Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9

Aiheet - arzyboy

Remppahommiin ajatuksena ostaa induktiokuumennin jumittuneiden pulttien ym. osien irrottamiseen. Onko näistä kokemusta vai turvaudutaanko edelleen asetyleeni-happiliekkiin?
Kysäistään nyt vielä täältäkin että laittaako mitään näin myöhään tehtäviin paaleihin. Biologisia on tullut laitettua aikaisemmin, mutta eipä niistä iloa ole kun rehu ei fermentoidu eli rehu on vihreää koko talven. Happoa ei pysty käyttää kun säilöntäaineannostelijan tiivisteet ei niitä kestä. Eli muita vaihtoehtoja... Kofasil, safesil vai jotain muuta. Vai vedänkö rehut paaliin ilman mitään aineita...
Nimittäin tilityksestä lähtee 2,5c/L...
Meille tuli talviaikainen asiakirjavalvonta ja muuten kaikki on mennyt ihan hyvin, mutta elystä soittivat ja tuli ylitystä parilla lohkolla typen osalta heidän käyttämän ohjelman mukaan. Mulla on käytössä agrineuvos ja siinä kun laittaa viljan käyttötavan vihantavilja niin korottaa typen tarvetta 20 kg/ha. Elyn käyttämä ohjelma ei tee tämmöistä korjausta. Onko muilla tullut vastaan samaista ongelmaa. Olin toki tehnyt itse mokan kun olin laittanut tukihaun yhteydessä rehuviljaksi, ja heidän ohjelma on sen verran kankea ettei anna enää muuttaa kasvia/käyttötapaa. Mutta joka tapauksessa ongelman ydin on se että heidän ohjelmansa ei tee ravinnekorotuksia kokoviljakorjuussa toisin kuin agrineuvoksen ohjelma. Heillä on kuulemma käytössä joku vanha ohjelma ja uusi on tulossa korvaamaan ihan lähi aikoina.

Onneksi tämä tarkastaja on todella maalaisjärkinen ja sanoi että teet korjaukset lohkokortteihin ja laitat tulemaan uudet. Eli mitään katastrofia ei ole sattunut.
Kasvintuotanto / PeltoOptimi
: 09.03.18 - klo:13:24
Vau. Ihan älyttömän uusi idea uusimmassa Pellervossa. Paremmille pelloille kannattaa panostaa enemmän kuin huonoille...

Nyt näkyi menneen narvin stony puhki ja pitäisi alkaa miettimään mikä olisi seuraava kiuas??? Onko raatilaisilla ehdotuksia tai saa haukkua heti sellaiset kiukaat mitkä ei kestä. Virolainen stoveman on jo pudotettu pois laskuista. Mikä näistä normaalin mallisista kiukaista olisi hyvä jos sellaiseen päätyy?
Onko muilla nämä ohuemmat käärintäkalvot aiheuttaneet v-käyrän nousua? Ei mullakaan muuten ole ongelmia, mutta paaleja ajellessa tahtoo tulla nirhaumia todella herkästi ja välillä muovi saattaa mennä rikkikin. Viime kesänä otin tämmöistä ohuempaa kalvoa vähän ja taas kokeilin ottaa jokusen rullan ja samat ongelmat. Liian kalliista muovia jos paalit pilaantuu vaikka kuinka silkkihansikkain käsittelisi.
Sain käsiini ison määrän biologista säilöntäainetta halvalla (ilmaiseksi) josta on päiväys ohi. Pakattu 2010 loppuvuodesta ja säilyvyys 24 kk jääkaapissa. Nämä on kylläkin säilytetty pakastimessa koko ajan. Onkohan bakteerit jo kuolleet? Ajattelin kokeilla kun pitäisi tehdä kuivaheinää paaleihin, niin voisi tehdä pienen erän kosteanakin jotta selviäisi onko tehoja tallella...
Onko muilla ollut puutetta sinkistä kuluneen talven aikana. Lehmiltä on alkanut lähteä karvaa ja tämmöistä ei ole koskaan ennen tapahtunut. Pitänee tarkistaa vielä syötettävän kivennäisen sinkin määrä ja verrata muihin kivennäisiin. Vilomixilla näkyy olevan sinkkiä säkkitavarana joten pitänee ottaa yhteyttä sinne.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Slurrybugs
: 08.01.17 - klo:14:06
Mitä raatilaiset arvelee näiden paskabakteerien tehosta. Mainostaa että lietteeseen tulee kolme kertaa enemmän typpeä kun laittaa bakteeria paskan sekaan. Sitooko ilmasta typpeä vai miten tämä on mahdollista? Onko täällä kokemuksia laajemmalti vai onko uskottava mainoksia ja lehtijuttua?

http://www.vihtarinkone.fi/3
Snellmanilta tuli ilmoitus että nostavat lihan tuottajahintaa vuoden alusta. Onko muilla lihafirmoilla tullut ilmoituksia hintojen korotuksista?
Ajatuksena vaihtaa veli venäläisen imupainevaunuun hydraulinen uppopumppu, mutta mikä olisi paras vaihtoehto. Mäkireini ja dynaset on rakenteeltaan samanlaisia ja niitä tietenkin kumpikin kehuu. Sitten löytyy esim. mara mikä poikkeaa rakenteeltaan vaikkapa agronicista jonkin verran. Suurin ongelma voi tulla vastaan siinä kun vanhan navetan kusikaivo pitäisi pystyä tyhjentää noin 40x40 cm aukosta, eikä tuo uudemman navetan umpikaivo vessan vesillekään ole suuaukoltaan varmaan isompi.

Mutta onko jossain pumpuissa ollut selviä heikkouksia mitkä pitää hylätä heti ennen kuin tarjouksia pyytää?
Tämmöinen mainosti KM:ssä. http://grupaazoty.com/en/main
Onkohan mahdollista ruokkia kivennäistä yli? Appeeseen menee kivennäistä ohjeen mukaan ja aikaisemmin oli lisäksi kivennäiskivi tarjolla. Ajattelin kuitenkin vaihtaa edullisempaa vaihtoehtoon eli samaa täyskivennäistä mitä appeessa laitan astiaan tarjolle. Parissa päivässä menee muutama kilo 50 lehmälle. Aikaisemmin en ainakaan ole havainnut mitään ongelmaa eläinten kivennäisruokinnassa, mutta yleensä täyskivennäistä ei syödä kuin tarpeeseen...
Mf 3070 on alkanut tekemään semmoista että kun kone on ajettu kuumaksi niin seuraavana päivänä kun starttaa niin hörähtää käyntiin, mutta sammuu saman tien. Ja sitten pitää ilmata joka on noissa aina semmoinen homma että kädet haisee... Tuota ongelmaa ei ole tullut vastaan kertaakaan kun kone on lämpimänä ja käynnistelee uudestaan. Tuo sammuminenkaan ei tule kuin ajoittain. Eli aivan kuin ei saisi löpöä kunnolla, mutta kun on noin mystinen vika niin vaikea lähteä hakemaan vikaa. Voisiko ruiskutuspumpussa olla jotain hämminkiä mikä aiheuttaisi moista päänvaivaa. Pumppu on käyty läpi muutama vuosi sitten ja hyvä että käytiinkin kun siinä olisi tullut vastaan pian sellainen vika mikä olisi aiheuttanut koko pumpun uusimisen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9