Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 156

Viestit - Pasi

Kasvintuotanto / Vs: Erikoiskasvit
: 29.02.24 - klo:22:55
Ruiskun pesuntarve ja ennen kaikkea vaiva riippuu paljon myös itsestä eli mitä mömmöjä ruiskuttaa. Minulla on lisäksi haittana vielä ruosteinen vesi ja lämpimämpääkin vesi saisi usein olla.... Ainakin silloin joskus kun tuli käytettyä Yaran hivensiirappeja niin niiden jälkeen pesin ihan kunnolla koska puomin suuttimissa oli aika paljon tavaraa.

Pelkästä lannoitekäytöstä ja ruiskun testaamisen tarpeellisuudesta saattaisivat luomuilijat tietää. Siis se porukka joka keskittyy myös tuottamaan satoa eikä vain tukiaisiin.   
Metsätalous / Vs: Mtk
: 29.02.24 - klo:22:46
Siinähän kiukuttelee. Toivottavasti fiksut ja omilla aivoillaan ajattelet MHY:t pystyvät pitämään päänsä tavalla tai toisella. Varsinkin kun MHY pitäisi neuvoa ja ajaa metsäomistajien etua mikä on nykyisin lähes vastakkainen MTK:n maatalouspuolen suosimien lihauskovaisten ja pahiten päästelevien turvepeltojen omistajien edun kanssa. Uutisissa hiilinielutavoitteiden karkaamisesta kun oli juttua niin vaihtoehtoina olivat lähinnä metsänhakkuiden vähentäminen tai turvepeltojen vettäminen. Eläintuotteiden kuluttamisen vähentäminen ilmastonmuutoksen torjunnassa ja kansaterveuden paranmisessa taitaa olla polittiisesti niin arka aihe ettei sitä taida uskaltaa ehdotella kuin vannoutuneet kasvissyöjät ja ehkä vihreät. 

Käytännössä aivan samat palvelut metsän sertifieerausta myöten saa myös metsäfirmoilta niin eipä se niin suuri vahinko olisi jos lentää yhdistyksestä pihalle.
Kasvintuotanto / Vs: Erikoiskasvit
: 27.02.24 - klo:16:10
Sen ettei mahdu määräänsä enempää voi sanoa myös niin ettei maalevinteisten tautien vuoksi voi viljellä samalla lohkolla kovin usein. Varsin ikävä yllätys jos vaikkapa möhöjuuren vuoksi öljykasvi tai muu pelto kuoleen pystyyn kukinnan aikana jolloin lähes kaikki viljelykulut ovat jo tulleet ja puimuri toimii lähinnä kasvuston murskaajana. Erikoiskasvit hieman hankaloittavat ainakin kasvinsuojelua eli ruisku suodattimineen pitää pestä kunnolla. Kuivaaminen voi olla hankalampaa jos kuivauslämpöä ja/tai ilmamäärää ei saa helposti tarpeeksi alas. Kumina saattaa tartuttaa tuoksuaan seuraavaan kuivauserään ja sen vuoksi on leipävehnäkuormia palautunut viljelijälle. Puiminen viljaan verrattuna saattaa olla teknisesti enemmän tai vähemmän hankalampaa.

Ainakin nuo hanakaloittavat asiat tuli mieleen niiden erikoiskasvien kohdalla jotka eivät vielä vaadi erikoiskoneita joita esim. juurikasvien viljelyyn tarvitaan
Vai suorankaupan hintoja? Perjantainahan Antilla ja muilla on oivallinen tilaisuus lähteä tekemään kauppoja. Ja jos oikein koeajolle lähtee niin melkein naapurin pihallahan pitää käydä pyörähtämässä ympäri jotta saa paremmat prosentit vai mitä  ;D
Minkä ihmeen takia tuollainen juttu on tehty pop-up viritelmänä, eikä sellaisena että niitä voi muuttaa milloin haluaa? Tai että ne voi helposti todeta rastitetuksi yhteenvedossa. Todennäköisesti se muuttuu seuraavalla kierroksella.

