Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - wolfheartscry

Sivuja: [1] 2 3 ... 135
1
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Ruokintastrategia
« : 20.01.19 - klo:21:04 »
Sillä viisii kun suunnittelee systeemit, ettei nurkkaan maalaa itseään eli muutosherkkyys tässäkin mielessä on eduksi. Jos tekee kapean pöydän, rajoittaa se mahdollisia muutoksia.

2
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Ruokintastrategia
« : 19.01.19 - klo:09:37 »
En ymmärrä juurikaan maidontuotannosta, mutta yksi kaveri suunnitteli siirtyvänsä aperuokintaan, koska kioskit vievät lehmäpaikkoja navetassa. Kyseessä robonavetta, jossa toisella robolla hiukan vajaata kapasiteettia. Uuden jos tekee, niin ehkä eri asia, kun voi niitä parsia tehdä riittävästi. Voihan sen täysrehunkin sotkea appeen sekaan, jos sitä tykkää käyttää.

3
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
« : 19.01.19 - klo:09:30 »
Hevosmiesten tietotoimiston mukaan Hk Scanilla on vaikeuksia toimittaa välikasvatettuja vasikoita kasvattamoihinsa. Tämä kuulostaa erikoiselta, koska Scanilla juuri investointilisä on kohdistettu loppukasvatuspaikkoihin. Olisi kiva tietää, mitä Hk Scanin kasvattamosopimus pitää sisällään, siellä tuskin on sakkomaksua tyhjille eläinpaikoille jos niitä ei saada teurastamon toimesta täyteen.
Kokemuksesta tiedän ainakin sen, että navetan pitää olla rakentamisen jälkeen täynnä ja tuotaa maitoa tai lihaa vähintään ensimmäiset viisi vuotta täydellä voimalla.
Taisin jo tuolla aiemmin mainita, että samaisen tietotoimisto mukaan joillekin eturivin kasvattajille on "räätälöity" sellainen sopimus, että rahaa tulee oli karsinassa vasikoita tai ei. Mutta tämä siis mutkan kautta kuultua.

4
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Vs: Likwi
« : 17.01.19 - klo:15:56 »
Ne jotka eniten huijaavat itseään, ja seuraavaksi pankkia, keräävät kuitenkin kyliltä maat ja tekevät
suurtuotantolaitokset, sillä aikaa kun varovaiset katsovat sivusta. Sitten kun homma alkaa yskiä,
tulevat julkisen vallan vakauttamislainat, velkajärjestelyt ja rakennemuutosavustukset avuksi.

Tavarantoimittajien suopeus ja anteeksianto on myös eduksi. Saahan siitä pihaharrastajan hakemasta
työntövarrentapista 300 % katetta siitä pikkutappiota kuittaamaan, vastaavasti.

Näin se on ollut ennen EU:takin. Kasvuhakuisuus on avainsana.

-SS-
Samoilla linjoilla. Lisäksi jalostavateollisuus hyötyy ja samalla "kannustaa" näitä suurentuvia yksiköitä. Velkaliekassa olevia on helpompi ohjailla, eivät vikuroi ei-toivottuun suuntaan. Sopivasti junaillaan pankin kanssa, etteivät ihan keikahda. Joskus valtiolta joku velkaisten tilojen lisätukipaetti vielä kaupan päälle. Itsekin kerran saanut joskus vajaa kymmenen vuotta sitten.

5
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Vesitilanne
« : 17.01.19 - klo:15:43 »
Marras- joulukuu 2018 oli kulutus 5 kuutiota päivässä ja vuotta aiemmin vastaavina kuukausina neljän kuution luokkaa eli tuon verran märät rehut alentivat kulutusta. Eläinmäärä suunnilleen sama ja noina kuukausina ei juuri muuhun mene isompia vesimääriä kuin juomavetenä. Kymmeneltä vuodelta on kuukausikulutus tilastoituna. Sää hiukan vaikuttaa kulutukseen talvellakin ja kuivalla pakkaskelillä vettä menee enempi. Johtuneeko ilmakosteuden lisäksi siitä, että emot syövät lämpimikseen enempi.

