Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kylmis

Sivuja: [1] 2 3 ... 739
1
AB- alueella. Kokotilan rehunurmi, normaalisti ei myytävää. Tarkistin, mitä on saatavissa: Perus + vihertäminen 192 €, LHK 211 € ja Ymp 54 € hehtaarilta. Rahoituskurileikkauksia ei ole huomioitu. yhteensä 457 €/ha. Tämän tiedän toteutuneen.
Jotain tuota luokkaa oli täälläkin rehunurmet. LHP sitten hiukan enemmän. Ei mikään kovin kummallinen bisnes tuo hömpöttely enää tällä tukikaudella ja tulevaisuudessa varmaan pienenee lisää, kun poru asian tiimoilta on kova.

2
Muutama vuosi sitten rajanaapurin puolella  hakannut metsäkonekuski ihmetteli, kun koneen gepsi näyttää rajan ihan väärään paikkaan. Sittemmin ilmeni, että MML:n tiedoissa rajalinjan toinen rajapyykki on 40 m päässä siitä mihin se on maastossa merkitty. Luultavasti  digitointivirhe tjsp.

Kartoille tehtiin jotakin (digitalisaatioon liittyvää?) jonkin aikaa sitten. Kun Ratahallinto halusi aikaisemmin kaataa radan varrelta puita kauemmaksi, pyykit vastasivat kartan paikkaa. Muutaman vuoden kuluttua oli moto tulossa kaatamaan Valtion puita pois useita kymmeniä metrejä meidän ja naapureiden puolelta. Rajan paikka oli kartoissa muuttunut ja raja siirtynyt 20 - 30 metriä väärään paikkaan. Kannattaa tarkastaa, että kartat vastaavat pyykkejä vielä nykyäänkin...
Joo, meni hieman luottamus maanmittauslaitoksen karttapaikan tilusrajojen oikeellisuuteen tässä taannoin. Käytiin naapurin kanssa rajankäynti hyvässä yhteisymmärryksessä, kun oli 700m tukossa olevaa metsälinjaa. Sovittiin, että otetaan siihen maanmittari. Katselin aikaisemmin kyseiseltä linjalta lähtevää toista linjaa, että se on vedetty jonkun matkaan naapurin puolelle. Helppo päätellä ilmavalokuvan kanssa, kun näkee kovan metsän ja taimikon rajasta, että raja on kuviteltu väärään paikkaan. Ehdotin, että käydään sekin raja läpi. En viitsinyt puhua mitään rajan vikapaikasta. Sitten maanmittari meni kulmapyykille, joka oli onneksi aikamoinen isonjaon aikainen kivikasa. Aikansa katseli koordinaatteja ja totesi, että jostain syystä ne heittää parikymmentä metriä sivuun. Korjasi ne kohdilleen ja rajankin asettui siihen, missä sen oli kuviteltukin olevan.

Eli edelleen pätee se tosiasia, että raja menee siinä missä pyykit sen osoittavat olevan. Kaikki uudenaikainen tekniikka on lopulta epäluotettavaa, mutta kiviin voi luottaa. Siksi olisi erittäin tärkeää, että niitä ei tuhottaisi tai välinpitämättömyyttään jätetä johonkin pusikkoon kätkeytymään juurakoiden alle.

3
Mikäli oikein käsitin 0,7 ei merkkaa mitään, kun määräykset voidaan tarvittaessa kiertää. En päässyt selville miten, mutta onnistuu.

Mistä tuo 400miljoonaa tuli, kun tekstitv:llä sanottiin 250 miljoonaa.

Mitä tulee ulkoistamiskohuun kokonaisuutena, niin Kokoomus olisi hieman kusessa, mutta onneksi Sanna Marin oli mennyt tyhmyyksissään allekirjoittamaan Tampereella jonkun paperin, että hoitajamitoitusta voidaan alentaa tms. :D

Tämä ulkoistaminen on sopinut ihan hyvin kaikille suurille puolueille, samoin kuin kunnille ja kaupungeille. Jos ei olisi sopinut, niin miten on selitettävissä, että nyt on koko maa täynnä Attendoa ja Esperiaa.

