Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 18

Viestit - V.viljelijä

Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 19.06.22 - klo:22:47
Missä ovat huiskat ja heinänsiemenlaatikot tänä keväänä olleet ? Ehkäpä ajatus siitä, että voi joutua luovuttamaan satotasossa 500 kg eli 100 euroa satoa satasen tuen vastineeksi miinus vielä lisäksi heinänsiemen, on ollut vaikuttamassa. Ainakin laajoissa kevätvehnäpelloissa ovat heinät ottaneet punertavaa sävyä, Broadway®-kasvuohjelma on nähtävästi ollut vallalla.

Ainoat huiskat, mitä on näkynyt, ovat olleet erinäisiä salpietarilajeja levittämässsä. Jokainen lisäkilo pellosta pumpataan nyt tavanomaisin viljelytoimin. Maan rakenteen viljely ei oikein jaksa kiinnostaa ketään.

-SS-
Ei tarvita mitään huiskia, Viljansiemenen sekaan raita 3 kg/ha. Eikä vaikuta satotasoon yhtään, kun kasvukaudella ei näy pellossa heinää kuin tarkoin etsimällä. Vasta tuleentumisvaiheessa kun lehdet lakastuu, alkaa havaittava kasvu. Iisi mani.
Mulla 60 A Timco. Kyllä se luvattuun 20 mm pystyy, mutta pitää kuljettaa poltinta tosi hitaasti ja vakaasti. Leikkuujälki on mitä on.  ::) Suuttimet ja muutkin polttimen osat kulutustavaraa. Kiinasta tilasin pussillisen kärkiä. Erikseen niitä ei Suomesta saa, vain sarjan jossa kaikki osat.
Pohjanmaa/ E-P alueella saatu hyviäkin satoja. Tässä kohtaa maakuntien rajalla saatiin kylvöt ilman pahempia sateita kylvöön hyvissä ajoin. Sitten kuivaa ja kuumaa kunnes ennen juhannusta tuli vettä 50 mm. Heinäkuun alkupuoliskolla tuli pari 15 mm kuuroa. Mutta kyllä helle teki tehtävänsä ja sato jäi ohralla 4 tn tasolle. Vehnä pärjäsi parhaiten kevätviljoista.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Mf 186
: 29.08.20 - klo:23:09
Osta ennemmin vaikka 206 MF.
Tuo oli hyvin sanottu, että voi hajota yllättäen ja mistä paikasta vain ja kuinka pahasti vain. Kokemusta on. Näistä nyt ei taida enää pöydät tippua. Sampon kanssa pitää olla hyvät suhteet Sampo Jumalaan, joka päättää miten mikäkin kone kestää. Suositan aina pientä rukousta ennen puintisyksyn aloitusta ja uhrilahjaa esim. olutta.  Sampo kun saa toimimaan sopivalla väljyydellä niin on tehokas ja hyvä kone. Itse rasvaan KAIKKI nipat joka päivä siis puintipäivä (talvella en käy rasvaamassa) jossain mainittu kolme napsua on hyvä, mitä myös itse käytän , hihnojen tarkastus JOKA päivä. Joka vuosi öjynvaihto suodattimet jne. puhdistus ilmalla . Aikaisemmissa Sammoissa alkoi pelti väsymään n. 1500-2000h kohdilla, uusimilla menee jo tunteja homattavasti lisää...

Vai että KAIKKI nipat joka päivä. Sampoissahan on lähes kaikki laakerit kestovoideltuja joten nippoja lähinnä vipuvälityksissäja hihnojen kiristypyörissä. Eli suurin osa nipoista sellaisia että kerta vuoteen riittää varmasti. Teränkäyttö, rasvanavat, kela ja tyhjäyskierukka nyt sellaisia että voi joka päivä.
https://www.youtube.com/watch?v=OqTcNR-aTO4

Onko tää porista? siis osat?