Sekvintä olisi että ruudulla  saisi täyttää ikään kuin vanhaa paperilomaketta missä on kaikki mahdolliset rastittavat yms. aina näkyvissä. Toivottavasti olen nähnyt pahaa unta mutta minulla on semmoinen muistikuva että joku olisi sanonut jossain koulutuksessa että tavoite olisi sellainnen että myös hakemus tehtäisiin vipu-sovelluksessa eikä tietokoneella. Se selittäisi pop-up viritelmät. Toivottavasti olen tuossa asiassa nähnyt painajaisunia....
Metsätalous / Vs: Mtk
: 18.02.24 - klo:13:05
Eri yhdistysten alueilla on eri käytännöt näköjään. Voiko paikallinen Mtk päättää ottaako pakkojäsenyyden Mhy: n jäsenyyden mukana?

Osa MHY:stä on näköjään fiksuja ja osaavat ajatella itsemäisesti  ::) 
Metsätalous / Vs: Mtk
: 18.02.24 - klo:13:03
btw,   joutuuko kuiteski maksaan tältä vuotelta?     aikasemmin oli noin..    (n. 25 vuotta sit.)
Tuo kiinnostais itseä ja..

Tuolloin noin 25 v sitten ainakin MHY:ssä oli pakkojäsenyys ellei erotessaan pystynyt osoittamaan että metsät tulevat hoidetuksi ilman yhdistykstäkin. Nykyisin pakkoa ei ole. Joten mahdollinen maksupakko vaikka eroasi tänä vuonna selviää joko kysymällä tai jättämällä maksamatta ja katsomalla minkä sortin karhu tulee jos ylipäätään tulee.
Ohraongelma ratkeaisi niinkin että hommaat kunnon valssimyllyn syötät potseille vehnää. Joitain teknisiä onglemia saattaa kyllä tulla varsinkin jos on liemiruokinta...
On liemiruokinta.
Mielenkiintoinen näkemys et vehnä valssimyllyllä olisi toimiva. Luulisi ettei ne ravintoarvot muutu siitä mites sen viljan jauhaa..

Vehnäkaura seos voisi olla toimiva. Ja tuota täytyy tutkia tarkemmin...

Ei ravintoarvot mihinkään muutu siitä millä jauhaa mutta tekniset ominaisuudet muuttuvat. Vasaramylly tekee jauhoa melkein mistä vain metallia pehmeämmästä ilman suurempaa säätämistä tai perään katsomista. Valssimylly vaatii enemmän säätämistä koska se runttaa jyvän rikki mureniksi. Pienet jyvät voivat mennä kokonaisinakin läpi. Kuoret jäävät joka tapauksessa enemmän ja vähemmän isoiksi palasiksi. Kuoren kappaleet saattavat takertua liemiruokkijan venttileihin aiheuttaen vuotoja, tukeutumisia yms. vähemmän mukavaa..

Vasaramyllyllä vehnästä tulee helposti liian hienoa mikä lisää mahahaavojen riskiä.
Vapaa sana / Vs: Tunnin juna
: 17.02.24 - klo:18:59
Taitaa se kepun vastustus johtua enemmänkin siitä että "tunnin junalla" parannetaan ja mahdollistetaan lisää lähijunaliikennettä pääkaupunkiseudulle ja Salo-Turku-Uusikaupunki väleille.Se että Turusta pääsisi Helsinkiin vähän nopeammin taitaa olla ennemminkin mukava lisä ja mahdollisesti pakollinen paha eu-tukiaisten saamiseen.
Ohraongelma ratkeaisi niinkin että hommaat kunnon valssimyllyn syötät potseille vehnää. Joitain teknisiä onglemia saattaa kyllä tulla varsinkin jos on liemiruokinta...
mut sit;   onko niin hankalaa käytä kattomassa  puimurin jälestä  monta jyvää näkyy koneen leveytestä?   noin ite käyn moisen hoitamassa..

Periaatteessa noin(kin). Hyvä tapa jolla voi huomata myös muita puintiin liittyviä ongelmia. Kuten vaikka pöytätappiot tai muut puimurin jyvävuodot.

Mutta en mä ainakaan viitsi käydä siellä jumppaamassa aina kun kasvusto, lakoisuus, kosteus tms muuttuvat.
Varsinkin jos pyrkii käyttämään koneen kapasiteetin lähes täysimääräisesti hyväksi.
Tappiomittarilla voi ajon aikana huomata myös yllättäen kehittyviä ongelmia kuten ohralla vihneistä tukkeutuvat kohlimet.

Jotta ei jää väärää käsitystä niin kerrotaan että mulla ei mainittua aparaattia ole.