Eihän tuo vanhusten kuukahtaminen hoitovirheisiin ole hyvä asia ja touhuun pitää nyt puuttua. Niinpä tulee varmaan mittava lainsäädännöllinen paketti, jolla hoivakotien toimintaa ohjeistetaan ja valvotaan. Toiminta on ilmeisesti ollut liian vapaata, vai miten tilanne on tulkittavissa. Nyt tuli vaan firmoille hiukan tenkkapoo, kun toimintaympäristö kiristyy. Lähtökohtaisesti tietysti nostavat taksoja ja lähettävät kunnille isompia laskuja joista sitten väännetään kättä.

Vaikea yhtälö.

4
Vapaa sana / Vs: Yllätys
« : 09.02.19 - klo:20:50 »
Luulisin, että rakennemuutos lähtee rullaamaan melko vauhdikkaasti tulevalla vuosikymmenellä. Se, että paraneeko tilojen taloudellinen tilanne juurikaan, on sitten toinen asia. Tuet kuitenkin putoavat ja voi pudota tuotteiden hinnatkin. Viljan hinta on ollut poikkeuksellisen korkea, se voisi olla helposti 120e/t ja varmaan taas onkin jossain vaiheessa. Hyvän ja huonon vuoden välinen heittely tulee kasvamaan ja se asettaa haasteita taloussuunnittelulle. Ei ylipääsemätöntä, mutta varmuuskertoimia omaan toimintaan joutuu asettamaan.

5
MT:ssa oli juttua Nokialaiseltq maitotilalta. Kuvassa huomio kiinnittyi rakennukseen. Paljonko on säästö jos verrataan raskaasti tehtyä ja kuvan navettaa?
Aika vaikea heittää mitään kun ei tuossa kuvassa näy etupäässä kuin paskaa. Oletettavasti tuossa on sähköpylväät tolppina ja oisko sitten liimapuupalkit ja kantava pelti? Seinät jonkin sortin muovia. Eikö tollasta rakennetta jossain pidetty halvimpana hallina mitä voi tehdä? Jos vielä onnistuu löytämään liimapuupalkit käytettyinä niin säästöä syntyy, samoin pylväät. Ei tietenkään taida sitten kelvata enää investointituen piiriin kun eikö siinä ollut se vaatimus uudesta tavarasta? Kylmäpihattohan tuo on. Jossakin entisellä A alueella varmaan menettelee, mutta en mä ehkä muualle alkaisi tekemään. Nokia kaiketi ollut B:tä aikanaan? Enhän mä lehmistä mitään ymmärrä, mutta rakentamisesta jotain.

Itse huomannut sen, että kun rakentaa tai lähinnä korjaa tai parantelee jotain niin jos pystyy käyttämään jotakin muuta mikä ei siihen ole tarkoitettu niin tulee monesti halvemmaksi. Tämä kertoo siitä, että investointituet ovat hienosti siirtyneet rakentamiskuluihin maatalousrakentamisessa. Sitten kun voit käyttää jotain mikä on tehty johonkin muuhun rakentamiseen niin pääset yleensä halvemmalla. Ei nyt tietenkään aina päde, mutta tuollaista on tullut havaittua. Ja tietysti se vielä, että mistä sen tavaran ostat. Ostat sen maatalouteen keskittyneeltä toimijalta niin he olettavat, että haet investointi tuen kuitenkin niin hinta laitetaan sen mukaan. Sitten kun ostat muualta niin se menee sen muun tuettoman rakentamisen mukaan. Talorakentaminen on tästä sitten pois, sehän saa maksaa mitä vain ja kuluttaja maksaa silmät kirkkaana kun myyntihenkilö on osannut selittää kuinka hyvä tavara on kyseessä.

Mä luulin toisen ketjun perusteella, että sulla on jo valmiit suunnitelmat..
Olen myös ymmärtänyt asian niin, että rakennustarvikkeita ostaessa ei missään nimessä pidä puhua halaistua sanaa maatalouteen liittyvästä toiminnasta. Ja kaikki kilpailutettava, vaikkei olisi lyijykynää ihmeellisempi ostos.