Vedenhinta lienee tuolla 1.3-1.5 euroa kuutiolta paikkeilla, en nyt jaksa hakea laskua kirjanpitäjältä. Hinta on noin kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Vielä kuitenkin kannattaa pyrkiä kuiviin rehuihin ja ottaa ylimäärävesi hanasta. Tähän asti vettä on riittänyt ja käsittääkseni riittää myös jatkossa.

Vaikka lunta tällä hetkellä on kohtuullisesti, se on pelkkää pölyä ja siitä ei paljoa vettä kerry eli jos tilanne jatkuu kevääseen asti tälleen, voi olla kuivaa kaivoissa.

6
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Vs: Likwi
« : 15.01.19 - klo:20:26 »
Meinasin ihan uteliaisuutta koeponnistaa tuon kilpailijan eli Wiklin tiedot/taidot. Katotaan kuin käy. Jääkö käteen muutakin kuin menetetty neuvo-raha?

7
Kait tuollainen ehdotus on vailla reaalista pohjaa toteuttaa. Kuka sen todellisuudessa maksaisi. Velkaa valtiolla on jo nykyään reilu sata mrd. Mutta mukavahan tuollaisella ajatuksella oli fiilistellä yön yli, että pääsisi veloistaan ja voisi lopettaa "kunniallisesti" tämän maapallon pilaamisen ja eläinten kiusaamisen.

8
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.360011

Kotieläintuotannon lopettamistuki ja lainojen anteeksianto ovat eläinoikeuspuolueen vaaliteemoja. Pitäisiköhän äänestää...? Ei tarvita Karhisen raportteja. EOP hoitaa homman.

9
Metsätalous / Vs: Puun hinnat hankinta/pystykaupalla
« : 12.01.19 - klo:21:34 »
Pieni yhteensä alle tuhannen motin kauppa, avot:
Mät 70
Mä pylväs 78, takuu 15 %
Mä pikkutukki 26
Mäk 21

Harvennus:
Mät 58,8
Mä pikkutukki 23
Mäk 20,8
Hyvät on hinnat, ei voi muuta sanoa.

10
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: puhliittymät
« : 12.01.19 - klo:21:28 »
Ennen oli Saunalahdella (elisan verkko) sellainen liittymä, jossa pystyi valitsemaan haluamansa puheajat yms. ja maksu tuli sen paketin mukaiseksi. En tiedä, vieläkö mahtaa olla. Jouduin vaihtamaan teliaan, kun otin tuplasimin. Kuuluvuus heikkeni valitettavasti.

11
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: etukuormain hakusessa
« : 12.01.19 - klo:21:25 »
Ne aisat jotka esitteessä ja lukee new holland, kuka niitä tekee?
Stoll

12
Metsätalous / Vs: Hankintapuiden teettäminen motolla
« : 12.01.19 - klo:10:22 »
Muutaman kerran on tullut kyseltyä motomiestä harvennukselle ja itse ajaisi. Ei aikataulut kohdanneet ja jotenkin tuntui luovuttamisen meiningiltä, jos istuisi vaan Lokomon kajutassa.  Saha on tullut sitten otettua matkaan ja kahvakuulajumppaamaan. Pitää yrittää tuota kroppaa hiukan edes kiusata, muutoin alkaa alamäki jyrkkenemään liian kanssa. Lupasin itselleni, että osta uuden malliset kevyemmät viiltosuojahousut ja pienemmän sahan, kun alkaa kunto hiipumaan. Nyt alkaa lyijypunttihousujen lahkeet olemaan sen verran rispaantuneet, että kilon lisäpaino tarttuu puuterilumesta kumpaankin lahkeeseen. Saa nähdä kumpi taipuu ensin, housut vai mies. Saha on vielä aikuisten mallia.

Tullut sahailta tähän saakka, mutta Marraskuun lopulla tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon, sillä erolla että eläkeläinen ajaa ja minä hakkaan edellä motolla. Aiemmin syksyllä alusraivauksia raivurilla, vähän työn ohessakin edellisellä palstalla. Työn mielekkyys nousi toiseen potenssiin, kun saa jotain muutakin aikaiseksi kuin pelkkiä jälkiä... Raivuria tarttee ulkoiluttaa syksyisin niin paljon kuin vain ehtii, keväällä parhaiden kelien aikaan viljan lajittelut. Silloin ois myös makeimmat hakkuukelit, joten toistaiseksi menee viljelytouhut hakkuun yli. Tänään tuli valmiiksi syksyllä ennakkoraivattu palsta, toista harvennusta.

