Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Viestit - carlos

Niin se vaan on että täällä eteläisessä Suomessa ei 400 ha viljelyn rahoittamiseen ihan pienet sivutulot riitä.
Kasvintuotanto / Vs: Erikoiskasvit
: 29.02.24 - klo:00:22
Ruiskuttelen samalla ruiskulla viljoja, heiniä, perunaa, sokerijuurikasta perinteistä sekä convisoa ja glyfot. Ruisku on ihan karvalakki Hardi johon olen itse laittanut säiliöön pesurin. Kasvilajien vaihtuessa pesu ruiskun pesuaineella. Ensin kolme kertaa huuhtelu pelkällä vedellä sitten pesu pesuaineella ja lopuksi pari huuhtelua, joka välissä nestettä myös suuttumusta läpi. Tähän menee aikaa vajaa tunti. Ikinä en ole havainnut mitään vioituksia enkä irroittele mitään suuttimia erikseen pestäväksi.
Aiheesta poiketen, aina tätä ihmetellyt kun ammattimiehet ruiskuttaa läpi yön. Eikö se pientä sadetta vastaava kaste vie tehon?

Niin, eihän se pesu lopulta kauaa vie, mutta tunninkin paussi keskellä yötä tympäisee, kun vaihtaa vehnästä kauraan, tahi ohrasta rypsiin.
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 16.12.23 - klo:01:20
toimiiko tuo?   menöökö läpi?
Älkää ny viitttikö, luuletteko että joku on näistä oikeesti kiinnostunut?
Vapaa sana / Vs: Viljamarkkinat
: 06.08.23 - klo:00:46
mutta eiks viljamiästen pitäny joku puulaaki perustaa joka määräis hinnat?   jo aulikki anttilas moisesta haastoi ja viron tuontia yritti..    vuosikymmeniä sitten..   missä moinen muuten viipyy??   eikö ole osakkaita?
Jos puulaakihommisa on mtk mukana niin perustamiskokouksesta ilmoitetaan josain veispuukisa pari tuntia ennen alkua. Voidaan todeta jotta halukkaita oli todella vähän paikalla.
Kasvintuotanto / Vs: Aikainen kevät?
: 16.04.23 - klo:11:36
Kevätkosteus kun häviää, sitä ei täällä saa sadettamatta takaisin. Sisämaassa tulee aina ukkoskuuroja, mutta alkukesän viileä meri tappaa kuuropilvet.

Jos vaan ei vaivaa saveen kesän kellertäviä tallauksia, aikainen kylvö harvoin on epäonnistunut. Myöhäiset kylvöt ovat epäonnistuneet säännönmukaisesti. Riista- ja maisemapelloilla tätä myöhäisen kylvön autuutta on saanut harjoitella ihan huolella. Viime kesänä maisemapelto oli valkoisella savimulloksella syyskuulle asti, elokuun 28  päivän 40 mm rankkasade vasta kasteli meikäläisen auringon- ja hunajakukan siemenet, ja muutama kukka kasvoikin syksyn pakkasiin  asti. Melko nolo kukkapelto oli koko kesän, rikkaruohot pl. ohdakkeet ja valvatit kuolivat kuivuuteen.

-SS-

Miten se onnistuu jos maisemapellon kylvää keväällä heti viljojen perään? Ajattelin suorakylvää kukkaset mutta koska kasvinsuojeluaineiden käyttö on kielletty koko kalenterivuonna, niin kesäkuun kylvöillä saattaa rikat viedä voiton.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 15.04.23 - klo:20:23
Toimiiko ne typet jos levityksen jälkeen on pari viikkoa poutaa? Suorakylvetyssä taitavat ainakin jäädä pahnojen päälle.
Laitetaan nyt tänne operaation loppuraportti jos joku muukin ihmettelee samaa joskus. Löysin netistä toisen merkin varaosakuvaston josta oli nähtävissä että palkin kansi toimii laakerin lukituksena. Hammaspyörä laakereineen tuli kannen mukana kun sen sai väännettyä irti kulmavaihteesta.
Onko alemmassa hammas rattaassa  reikiä johon joku erikois- ulos vedin saa? Noi muut holkit ja hilut siinä kuvassa alemman yläpuolella, onko ne kiinni kulma vaihteessa vai sovite palkin kannen kanssa?