6
Ei paranisi sanoa mitään, ennenkuin on nähnyt elokuvan. Perin merkilliseltä tuntuu näkemys, että pankki haluaa vanhan isännän ottavan osan veloista mukaansa eläkkeelle. Miten niitä velkoja eläkkeellä hoidetaan. Kuulostaa Koivunlehtipankin hommilta, mutta ehkä tämäkin selviää. Helpoin ratkaisu olisi tietysti myydä osa maista ja varsinkin kiinteistöistä pois velkataakan pienentämiseksi, mutta se olisi kai liian radikaalia.

7
Vapaa sana / Vs: Pekkarisen iltahuuto
« : 03.02.19 - klo:21:29 »
Pekkarinen on 71 ja kuvittelee olevansa vahvoilla jopa komissaariksi. Sanoisin, että olisi jatkanut ennemmin yhden kauden eduskunnassa. Sipilä ja kump. Pähkäilleet varmaan samalla tavalla ja nyt tehtiin vähän pelin politiikkaa. Kyllähän Pekkarinen olisi laivalla huomioitu, jos olisi haluttu.

8
Vapaa sana / Vs: SAK haluaa pellot ja metsät verolle
« : 03.02.19 - klo:15:51 »
Nuo nyt on jäävuoren huippu. Totuus on moninverroin synkempi. Vaikka viimeiset neljä vuotta on ollut vallassa yksi historian oikeistolaisimmista hallituksista, niin vm:n demareihin se ei ole purrut. Nyt on ollut menossa tekninen korjaus kiinteistöveron perusteisiin. Näin se oli markkinoitu, mutta kun asiaa selvitettiin tarkemmin, niin tavoitteena olisi ollut siirtää viime vuosisadan alussa rakennetut maatilojen päärakennusten verotusarvot liki 2000-luvun käyviä arvoja. Ei mikään tekninen korjaus vaan selkeä rahastus. Samoin on iso kutina päästä muiden maatilan ns. tuottamattomien rakennusten kimppuun. Vanhat aitat yms. kuului suunnitelmiin.

No, nämä hankkeet saatiin nyt torpattua, mutta voi. Ne vaalithan on jo parin kuukauden päästä. Sitten tulee uusi hallitus ja melkoinen ihme on, jos ei maajussi pääse maksumieheksi kiky-sopimuksesta, makera-rahoituksista, yms. rikoksista ihmiskuntaa vastaan.

Kehotan henkisesti varautumaan siihen, että kuvetta saa nyt kaivaa hieman keskimääräistä enemmän.

Meidän kaupungissa se oli persut, jotka tekivät tämän kiinteistöveron tarkistusesityksen. Nyt on palkattu virkamies, joka käy kaikki kiinteistöt läpi. Myös rakentamattomat metsäpalstat syynätään.
Tästä seuraa vielä Oksallekin purkusouvvi, kun kaikki laitetaan verolle, kuten 2019 vuotta sitten.
Turhaan täs nyt pelotellaan vanhojen rakennusten verollepanosta. Jos on  poistettu kokonaan verotuksessa, niin mistäpä verottaja keksii määrittää jonkun vanhan rakennuksen verotusarvon. Mullakin on noita 1960-70 luvuilla rakennettuja talousrakennuksia, en pelkää että ne verolle pantaisiin.
tätä listaa on käyty aikaisemminkin läpi, mitä verotetaan, millä perusteella ja mistä arvosta... sekä verotuksen järkevyys.

Pelto: viljelysmaana saa ihan saman perusteen eli pinta-alan mukaan valtiolta tukea, alennettaisiin tukea. Ongelma tulisi myös varallisuuden ja nettovarallisuuden suhteen, joku voisi hyötyä korkeammasta nettovarallisuusarvosta, jos nettovarallisuusarvo säilyisi, niin 0,1% verallisuusvero tuottaisi yhden euron/ha

Metsä: arvo on pääosin kasvava puusto, puun määrä pitäisi arvioida vuosittain, jos pelkkää pohjaa verotetaan niin verotulo on taas laiha ja tulee tuplaverotuksen ongelma, kun puuta verotetaan myös myydessä ja justiinsahan tuosta päästiin eroon. Vanha veroluokkiin perustuva vero verotti kasvupotentiaalia ei varallisuutta.