Ennakkoraivaus kaiken perusta, tekee sitten itse tai teettää toisen koneella. Moottorisahan kanssa voi samalla risukkoa siivotakin ja samalla manata, mutta koneella tuleekin enemmän ketutusta ja vahinkoa, sekä koneeseen että jäävään puustoon. Kun sinne kuusen turrien sekaan ei oikeasti näe koneesta, kun katsotaan ylempää kuin maantasosta. Muissa töissä näkyvyys yleensä paranee ylempää katsoessa, sopivassa kuusikossa just toisinpäin.

Kuntoilumielessä pitää keksiä jotain muuta, ainoa liikunta autolta koneelle ja pois, sekä satunnaiset tieuran tsekkaamiset sekä terärempat tms. Aika näyttää onko taloudellisesti järkevää, sitähän ei tiedä kuin jälkeenpäin vanhoilla koneilla pelatessa.
Itellä on sen verran pieni metsäala, jottei omaa kalustoa hakkuuseen kannata hankkia ja ajokonekin menee vain siksi, että se tekee maataloustöitä enempi kuin metsätöitä. Ja nyt kun siihen on tottunut ja oppinut, niin ei siitä ihan helpolla luopuisi. Saa isommat konkelotkin turvallisesti alas, jos niitä joskus harvoin sattuu syntymään. ;) Kymppimetrin ulottuvuus helpottaa kasaushommaa. Nykytilanteessa en juurikaan pääse metsässä ajelemaan, kun eläkeläinen on ominut tuon ajohomman. Ilmeisesti alkaa ikä painaa jo tuohon sahahommaan. Pitää vähän varastamalla käydä joskus kuorma ajamassa.

13
Metsätalous / Vs: Hankintapuiden teettäminen motolla
« : 11.01.19 - klo:20:29 »
Muutaman kerran on tullut kyseltyä motomiestä harvennukselle ja itse ajaisi. Ei aikataulut kohdanneet ja jotenkin tuntui luovuttamisen meiningiltä, jos istuisi vaan Lokomon kajutassa.  Saha on tullut sitten otettua matkaan ja kahvakuulajumppaamaan. Pitää yrittää tuota kroppaa hiukan edes kiusata, muutoin alkaa alamäki jyrkkenemään liian kanssa. Lupasin itselleni, että osta uuden malliset kevyemmät viiltosuojahousut ja pienemmän sahan, kun alkaa kunto hiipumaan. Nyt alkaa lyijypunttihousujen lahkeet olemaan sen verran rispaantuneet, että kilon lisäpaino tarttuu puuterilumesta kumpaankin lahkeeseen. Saa nähdä kumpi taipuu ensin, housut vai mies. Saha on vielä aikuisten mallia.

14
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: etukuormain hakusessa
« : 11.01.19 - klo:20:15 »
MP-Lift

15

Ei lainanlyhennyksiä voi vähentää, ne korot ja mahdolliset poistot kylläkin. Peltomaanostosta ei tule poistoja. Poistoja kannattaa tehdä enintään sen verran kuin kyseisen kohteen velkaakin sinä vuonna lyhentää.

  Mutta jos niitä poistoja ei löydy edes senvertaa mitä pankki vaatii lyhennyksiä.
[/quote]
Sitten maksetaan ensin verot ja sen jälkeisellä rahalla lyhennys, oma palkka siinä tosin sitten hupenee. Eli näistä se kriisikierre monesti alkaa. Pellonosto ei ole vähennyskelpoinen, mutta usein velalla tehtävä tai jos on muuten mukavan elämän toivossa tehty poistot nopeammin kuin niihin kohdistuvat lyhennykset, niin sama tilanne edessä. Henkilöverotuksessa progressio sitten nousee ja verotus tulee pitkällä tähtäimellä ankarammaksi. Tämä siis koskee perinteistä tilamallia, yhtiöistä en osaa sanoa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 135