Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 120

Viestit - SamiT

helekutta.   kuin paljon sit moisen korjuu maksaa jos pelkkä vaihto tuon?    aina luullu et kotomaisella sentäs hinnat kohillaan.     tolla hinnalla saa punavanteeseen koko lootan..

Ottaa nekin vanhan toosan vaihdossa takaisin, samaa AGCO-konsernia sekin kioski.

Korjauksen hinta varmaa 2000-3000 euroa työtä ja osat päälle. Oliskohan synkropaketit kytkentäholkkeineen n. 800 euroa vaihdeparia kohti, on huoltosarjoja olemassa tuohon hommaan niin tulee taas uudenveroinen siltä osin. Vähän laakereita, pikavaihteen planeettojen laakerit ja akselit samalla ja kaikki pakat niin johan meni 10000 euroa mutta taas ajaa 10th lisää eikä tarvitse koko ajan laatikkoa aukoa joka pakan takia erikseen vaikka monesti noilla tunneilla pakat kuin uusia ainakin suunnanvaihdossa. Samalla saa mahdolliset päittäisvälykset simmattua pois vaihteistosta.
Kasvintuotanto / Vs: hiukan isompi vahnko.
: 24.09.20 - klo:22:06
Omassa maatilavakuutuksessa on erikseen mainittu tuotantotarvikkeet ja varastoitu sato, siilojen koosta ja lannoitteiden käyttömääristä muistaakseni keskusteltiin jotakin aikanaan vakuutusta tehdessä, pitäsikin varmaan käydä taas päivittämässä että on nuokin kohdallaan kun viimeksi keskityttiin kone ja rakennusvakuutusten tarkateluun kun noita päivitettiin ajan tasalle.
Ikuisena optimistina uskon että Intiasta virtaa jonkun verran investointipääomaa toiminnan kehittämiseen. Porin tehdashan on poikkeuksellisen omavarainen tuotannossa verrattuna moneen isompaankin koneiden tuottajaan, siellä on valua, koneistusta ja ohutlevytyöstöä sekä hitsausta saman katon alla kun moni isokin valmistaja on pelkkä alihankkijoiden osia kasaan laittava kokoonpanolaitos.
2000-sarjan Sampolla oli ensimmäinen timotein puinti tänä syksynä. Puintikela oli 700 kierrosta, esipuintikelan välys 15mm ja puintikela 9mm, puhallin 600 kierrosta puhallinkotelon pohjaluukku auki ja suuntauspelti asento 5 eli kiinni, yläseulan lamellit kiinni jolloin jään n. 6mm reiät lamellien nokkien väliin, alaseula oli 3mm rypsiseula. En tiedä onko näistä apua Claasiin mutta noilla mentiin ja siementavaraakin jäi saaliiksi säiliöön asti kohtuullisesti. 
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 11.08.20 - klo:16:29
Timotein puinti aloiettu, osa tuntuu jo varisevan ja jokunen ehkä vielä hieman raakaa, kai se nyt sitten on aika puida se pois.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 08.08.20 - klo:19:38
Joko on heinänsiementä puitu? Timoteita tuossa olisi 17ha odottamassa.
Kasvintuotanto / Vs: Cemagro
: 02.07.20 - klo:18:47
käyttääkö kukaan yara befertiä? vähän on halvempaa kun belori ja cemagro

Keväällä oli Befertiä, NPK:ta ja CAN27. Hyvin pelasi, ei yhtään paakkuja, jonkun verran jäi Tumen verkkoon peukalonpään kokoisia nappuloita jotakin kovaa tavaraa, lievää pölyä ehkä oli havaittavissa. Hyvää tavaraa oli ja ehkä ensi kevääksi myös tulee sitä jos taas hinta kohdallaan kun lannoitteen oston aika on.
Catroksen laakereita on vaihdeltu meillä kolmeen eri yksilöön, kahta eri kokoa ollut laakereita vuosimallista riippuen. Kallis korjata ja kun ajaa liian kauan vikkaantuneella laakerilla niin ei saa millään enää tiiviiksi ja laakerin mukana tulleet voiteluöljyt valuvat heti pihalle. Ei nippoja joten ongelma toistuu helposti. Oikein hyvä kone muokkausominaisuuksiltaan, kallis ja työläs vanhana pitää kunnossa.

Ostin tänä keväänä vuoden 2007 Unia Flex XL 4-metrisen hinattavan lautasmuokkaimen, siinä on kiristettävät kartiolaakerit ja nippa joka lautasessa, ei muokkaa matalaan ajettaessa ollenkaan yhtä nätisti kuin Catros mutta luulisin tuon omassa ajossa menevän useita vuosia.
Kyllä nousee helteilla T170:ssä mittari tuonne 87-90 asteen lukemiin siirtoajossa, pellolla pysytään 55-60 asteessa muokkaustöissä hellekeleillä, muuten 50asteen pinnassa. Lämmöt laskevat todella äkkiä kun tieajosta siirtyy pellolle hommiin. Ja kennot on puhtaat, totaalisiivous aina ennen kevättöitä kun tuo öljynjäähdytyskenno hiukan tihkuu ja ryöttää paikat rumaksi pikkuhiljaa kun en ole vielä uutta raaskinnut ostaa.
IKH:n 8mm paksuja HD-kärkiä olen yhden satsin kuluttanut edellisessä äkeessä ja olivat hyvät kestävyydeltään varsinkin hintaansa nähden, nyt Vädestadin kärjet kiinni ja ei niissä ole muuta isompaa kuin hinta, tuntuu kuvan aikalailla samaa vauhtia ellei nopeammin kuin nuo IKH HD:t.
Mulla on ensimmäisen sukupolven kaksikela-Sampo, ja siinä menee ohralla helposti kohlimet täyteen, onko samaa kiusaa vielä uudemmissa ollut? Puintivälit käytännössä isommat kuin ohjekirjasäädöt suosittelevat, hyvin tuleentuneesta kasvustosta tulee muuten liikaa murskaantunutta kortta ja lehteä seuloja kuormittamaan. Meni ensimmäinen syksy säätöjä opetellessa erityisesti vehnän kanssa kun tuli aina liikaa kuormaa seulastolle ja tappiomittari punaisella, mutta kyllä se siitä lähti säädöt löytymään kun löysäsi puintiväliä etukelalla reilusti ja takakelalla hiukan.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 06.06.20 - klo:22:30
9 milliä tuli Paimiossa vettä, hiukan liian vähän mutta toki tyhjää parempi tämäkin. 15-20mm olisi ollut jo liian hyvää ollakseen totta.
Kasvintuotanto / Vs: Glyfosaatti
: 06.06.20 - klo:18:27
Eiköhän se kasvustoruiskutusta tarkoita, muuten olisi suorakylvövilja aika hankalaa myytävää kun ennen kylvöä glyfoa kuitenkin vedetään, ja tänä keväänä ehti täälläkin melkein kaikki sänget vetäistä glyfosaatilla ennen lautasmuokkausta perinteidessä muokkailukylvössäkin.
Reilusti on kantavuutta...

https://www.nettikone.com/velsa/12000-tonnia-telikarry/1940459

Ja vähän näyttääkin siltä pohjasta että tuo ilmoitettu kantavuus on ollut kokonaan käytössä.
Luulisin näiden vanhojen kopittomien olevan käytössä pääosin harrastepalstoilla metsässä ja maaseudun omakotiasukkaiden työvälineinä. Helposti on siinä vähäinen kokemus koneella ajosta juuri kun on kaikkein riskialttein kone käytössä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 120