Rakennukset: nämä maatilan rakennukset, jotka eivät ole vielä kiinteistöveron piirissä pitäisi arvioida jotta saadaan todellinen verotusarvo, ensimmäisen kymmenen vuoden verotulo menisi kiinteistöjen arvojen määrittämiseen. Rakennuksen voisi lohkoa omalle tontille ja lahjoittaa verovapaalle säätiölle tai SAK:lle ellei halua veroa maksaa.

Yleisesti tästä ehdotuksesta seuraisi huomattava julkisen palvelun työtaakka, kun kaikelle omaisuudelle määritetään reaaliarvot. Jo tekeminen on iso juttu, hallintopäätökset aiheuttaisivat valituskierteen ja negatiivisen pätöksen saaneet ja yleensä kaikkein rikkaimmat rouhisivat tähän porsaanreikiä ovelilla kiertosysteemeillä. Jos varallisuutta syntyy, niin sitä on jo syntyessä verotettu ansio- tai pääomatulona, siksi vero on muutenkin turhaa. EU:n alueella yksittäisen valtion verosooloilu pitäisi myös miettiä etukäteen... verotulo kääntyy helpolla negatiiviseksi, kun jengi hakeutuu alemman verotuksen maihin, lopulta pysyvämminkin.

Ihan samaa mieltä. Kun kiinteistövero menee kunnille, miksi käyttää viljelijää siihen välittäjäksi pellon osalta? Helpompi ja halvempi maksaa suoraan valtionosuuksina. Metsän veroluokitussysteemi haluttiin purkaa kalliina. Nytkö se muka aloitettaisi uudelleen?

En oikein ymmärrä minäkään miten tuo veropohjan laajennus muka toisi merkittäviä tuloja yhteiskunnalle.
Kysymys ei ole merkittävien tulojen saannista, vaan vm:n demaritaustaisten virkamiesten pakkomielteistä. Eihän pääomatuloverokaan tuo ihmeemmin valtion kassaan tuloja, mutta silti vasen laita (ja vm) olisivat aina valmiit sen korotukseen. Pidän näitä melko pitkälle ideologisina tavoitteina. Ei siinä sen kummempaa tarvita.

9
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: tulooko sähkyä?
« : 02.02.19 - klo:13:02 »
Kuinkahan helposti ja nopeasti paneelit puhdistavat itsensä lumikuormasta. Riippuu varmaan vähän keleistä, mutta jokunen aurinkoinen pakkaspäivä saattaa jäädä nollatuotolle, jollei paneeleita käydä siivoamassa. Ja se voi olla aika isokin homma ja jäädä tekemättä.

10
Vapaa sana / Vs: kepun vaaliristeily
« : 02.02.19 - klo:12:57 »
ja talven lumimyrsky

Ainahan kun kepu liikkellä, tulee lunta tupaan.

Hyvä että umpikokoomuslainenkin alkaa vilkuilemaan ympärilleen. Orpo viemässä kokoomuksen tuhoon.
Kuinkas Paavon vaalihommat on tällä kertaa lähtenyt käyntiin? Oletko tässä Börje Bökkelssönin tukiryhmässä mukana?

Börje ei kestänyt julkisuutta.

Mukana ollaan tukena, mutta ei ehdokkaana.

Näin vahvasta liikkeestä löytyi parempia.
Se on hyvä, että on jotain puuhaa, millä saa aikansa kulumaan.

11
Meillä oli tarkastus v 1996.
Palauttivat sitten kuitit ja sanoivat ettei saa vielä hävittää niitä koska eivät kerkiä tehdä yhteenvetoa.
Koskaan ei sitä yhteenvetoa niistä kuiteista ja tarkastuksesta tullut.

Kuitteihin oli liitetty iso määrä keltaisia lappuja ja jokaisessa lapussa luki jokin kommentti.
Tiliotteisiin oli punakynällä tehty merkintöjä että mikä tämä ja mikä tämä.
Tarkkaa se oli silloin, mitenkähän tänään?
Teen niin, että laitan tositteen numeron myös tiliotteen tapahtuman kohdalle. Oikeastaan ainoa tapa saada tiliote luotettavasti hallintaan. Paljastaa tehokkaasti unohtumassa olevat tilitapahtumat. Esim. mavin tilitykset, kun on sellaisia, että mitään kirjeitä ei enää tule vaan epämääräisiä rahasummia roiskitaan liikkeelle pitkin vuotta. Maatalouden tili on luonnollisesti erillään muusta toiminnasta.

