Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - pig24

Sivuja: [1] 2 3 ... 47
1
Vapaa sana / YLEn parhaat sisällöt - eroottinen sidonta
« : 20.01.19 - klo:07:52 »
Köydet eivät valehtele. https://yle.fi/uutiset/3-10577156 Järkyttävää skeidaa. Mä ymmärrän, että monen neukkukuutiossa elävän elämä saattaa mahtua tulitikkuaskiin. Juttujen aihepiiri voi siten olla aika suppea. Kuitenkin valtion varoilla pyöriviä mediataloja on muissakin maissa. En ole muualla nähnyt näitä Ylelle tyypillisiä rimanalituksia. Luulisi vyön alapuolisille jutuille löytyvän kaupallisiakin tuottajia. Minusta tuntuu, että Ylen journalismin tason nostoon ei riitä ihan pieni kurinpalautus. Ilmeisesti lafka pitää pilkkoa ja myydä/lopettaa useampi yksikkö.

2
Vapaa sana / Lautasmalli, joka pelastaa planeetan
« : 17.01.19 - klo:14:13 »
Tutkimus lähti siitä, että maailman väestöstä 3 mrd saa väärää ravintoa, eli henkilöt ovat yli- tai alipainoisia. Samanaikaisesti ruoantuotanto köyhdyttää maaperää kestämättömällä tavalla, mikä taas on osasyy ilmastonmuutokseen. Väkiluku myös kasvaa 2050 mennessä 10 mrd:iin.
Joten: Punaisen lihan syönti pitäisi puolittaa, hedelmien ja vihannesten syöminen tuplata. Ruokahävikki pitää myös puolittaa. Lihaa saa siten syödä 14 g päivässä, rehuja 500 g.
Miten mä luulen, että se 14 lihagramman jauhelihapihvi löytyy jo kaupasta - lihattomasta lihapullasta puhumattakaan. Jatketaan vanhaan malliin.
https://www.expressen.se/nyheter/klimat/varningen-sa-maste-vi-ata-for-att-radda-jorden/

3
Vapaa sana / Metanolimyrkytyksen hoitaminen etanolilla
« : 14.01.19 - klo:16:29 »
Krapulan hoitamista viinalla on pidetty vitsinä, mutta mites tuo on metanolimyrkytyksen osalta ? Vietnamissa tätä on kokeiltu onnistuneesti. Asiasta kertoo Tuoitrenews.vn. Maksa muodostaa mm. formaldehydiä hajottaessaan metanolia - se taas on tappavaa riittävinä annoksina. Maksa kuitenkin valitsee ensisijaisesti etanolin hajottamisen, jos veressä on molempia. Potilaalle juotetaan 15 tölkkiä olutta - alkuannos 3 tölkkiä ja sitten tunnin välein tölkki. Metanolia ehtii poistua hoidon aikana sekä hengitysilman että virtsan kautta siinä määrin, että potilas voidaan kotiuttaa. Onkohan suomalaisissa terveyskeskuksissa riittävä olvivarasto hätätapauksia varten ? Entä riittääkö max. 5,5 prosenttinen ?  Hoitokeino saattaa olla paikallaan lisätä Käypä Lievitys-kirjastoon.
https://tuoitrenews.vn/news/society/20190110/vietnamese-doctors-use-beer-to-save-patient-from-alcohol-poisoning/48480.html

4
Baijerissa ja Itävallassa tulee lunta. https://youtu.be/wR9QxhPurIw

5
Hengittävä hirsitalo, oma maakellari, leivinuuni, hirvikeitto, kierrätys, mieli lepää kädenjäljessä jne.
Sit vaan odotellaan, että masennus paranisi.  https://yle.fi/uutiset/3-10551150

Toimisiko tuo resepti kääntäen ? Siis kun masentunut jussi pitäisi saada työkuntoon.

6
Vapaa sana / Pakopelihuone - Escape room
« : 05.01.19 - klo:06:31 »
Olipas paha aukko sivistyksessä - en ollut koskaan kuullutkaan tuosta. Näitä on jo Suomessa. http://www.farmescape.fi/
Uutiset kertovat, että Puolassa 5 teinityttöä jäi tuollaiseen nalkkiin, kun syttyi tulipalo. Ehkä paniikkioven saa lisämaksusta takalukkoon ?
https://yle.fi/uutiset/3-10583077

7
Ruotsalainen pikkumeijeri alkoi v. 2010 ilmastosertifioimaan tuottajiensa tiloja. Meijerin nimen mukaisesti (Sju Gårdar) tuottajia on 7 kpl. 5 vuotta myöhemmin energiankulutusta on saatu vähennettyä 19 % maitokiloa kohti. On vaihdettu ympäristödieseliin (biodiesel Suomessa ?), koulutettu henkilöstöä ekoajamiseen ja vähennetty sähkönkulutusta. Tilat ovat 90 %:sti omavaraisia rehustuksen suhteen. Tämä vähentää kuljetusten tarvetta ja energiankulutusta. Oisko noin, ehkä Ruotsissa.
https://www.uppsalatidningen.se/aktuellt/unik-satsning-ger-gron-mjolk-4042992.aspx
Uppsalan kunnasta: 2023 mennessä kunnan kouluissa käytetään vain luomusafkaa.

Juustopaketissa näkyy lukevan Hyvä ilmastovalinta. http://sjugardar.se/sortiment/
(Tilaesittelystä käy ilmi, että maitoa tulee 6 tilalta. Yhdellä kasvatetaan nuorkarjaa ja rehuja.)