Maatalous on tuollakin nyt koneellistettu, mutta paalien kasaajalla ei ollut varaa hanskoihin, eikä kerääjillä hankoihin.  :o

https://www.youtube.com/watch?v=osvbUyxjqeE
Säkki sampo
Mitä jos tekee siihen 2" korkkiin reiän ja hitsaa siihen vaikka 3/4 putken joka menee melkein pohjalle. Siihen pienempään sitten paineilmaliitin.  Eikun ilmaa pyttyyn ja ihmettelemään kuinka öljy lentää putkesta. Painetta lienee hyvä rajoittaa.  ;D
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 16.10.19 - klo:22:39
 

  Viisainta vain viljellä sitä mikä omalla tilalla ja taidoilla onnistuu, on aika myöhäinen mitään
sadon korjuuta enään tehdä. Tänään Ilmajoella koittivat rapsia puida, niin ei oikein näyttänyt
onnistuvan ,kun ensimmäisellä edulla oli jo pellit ylhäällä.

Kyllä se kevätrapsin  paikka on ihan etelä-suomen korkeudella maksimissaan, Ilmajoki on jo liian pohjoista, ehkä muutaman kerran vuosikymmenessä on niin hyvä ja lämmin syksy, että jossain pohjanmaan korkeudella rapsi ehtii valmistumaan. Se että joku joskus onnistuu, ei tarkoita että kaikki onnistuu joka vuosi kevät1rapsin viljelyssä noin pohjoisessa. Myös etelä-suomessa on tänä kesänä ollut vaikea kevätrapsivuosi, vaikka lämpösumma onkin riittänyt.
Kyllä se rapsi täällä E-P:llä ehtii yleensä valmistua. Tuossa parilla tilalla ollut, niin kyllä ne puitua on tullut, vaikka lokakuulla se puinti yleensä on. Rapsi pysyy pystyssä, niin puinti onnistuu huonommalla poudalla vrt. rypsi joka tahtoo olla aina sotkuista.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 10.10.19 - klo:22:53
Olisko hinnan nousu mitään, eikö ulkomailtakaan enää saa? Kun noin jalomielistä....

Nuo Avenan lievennykset kertovat sen, että firma on oikeasti pulassa tämän öljykasvihomman kanssa. Monet on jo kesän ja syksyn aikana  murskanneet surkeat kasvustot, viljelyala oli alunalkaenkin pieni, ja heikko sato sitä kokonaismäärää laskee entisestään. Jos ja kun laatukin on vielä kehno ja laatuvähennykset isoja, se laskisi vielä lisää ennestäänkin vähäistä viljelyintoa.......paitsi pohojanmaalla, missä onnistutaan aina.
Jep!  Rypsiä 700 kg/ha. Joku sai kuulemma 300 kg/ha. Se on jo aika vähän.
Alle kahdentonnin ha satoja edes noteerata . Olisko syytä tarkistaa ajoiko puimuri yli .
Joo, tarkistin. Yli meni kuten aina. Ihan sama mitä tekee, yli menee.
Vai kahdentonnin satoja... 1000 kg  on kuulemma joku joskus saanut.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 04.10.19 - klo:23:21
Olisko hinnan nousu mitään, eikö ulkomailtakaan enää saa? Kun noin jalomielistä....