12
Vapaa sana / Vs: kepun vaaliristeily
« : 02.02.19 - klo:12:08 »
ja talven lumimyrsky

Ainahan kun kepu liikkellä, tulee lunta tupaan.

Hyvä että umpikokoomuslainenkin alkaa vilkuilemaan ympärilleen. Orpo viemässä kokoomuksen tuhoon.
Kuinkas Paavon vaalihommat on tällä kertaa lähtenyt käyntiin? Oletko tässä Börje Bökkelssönin tukiryhmässä mukana?

13
Vapaa sana / Vs: SAK haluaa pellot ja metsät verolle
« : 02.02.19 - klo:12:07 »
Nuo nyt on jäävuoren huippu. Totuus on moninverroin synkempi. Vaikka viimeiset neljä vuotta on ollut vallassa yksi historian oikeistolaisimmista hallituksista, niin vm:n demareihin se ei ole purrut. Nyt on ollut menossa tekninen korjaus kiinteistöveron perusteisiin. Näin se oli markkinoitu, mutta kun asiaa selvitettiin tarkemmin, niin tavoitteena olisi ollut siirtää viime vuosisadan alussa rakennetut maatilojen päärakennusten verotusarvot liki 2000-luvun käyviä arvoja. Ei mikään tekninen korjaus vaan selkeä rahastus. Samoin on iso kutina päästä muiden maatilan ns. tuottamattomien rakennusten kimppuun. Vanhat aitat yms. kuului suunnitelmiin.

No, nämä hankkeet saatiin nyt torpattua, mutta voi. Ne vaalithan on jo parin kuukauden päästä. Sitten tulee uusi hallitus ja melkoinen ihme on, jos ei maajussi pääse maksumieheksi kiky-sopimuksesta, makera-rahoituksista, yms. rikoksista ihmiskuntaa vastaan.

Kehotan henkisesti varautumaan siihen, että kuvetta saa nyt kaivaa hieman keskimääräistä enemmän.Meillä täälä sosialistessa Kurikassa on vanhojen arvojen nosto käynnissa .Notta köllään.
Kiva kun kerroit. Tuntuu myös siltä, että se taitaa nyt olla menoa.

14
Vapaa sana / Vs: Orpo jäi täysin yksin
« : 02.02.19 - klo:12:04 »
Kyllä mää taas voin varsin tyytyväisenä äänestää Kokoomus puoluetta tänä keväänä. Ei ole mitään konkreettista vaihtoehtoa edes näköpiirissä.

Tuohon kokoomuksen kannatus perustuukin. Puolue voi tehdä mitä hyvänsä (tai olla tekemättä mitään, kuten tässä tapauksessa) ja kokoomuslainen äänestää kokoomusta. Onko syynä se vanhuuden palkinto, paikka Kansallinen senioriliitto- yhdistyksessä vai mikä?

Eemmi se puhhuu aena noesta kepuuskovaesista. Oesko tuassa nyt kysseessä se kokoomustauskkovaenen.

Kokoomuksen kannatus perustuu kyllä siihen, että heillä on aina pohjajuonteena selkeä arvopohja ja tavoitteet ja politiikka on sen mukaista. Ei hirveetä poukkoilua suuntaan ja toiseen. Keskusta taas. No. Kepu pettää aina. Politiikka vaihtelee kun yritetään miellyttää sekä omia perusäänestäjiä että ns liikkuvia äänestäjiä että pysytään vallan kahvassa. Kokoomuksella taas on aona perusäänestäjinä ne tietyn arvopohjan jakavat perusäänestäjät joita on riittävästi, ei ole tarvetta poukkoilla. Kepulla taas se perus ydin kannattajajoukko on oikeasti niin ohkainen, ehkä 7-10% äänestäjistä, että ilman liikkuvia äänestäjiä eivät pysy vallan kahvassa.
Kokoomuksen kannatus perustuu kyllä siihen, että heillä on aina pohjajuonteena selkeä arvopohja ja tavoitteet ja politiikka on sen mukaista

 mielenkiintoista on katsoa kuuluuko perusjäsenen arvopohjaan bisneksen teko vanhuksilla vai äänestetäänkö jaloilla :-\ :-\ :-\ :-\
Kyllä nämä bisnesasiat on sinulle tuolla edellä varsin selkeästi kerrottu, mutta en oleta, että haluat niistä mitään käsittää samoin kuin muut vasemmistolaiset puoluetoverisi. Sinun pointtisi on täällä lässyttää kokoomusvastaista roskaa vaalikaudesta toiseen. En tiedä mistä sinulle palkka maksetaan tähän, mutta jos se on sellainen, että sillä pärjäilee, niin anna mennä vaan.