8
Yle kirjoittaa Juha Rehulan työuupumuksesta. https://yle.fi/uutiset/3-10568316 Kaukaa katsottuna tulee vaikutelma, että ministeriössä on tehty töitä sen eteen, ettei tuo vaan saisikaan mitään aikaiseksi tai ehtisi itse fundeeraamaan työn alla olevia juttuja - allakka niin täyteen, että pää menee sekaisin. Miksi minulla on kuva, että ministeri on virastonsa johtaja ?  Päättäjäpassille on nyt käyttöä. Rivikansalainen tarvitsee todistuksen jopa kulmahiomakoneen käyttämiseen ansiotarkoituksessa kotinsa ulkopuolella. Ministeriksi voidaan nimittää pystymetsästä. Miksi ? Jos oikeusministerillä olisi lakimieskoulutus tai sos.ja terv.ministerillä lääkärin koulutus jne., aikaa ja paukkuja ei menisi perusasioiden parissa. Asioiden tärkeysjärjestys aukeaisi 1. työpäivänä, samoin olisi selvää, mistäpäin tuulee, kun esim. kuulee uuden lakiesityksen valmistelusta.

9
Vapaa sana / Sitra suurennuslasin alle
« : 30.12.18 - klo:06:40 »
Mä olen ajatellut, että nuo tekevät pääomasijoituksia siinä missä yksityisen puolen toimijatkin. Onko tuo sittenkin suojatyöpaikka ja sylttytehdas ?
Joku palstalainen tietää tästä varmaan enemmänkin. https://yle.fi/uutiset/3-10573980

10
Vapaa sana / Huippuyliopistosta paperit ja maailmalle ?
« : 29.12.18 - klo:12:58 »
Helsingin yliopisto on tehnyt satsauksen, että jotta suomalaisilla nuorilla olisi tulevaisuudessa töitä.
– Vuonna 2017 hakijoita oli viisi, valintakokeeseen tuli kolme ja sisään otettiin yksi opiskelija. Tänä vuonna hakijoita oli viisi, valintakokeeseen tuli kaksi ja sisään otettiin yksi. Räppäämiselle on kai jo oma opinahjo ?
https://www.suomenuutiset.fi/helsingin-yliopisto-aloitti-somalin-kielen-koulutusohjelman-ja-palkkasi-lehtorin-juuri-ketaan-ei-kiinnosta-viime-vuonna-aloitti-yksi-opiskelija-tana-vuonna-toinen/

Millaisen väen käsissä Helsingin yliopiston hallinto on ?

12
Siis mitä tuo tarkoittaa ? Sanna Ruuskanen Lvm:stä: Meillä on tunnistettu isoja muutosvoimia, jotka tulevat muuttamaan sitä miten ihmiset tulevat liikkumaan ja viestimään. Isoja muutostekijöitä ovat muun muassa ilmastonmuutos, kaupungistuminen, digitalisaatio, mitä maalla asuminen tulevaisuudessa vaatii. Siis MV ? Vantaalainen menee Nissanillaan mökilleen. Mikä asia on "tulevaisuudessa" erilaista ? Haiskahtaa tiemaksujen keruulta kilometrien perusteella - kaiken muun autoilun verotuksen päälle. Entä virastojen nimien muuttaminen tankeroenglanniksi ?
Minusta kaupungistuminen on jo vanha juttu. Helsingin kuplassa poreilee nyt vahvemmin. https://yle.fi/uutiset/3-10551642

13
Tarjoamme biologisia, paikallisia ja sesonkielintarvikkeita reilulla hinnalla, jotta edistäisimme kestävää ja ymp.yst. ajattelevaa yhteiskuntaa. Safkat siis myydään irtona. Kyseessä on nolla-jäte-myymälä. Tarjolla on muutakin, kuten bambuhammasharjoja ja vegaanikondomeja. Tuollainen voi toimia suuremmissa kaupungeissa. Hintaakin täytyy olla jonkin verran. Bambuhammasharja näyttää maksavan 5,5 ch-frankkia (4,87 €). Toisen luokan bio-vuoriperunat, joissa on pieniä vikoja: 4,5 /kg. Pastöroitu täysmaito 1,50/kg. Jokohan kohta Suomessa ?
https://www.obaaba.ch/ladencafe

14
Vapaa sana / Nandu, sakujen uusi kiusa
« : 23.12.18 - klo:14:49 »
Joltain tarhaajalta on päässyt lintuja karkuun, nyt niitä on satoja luonnossa. Rapsi ja viljat kelpaavat. Syksyn laskennassa eräällä luontoreservaatilla pääluvuksi tuli vajaa 600. https://youtu.be/Dz4ImyQtMP8

15
Valtamediaa myötäilevä, EU-myönteinen Der Spiegel avaa omassa talossaan tapahtunutta petosta. Vuoden toimittajanakin palkittu, 33-vuotias mies keksi juttuihinsa mm. haastateltavia omasta päästään. N. 60 artikkelista 14:ssä on selviä aukkoja. Toinen Spiegelille työskennellyt toimittaja  paljasti asian.
https://yle.fi/uutiset/3-10564201
http://www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/fall-claas-relotius-spiegel-legt-betrug-im-eigenen-haus-offen-a-1244579.html

Sivuja: [1] 2 3 ... 47