Nuo Avenan lievennykset kertovat sen, että firma on oikeasti pulassa tämän öljykasvihomman kanssa. Monet on jo kesän ja syksyn aikana  murskanneet surkeat kasvustot, viljelyala oli alunalkaenkin pieni, ja heikko sato sitä kokonaismäärää laskee entisestään. Jos ja kun laatukin on vielä kehno ja laatuvähennykset isoja, se laskisi vielä lisää ennestäänkin vähäistä viljelyintoa.......paitsi pohojanmaalla, missä onnistutaan aina.
Jep!  Rypsiä 700 kg/ha. Joku sai kuulemma 300 kg/ha. Se on jo aika vähän.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 13.09.19 - klo:23:31
Kukkiiko kenelläkään muulla rapsit iloisesti tällä hetkellä? Kylvetty 25.4. ja kesäkuussa oli täydessä kukassa ja nyt taas kukkinut muutaman viikon. Hianoo touhuu, sadonkorjuu hoituu varmaan jollain murskaimella...
Tämän takia tulin tänne, nimittäin rapsi kukkii parilla lohkoa kovemmin kuin reilu kuukausi sitte ekas kukinnas.. Samassa kasvissa voiolla yhdes versos jo ruskettuvia palkoja ja toisessa kukkia. Paikoin peltokanankaalin keltaiset kukat hämää.

Mitähän ton kans tekis? Muutkin lohkot tosi epätasaisia kypsyyden suhteen. Kävi jopa mielessä et koittais niittää sorminiittokoneella kuivumaan :D Niitetystä kasvutosta lehtivihree ihme kyllä katoaa.

https://kaytannonmaamies.fi/rapsin-puintiin-mallia-kanadasta/

Sormikoneella jos kaadat, niin pakostahan siinä tallaa kaadettua kasvustoa. Tuollainen Swather pakko olla. Tai sitten ostaa jonkun vanhan puimurin josta ottaa rummusta sormet pois, kolakuljetin pois ja leikkaa pöytään aukon. Avot, meillä on Swather! :D

Mullakin rypsi kukki laimeasti varmaan 2 kk. Aika vihreää vieläkin Lokakuulla joskus puitavaa. Ikinä moista ilmiötä ollut.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 08.08.19 - klo:23:23
16 mm eilen. Ensimmäinen merkittävä sade kahteen kuukauteen. Heinäkuussa satoi muutaman merkityksettömän millin. Savimaat näyttää taas kyntensä kuten viime vuonnakin. Hikevät hiedoilta ja nevoista on vesi loppunut ja viljat valkoisia. Savilla vielä vihertää vähän. (E-P)
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 28.07.19 - klo:23:40
Normi tavan mukaan toisilla käy tuuri, toisilla taas huonompi... Itse kuulun jälkimmäiseen porukkaan. Kesäkuussa satoi 5 mm, siitä 3,5 mm 27.6. Heinäkuun ensimmäinen viikko 106 mm; 2. ja 3. päivän välisenä yönä 40 mm. Sen jälkeen ei taas mitään olennaista ole taivaalta tullutkaan. Mulla on lohko, missä on pystyyn kuivuneen ja hukkuneen tavaran väliä vajaa sata metriä.

Ei tällä rikastunut tänäkään vuonna...

Onpas siellä satanut! Kesäkuun millejä en muista, mutta 20 mm ukkoskuuro ainakin tuli kuun alussa. Sen jälkeen ei käytännössä mitään. Muutaman millin tuhruja jotka vähän pintaa kostuttaneet. Tämä länsirannikko on kuivaa lähes joka vuosi.
On näkynyt. Kylvin ilmeisesti tapojeni vastaisesti rypsin liian aikaisin, 22.5. Taimettunut tosi hitaasti. Vieläkin  kasvit pieniä 4-lehtiasteella ja kylvörivit näkyy  ohuina raitoina. Kirpat syönyt reikäisiksi lehdet, lisäksi on jo kuoriaisia suurimmissa yksilöissä+ kaalikoit. Ruiskutin Avauntin ja sekaan Galeran, kun sitä ollut monta vuotta kaapissa vajaa pönttö. No kerpele, nyt vasta katsoin, että ei olis saanu sekoittaa. Viekö se tehon Avauntilta? Ja onko Avauntilla yleensä tehoa kirppoihin? Joskin tuo nyt sen kokoista jo on, ettei pitäis kirpat enää haitata.
Mutta kun väittävät eläinperäisen fosforin riittävän kaikille Suomen pelloille. :o
Sivuja: [1] 2 3 ... 18