Alkoi vain ärsyttämään kyntäessä kun oli taas jäänyt 50m pitkä metrin leveä raita mikä kasvoi komeasti vihreänä juolavehnää...
Sivuja: [1] 2 3