Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 27

Aiheet - vms1

Sanokaas viisaammat kun normaali peltotyöskentely on pääasiassa tyyliin että kierreetään koneen leveydestä riippuen yleensä 3-6 kierrosta eli noin 36 metrin kaista pellon ympäri ja sitten touhutaan loppu sen pitkän sivun mukaisesti niin miksi porukka kyntäessä pyrkii mahdollisimman kapeaan päisteeseen. Eikö siinäkin voisi soveltaa että kyntäisi keskustan ja sen jälkeen kiertelisi sitä päistettä usean kierroksen.

Ja koska skänsä kohta herää niin tähän ei kannata yhdistää päistetietä koska siinä on sitten eri ajatusmaailmasta kyse ja silloin päiste on hyvin lyhyt.
Onko joku pohtinu/ rakentanu peräkärryä pienkuormaajaan. Näyttää lähiaikoina tulevan jonkinlaista käyttöä ja pitäisi rakentaa jonkinlainen. Jonkinlaisina reunaehtoina on noin 130 cm leveys ja melkorajusti kantavuutta sekä jonkinlainen kippijuttu. Käyttö pääasiassa lannan siirtoon kovahkolla alustalla.

Kuormaus pienkuormaajalla ja ainakin ensalkuun siirto samalla laitteella.
Eka mietin jotain täysperä tyylistä mutta sitten tuli mieleen että olisiko normikärry parempi ja sen saisi kipattua nostamalla aisa korkeuksiin ja tavallaan työnnettyä edessään.
Mielipiteitä ja skänsä keksii sitten oikeasti nohevan kommentin eikä mitään rimanalituksia....
Maidontuotanto ja lihanaudat / Metallia
: 20.07.17 - klo:20:36
Mites tän asian kanssa nyt pitäisi toimia kun tuntuu olevan niin paljon mutua liikeellä. Ollaan kyselemässä ja tutkimassa ja vastaukset on pelkkää mutua. Harva tilallinen taitaa pystyä ihan satavarmasti sanomaan että eläin kuoli vierasesineeseen vaikka sitä saatetaan epäillä. Se kuitenkin vaatisi kuolleen lehmän avaamisen ja sitä harva tekee.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/kutriina-kuoli-metallinpalaan-ihmisten-pit%C3%A4isi-ymm%C3%A4rt%C3%A4%C3%A4-ett%C3%A4-ne-ovat-vaarallisia-1.153501

tuossakin oli epäilty vierasesinettä vaikka eläin kuoli 2 päivää poikimisesta. Käytännössä tuossa tuotosvaiheessa on kymmeniä muitakin syitä jotka voivat aiheuttaa enempi tai vähempi kivuliaan lehmän menettämisen.

Ongelmahan on tietenkin olemassa jossain muodossa mutta mikä on oikea tapa viedä asiaa eteenäin koska diagnosoituja kuolemia on kuitenkin tosi vähän vaikka arvailuja ehkä onkin.
Mites olette toimineet ja mikä on tunne ko toiminnan ympärillä.

Ittellä on taas muutama lasku tiputettu tollaseen ja tuntuu toiminnasta että vähän kun oltaisi keksitty rahasampo.

Toi firma on tehnyt hienot klausuulit että tehdään sitä ja tätä jotta saadaan rahaa ja nämä kaikki laskutetaan perittävältä. Jos kumminkin käy ilmi että perittävä ei maksa niin sitten ne peritään teiltä. Näin on siis saatu rahasampo aikaiseksi ja jää jopa hieman auki että onko edes saatu yhteyttä perittävään henkilöön tai yritykseen. Hieman tulee mieleen että onko kirjekuoret mitkä on lähetetty tyyliin mainoskirjeitä jotta ei vaan asiakas reagoisi niihin ja mielummin vaikka polttaisi ne heti jotta asia ei vaan lähde aukeamaan.

Muo ei taaskaan kiinnosta mikään....
Onko joku rakentanut hydraulista vetoa apevaunuun. Idea siis että kärry työntäisi raktoria pöydällä kun on vähän kovat ykkösvaihteet noissa raktoreissa. Mun käsityksen mukaan ei vaatisi ihan hirveän kovaa moottoria että jaksaisi pöydällä viedä.
Kasvintuotanto / Viljan myynti
: 07.05.17 - klo:16:53
Te jotka moista harrastelette niin oletteko saaneet mestat siihen malliin että voitte antaa autoilijan itte hakea viljansa. On meinaan tälleen ulkopuolisena aika iso kuluerä kun jättää muut hommat väliin ja kyttää siemensyöksyä kun autoilija suvaitsee tulla paikalle.
Metsätalous / Metsän istutus
: 27.01.17 - klo:17:06
Nyt kun toi metsähomma rupee olemaan enempi tai vähempi koneellistettu omalta osalta niin tuli mieleen että onko kukaan ajatellu/ suunnitellu edullista istutuslaitetta maatilakuormaimeen. Kyseessä siis pitäisi olla sellainen joka hieman mätästäisi ja sitten istuttaisi. Mikään kauhean monimutkainen ja kallis kapine ei saisi olla koska käyttömäärät aika vähäiset. Ton laikutuksen ja istutuksen hinta on kuitenkin sellainen että se voisi kannattaa tehdä ihan itsekseen jos homma vaan sujuisi.  Ja nyt ei kannata kaupata pottiputkea rivakasta kävelyä koska sen tiedän ja se ei ole vaihtoehtona tässä koska se laikutus maksaa kanssa.