Minustakin Kokoomuksen politiikka on pääsääntöisesti johdonmukaista ja loogista. Taloudenhoito on keskeisellä sijalla arvopohjaa, vaikkei sitä yleensä arvoksi luetakkaan. Hyvä valtiontalous kuitenkin mahdollistaa jonkinlaisen jakovaran ja sen, että tämä touhu täällä ylipäätään pyörii.

Hirmuinen on taas vastarinta monella suunnalla, kun Kokoomuksen syyksi yritetään vierittää jos jonkinlaista surkeutta. Puolue jonka kannatus on vaan 20%, toivottavasti vielä pari prossaa enemmän tälle keväälle on saanut tämän kaiken aikaan. Veikkaan vahvasti, että ei. Kyllä siinä on ollut moni muukin porukka mukana. Mutta kuten sanottua, Kokoomus on yleensä ainoa, joka jollain lailla vastaa puheistaan, moni muu ei sitä tee.

15
Vapaa sana / Vs: Orpo jäi täysin yksin
« : 02.02.19 - klo:10:16 »
Olen tässä lueskellut verkkolehtiä ja seurannut poliitikkojen blogi-kirjoituksia. Olen aika tyytyväinen toimittajien suhtautumiseen tässä Esperia-kohussa. Virheitä ovat tehneet kaikki tahot ja suurin ongelma, eli rahoituksen puute vanhustenhoitoon käsitetään varsin hyvin. Ei näytä vasemmiston vaalipopulismi kovin syvälle uppoavan.

Politiikan puolella huvittaa eniten kepun paniikki. Nyt on taas köyhän asialla olevia alkiolaisia joka puolella. Noita kannattajien puheenvuoroja kun lueskeleen, niin kepulaisuus ei näämmä eroa mitenkään sosiaalidemokratiasta. Sipilä kuulemma täysin kokoomuksen leivissä. On tämä varmaan iso loukkaus vakaumukselliselle kepun miehelle, mikä hänkin pohjimmiltaan on.

Puoluekin on livennyt kelkasta ihan täysin ja koittaa ottaa eroa hallituksen ratkaisuihin, vaikka on siinä itse mukana.

Kyllä tämä kepun kanssa hommien tekeminen on just sitä, että kepu pettää heti, jos pikkuisenkin oma intressi joutuu vaakalaudalle.

Minun mielestäni Orpo ja Kokoomus ovat taas ainoat tahot tässä maassa, jotka pystyvät kantamaan jonkinlaista vastuuta siitä, että tämä maan talous saadaan pidettyä edes jollain lailla tolpillaan. Tämä hillotolppaporukka luulee, että heillä on varaa jakaa toisten rahoja ja sitä rahaa on ylipäätänsä otettavissa taas veroja kiristämällä. Valitettava tosiasia on kuitenkin se, että hyvä talous voidaan rakentaa vain menokurilla. Pätee valtiontaloudessa ja maataloudessakin. Vanhustenhoitokaan ei voi maksaa maltaita tai rahat on otettava jostain muualta. Ja tämä on nyt vain tämä kohu. Kun on saatu vanhuksille lisää rahaa (velaksi), niin on jo seuraava palopesäke edessä, joka täytyy taas sammuttaa rahalla jne.

Sanoisin niin, että lusikka kauniiseen käteen ja kunnat ryhdistäytyvät ja keskustelevat asiat selviksi hoivayhtiöiden kanssa. Kyllä ne ymmärtävät oman etunsa, sillä vaihtoehtoja ei ole, kun bisnes menee muuten alta.

Kyllä mää taas voin varsin tyytyväisenä äänestää Kokoomus puoluetta tänä keväänä. Ei ole mitään konkreettista vaihtoehtoa edes näköpiirissä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 739