Siis se hammasratas laakeroitu kaulasta ja laakerin ulko on vaihteiston kannessa. Silloin ei muuta ku jollain keinoin prässiin.

Rattaassa ei ole reikiä ja on ilmeisesti laakeroitu kaulasta vaihteeseen, sitä ei muutaman millin raosta näe. Olisiko ratas sitten pelkästään laakerin sovitteella kiinni, ilman lukitusta?
Voiko se olla akseli ylös ja alempi ratas yhtä? Onko vaiheesta rajähdyskuvaa? Voi ne olla semmosii jos kokonaisuus on esm comer.

Kyllä ne erillisiä on, lukitus on vaan täysi arvoitus. Kuvassa nro 13 on lukkorengas mutta siihen ei voi millään päästä käsiksi. Kulmavaihteen kuvan mukaan akseli ja ylempi ratas ovat yhtä puuta. Alempi ratas ei ole tiukka rihloihinsa, rasva liikkuu välissä kun vääntelee. Aika hankala saada prässiinkään kun rattaan ja palkin kannen välissä ei ole montaa milliä.
Nyt tarvittaisiin kyllä kokemusasiantuntijaa
Mitä ilmeisemmin palkki halkaistava, pulttikiinnitteinen, ylä ja alapuoli
Palkista pulttiliitoksella, hammasrattaan alapuolella 11 mutteri,
Joka pitää akselin paikallaan, varaosakuva kulmavaihteesta, sen
Akselista näyttää rakenteen.

Palkki on halki, rattaan alapuolella ei ole mutteria eikä lukkorengasta.

Mikä tuo kuvan 11 mutteri on ?
Tai siis tuollaistako ei silti ole koneessa.

Se on ilmeisesti vaihteen kiinnitysmutteri, lista näyttää määräksi 8 kpl.
Mitä ilmeisemmin palkki halkaistava, pulttikiinnitteinen, ylä ja alapuoli
Palkista pulttiliitoksella, hammasrattaan alapuolella 11 mutteri,
Joka pitää akselin paikallaan, varaosakuva kulmavaihteesta, sen
Akselista näyttää rakenteen.

Palkki on halki, rattaan alapuolella ei ole mutteria eikä lukkorengasta.
Kyseessä siis ratas nro 12.

Vaihde on Comer 142001. Varaosakuvat on mutta niistä ei oikein selviä lukitus. Voisiko olla niin että kulmavaihde pitää laittaa paloiksi että saa rattaan irti?
Oleellinen osa pääsiäisen kärsimysnäytelmää on tietysti niittokoneen purkaminen. Nyt homma uhkaa tyssätä tietämättömyyteen. Kone on Comerin palkilla, 10 v vanha. Osaako joku kertoa miten kulmavaihteesta irtoaa palkin sisällä oleva hammaspyörä? Mitään lukitusta ei ainakaan ulkopuolelle näy.
Mietin tuota paisuntasäiliö juttu myös. Ylipaineventtiileistä ei ole laskenut.
Laitoin lämmityksen aamupäivällä seis. Tai vaihdoin öljykattilan toimintaan. Onneksi on vaihtoehto, uusittukin 5 v sitten rinnalle. Niin, nyt oli pieni vesinoro lattialla keskellä uunia. Pienen tuhkanpoisto aukon kohdalla. Tiputtaa sinne keskeltä ylhäältä jostain...

Toisaalta helpottavaa huomata  ettei talon päästä tai kanaali vuoda matkalta.  Täytyy alkaa katsella uusia uuneja.

Omallakin Arimaxilla ikää jo 22v ja hiukan vettä häviää myös, syy tutkimatta. Mistähän  tänä päivänä löytyy yhtä hyvä uusi kattila?
Sivuja: [1] 2 3 ... 6