Tää "utopistinen" kysely perustuu siihen koska olen kaikenlaista haaveillu ja rakennellu vuosien saatossa ja vaikka niille on naurettu niin on osoittautunu että muut hullut on tehny samoja asioita sitten kun rakennelmat on valmistuneet eli saisiko tälläkertaa astua valmiiseen pöytään eikä tarttisi itse keksiä pyörää uudestaan.
Niin siis mikä meissä viljelijöissä on vikana. Kaikki kehuu kovia tuotoksia mutta todella harva niihin pääsee. Puhutaan 10000 maidoista, samanverran rehua hehtaarilta.  Viljamiehet taas puhelee 4 tonnista ja jotkut jopa 6 tonnisista mutta sittwn kun pääsee näkemään totuuksia niin niitä tuotteita ei kyllä ole missään.

Onko siinä edes pieni totuus että näitä ei tahallaan saavuteta koska tällä hetkellä tuotteiden arvot on liian matalat vai uskaltaako joku ihan oikeasti tunnustaa että ei vaan onnistu. Itte väitän että itselleni tekee kyllä todella tiukkaa saada aikaiseksi noin maito ja viljamäärät vuodessa vaikka yritänkin.
Onko jollain kokemusta/ näkemystä voisiko toimia ja tulisiko edukkaammaksi ja riittävän toimivaksi jos pöllikärryn päälle asentaisi noi lietekipot ja kuivalantavehkeet. Nosturi saisi olla paikalla niin sillä saisi lannat kyytiin ja toimisi lietteellä pumppukuormaimen virassa.

Eli saavutetaanko niin paljon hintaetua että kannattaa tehdä.
Mitäs mieltä olette. Olisiko mahdollista tehdä joku joukkokanne valmistajia kohtaan koskien varaosahintoja. Käytännössä siis ärinän kohde olisi asiat joita on saatavissa tiettyyn hintaan vapailta markkinoilta mutta lähes sama osa hieman muuteltuna valmistajan logolla maksaa triplasti. Äkkiä ajateltuna tilannetta voi siis pitää ihan rahastuksena. Saisiko tällaisesta jonkun ennakkotapauksen jossa oikeusteitse että valmistajan on pystyttävä todentamaan tällaisissa tapauksessa sen tuotteen paremman laadun jos se esimerkiksi on yli kaksi kertaa normituotetta kalliimpi. Meinaan kun karkaa noi varaosien hinnat ihan käsistä.
http://m.iltalehti.fi/asuminen/20161109200025089_an.shtml

Ei kun siis onko jollain tietoa mikä tää on. Jotenkin epätodellinen eikä edes kovin kallis. Olisi todella arvokas jos olisi jossain järven rannalla.
Nyt on niinkun ainakin kärryn koko suhteessa veturiin riittävä. Itte kattoin että miten toi niinkuin pelittää kun puomi heilu ja vetoakin oli eikä näkynyt keulapumppua mutta oli siinä joku pumppu sitten ulosotossa.

https://www.youtube.com/watch?v=nADndlZr_8M

mitenkäs teillä muuten on kokemuksia uusista a sarjalaisista. Onko kuinka tehokkaita kun näkee kuvia että niitä kiusataan yli-isoilla koneilla kuten ne olisi muka isoja raktoreita.

ittellä siis ajatusta jos hankkisi sellaisen noitten nykyisten väliin "kolmos" raktoriksi.
Onko jollain jotain rakenteita jolla pidetään kyntöaurat oikeassa syvyydessä kun maalajit vaihtelee. Eli käytännössä kait joku rengas auran etupuolella joka määrittää korkeuden. Ärsyttää kun toi aura ei kulje tasaisesti epätasaisessa maassa ja maalajien vaihtuessa.

Niin joo ei kannata tarjota gepsi lamkeniä koska nyt tarvitaan paljon tarkempaa korkeussäätöä.
Metsätalous / Pelkkää kuitua.
: 24.10.16 - klo:08:50
Mitä raati on mieltä.

Kuulin tossa yhdeltä melko luotettavasta taholta (terveisiä jos lukee) että tällä hetkellä tuotantohinnat menee niin että olisi kustannustehokkuus kaikille osapuolille kun viljeltäisi pelkästään kuitua. Firmat tekee sillä niin kovaa tulosta että maksukykyä olisi kunhan ei joutuisi käsittelemään ollenkaan tukkia. Maanomistajalle kokonaistuotto olisi parempi kun lyhyellä kierrolla saisi kaksi tiliä sen sijaan että odottelee sitä tukkitiliä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 27