Kyllä puimurin ulkopuolla pitää ja kuuluu käydä konttaamassa ja katsomassa meneekö jyviä maahan vai ei kun kun puimuria ja tappiomittaria säätää. Mittarin anturi ei erota osuuko siihen jyvä, rikkaruohon siemen, oljenpätkä tms. Anturille riittää että jokin osui siihen sopivalla voimalla ja tavalla. Sitten kun todellinen puintitappio ja mittarin herkkyys on saatu sopivaksi sitä käytetään siihen mistä Metsäjussi puhui. Eli vaihtelevassa kasvutossa saadaan ajonopeutta muuttamalla pidettyä puimurin läpi menevä kasvimassa suurin piirtein samana ja mittari ilmoittaa jos jokin on menossa tukkoon tms.
Kasvintuotanto / Vs: miten vaihtuu...
: 31.01.24 - klo:14:05
Multavuus pitäisi kyllä saada mahdollisimman tarkasti, jotta sen paikkakohtaisesta seuraamisesta olisi hyötyä. le.

Käsittääkseni multavuuden saisi tarkemmin ja ilman näppituntumamenetelmää kun näytteen tuhkaisi mutta se maksaisi enemmän. Korjatkoot joku joka oikeasti tietää.
Kasvintuotanto / Vs: miten vaihtuu...
: 30.01.24 - klo:10:50
Onhan noita muitakin labroja... itse käytän Seilabia tai Hortilabia.

Meillä näytteet on viety tai lähetetty Perniöön vissiin Sokerijuurikkaan tutkimuskeskukseen ja nykyään Seilabin Salon toimipisteeseen koska on lähellä. Vähän aikaa sitten tuli uudet tulokset. Maalajit tai multavuus eivät ollet käytännössä muuttuneet. Se mikä yllätti oli pH:n pysyminen myös käytännössä samana vaikka lännoitteet ovat kemiallisia ja kalkkia tai muita mömmöjä ei ole levitetty. Fosforiluokat olivat pudonneet melkein joka näyteessä mikä vähän yllätti koska lannoitteissa fosforia on ollut sen verran että se olisi ensimmäisenä rajoittanut kylvölannoitusta. Se on vielä kunnolla tarkaselematta onkä myös fosforipitoisuudet pudonneet vai oliko pitoisuus edellissä näytteissä lähellä luokkien rajaa.
Metsätalous / Vs: Mtk
: 25.01.24 - klo:14:51
^ tuossa Rakkineen linkittämästä löytyy tämmöinen virke  "Vuodesta 2024 lähtien kaikkien (sekä MTK- että Metsänhoitoyhdistysten) yhdistysten jäsenet maksavat edunvalvontamaksun koko yritystoiminnan laajuuden perusteella ml. sekä maa- että metsätalous". Eikös tuo tarkoita että maksaa pitäisi sekä maatalouden että metsätalouden laajuuden mukaan riippumatta siitä onko vapaehtoisesti kummankin kerhon jäsen vai ei.

Jos MTK:lta on rahat loppumassa niin sopeuttakoot toimintaansa. Tälläinen yritys muuttaa jäsenyys pakkollisesti on kyllä syvältä ja todennäköisesti vain vähentään jäsenten määrää.
Metsätalous / Vs: Mtk
: 25.01.24 - klo:00:33
Kyllä pikkulinnut tuollaisesta pakkojäsenyydestä ovat livertäneet joten ei aloitus ihan känniläppä taida olla. Lukuja tipunen ei maininnut mutta sen kyllä että jos on metsän lisäksi maataloutta etkä ole MTK:n jäsen niin lisämaksua tulee maataloudesta.

Kännissä tai hemmetin ylimielisiä typeryksiä ovat Simonkadun puliveivarit olleet jos tuo pitää paikkaansa. Tai sitten tietoisesti halutaan tehdä puhdistus jäsenistön keskuudessa ja saada krittisesti varsinkin MTK:n maatalouspuoleen suhtautuvat eroamaan jolloin jäljelle jää hurskaat seurakuntalaiset. Ja sen jälkeen MTK:n onkin helpompi hyväksyä metsien suojelu ja  hakkuiden rajoittaminen ilmastonmuutoksen torjumiseksi  ja samalla varmistaa että nautojen tepastelu tuoreilla suoraivioilla jatkuu.
Sivuja: [1] 2 3 ... 156