Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nautafarmari

Sivuja: [1] 2 3 ... 108
1


Tietenkin kirjoitus on huono, jos siinä puututaan sinunkin tukien nautintaoikeuteen.  Yleensäkin tästä tukikeskustelusta: Kun joku näkyvä poliitikko tai ekonomisti kritisoi maataloustukia, hyvillä argumenteilla, ei maatalousväki pysty puolustautumaan vahvoilla vasta-argumenteilla, vaan alkaa ad hominem-tyyppinen lässytys, eli käydään arvostelemaan henkilöä, tyyliin "Juhana Vartiainen on hyvinsyöneen näköinen"

Kansalliset tuet voidaan lopettaa, ja tyytyä siihen, mitä EU:lta saadaan, koska sinne nyt kuitenkin joudutaan melkoisesti maksamaan. Pitäähän sieltä omia rahoja takaisin saada.  Miten se sitten vaikuttaisi suomalaiseen tuotantoon, varmasti vähenisi, mutta se pystytään helposti korvaamaan tuonnilla, ja se on kansantaloudelle edullista poistaa kansalliset tuet kokonaan.  Hömppätuet tietyti poistuisi, ja huonoimmat pellot saisivatkin pusikoitua ja metsittyä, mutta se olisikin ympäristölle ja luonnon monimuotoisuudelle erinomainen juttu.  Aivan varmasti ne kauhukuvat ja pelottelut, joita tukien vähentämisen seurauksena on maalailtu, eivät toteudu.   Toki tilamäärä putoais rajusti, mutta meillähän on jo nyt työvoimapulaa monilla aloilla, kyllä niiltä aloilta moni isäntä löytää uuden työn ja elämänuran, niin että he ovat sen jälkeen kansantaloudelle nettomaksajia, kun nyt ovat nettosaajia.
[/quote]

Itellä on ollut uusi ammattikin mietinnässä, mutta ikäväkseen huomannut ettei niitä vaihtoehtoja oikein ole. Maaseutuyrittäjän tutkinnolla ei juuri muualle työllistytä, kuin maajussiksi, metsäkoneenkuljettajistakin on ylitarjontaa(ei kuulemma kannata sillekään alalle kouluttautua).

2
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
« : 13.07.18 - klo:14:20 »
Onneksi tälle kesää ei tarvinnut montaa säkkiä ostaa lannoitteita, millähän noita hinnannostoja voidaan perustella, tätä menoa tavoiteltu 20 % osuus luomusta täyttyy äkkiä.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/luomu-on-kalliimpaa-ja-houkuttelee-siksi-tuottajia-pohjois-pohjanmaalla-viljellaan-eniten-luomua/799219/

3

Miksi hömppätuet pitäisi poistaa? Miten se minun tilannettani parantaa, jos naapuri viljeleekin LHP:n sijasta kauraa?

Itse kyllä arvostaisin sitä, että kaikille pelloille maksettaisiin sama tuki riippumatta sitä, mitä pellolla kasvaa. Markkinat ja yrittäjän omat arvostukset sitten ohjaisivat viljelemään viljaa, öljykasveja, perunaa, säilörehunurmea tai maisemakasveja.
[/quote]

Järkevä kommentti, nykyisellä kustannustasolla alkaa olemaan aika toivotonta tämä viljely.

4
Kyllä täällä emopuolella peltotuilla eletään, ei tuo vasikkatili paljon ole.

5
On käyny mielessä, ja emojen määrä tipahtanutkin kolmasosaan.

6
Tervetuloa samaan asemaan kuin sikatilallinen. Täällä tämä luisu on jatkunut yli kymmenen vuotta, ja edelleen jatkuu eikä mäen loppua näy.

On maailman hölmöintä hommaa tehdä uusi navetta ja ajetella, että hinta pysyy samana. Kun suomen maidosta maksettava hinta on eu:n korkeimpia niin on päivän selvää, että hinta tulee jossakin vaiheessa laskemaan. Ne jotka tätä eivät ole tajunneet niin niiden on ihan aiheellista olla ongelmissa.
Aha . Kuin teillä menee hyvin ei muista niin väliä . Kun teillä menee huonosti ei muutkaan saa pärjätä . Sianlihaa saa viedä Kiinaan mutta maitotuotteita ei . Kiitos .

Miksei maitotuotteita saisi viedä Kiinaan. En ole kuullutkaan vientikielloista. Ehkä kuitenkin pitää laittaa suomalaiseen maitojauheeseen setelirahaa kuormaan mukaan. Miksipä ne siellä enempää maksaisivat kuin uusiseelantilaisesta maitojauheesta. Toisaalta, onhan etäisyys linnuntietä Kiinaan Suomesta varmaan kolmetuhatta km pienempi kuin Uudesta-Seelannista. Merireittinä en laskenut. Jospa se olisi se suurin kilpailuvaltti Kiinaan: Lähimaitoa Suomesta.

-SS-

Sorkkis on hieman pihalla tässä asiassa. Maitotuotteita viedään Kiinaan euromääräisesti n. 10-kertainen määrä sianlihaan verrattuna.

Tiedän . Sianlihan tuottajia on tuominnut tämän joten siksi heitin tuon . Maitojauheen hinta on vain huono .

Tuottajahintojen alennuksen jälkeen voi Valio pudottaa maidon tukkuhintaa ja vallata takaisin menetetyt markkinat laillisesti .

X-meijerin tuottajahinnan nostaminen on Rantalan valetta .

Eivät varmaan uskalla, kun siitä se poru vasta alkaisikin. SItä porua ollaan kyl jo tarpeeksi kuultu.

X-tuotantoneuvoja yllyttää tekemään jättinavetoita paremman tuloksen toivossa . Kuka mahtaa olla ?

En tiedä mutta viisaita puhuu. Mikäs kapitalistinen toimiala on muka sellainen, että tuotantoa ja tuotantoyksiköitä pienentämällä saataisiin parempi tulos  ;D

Emolehmät..

7
Limousin-lehmä U3 jotain 370 kg 3,01 € alv 0. Ei mitään kultapossulisiä. Näin iso A

Herefordilla sunnnilleen puolet tuosta, pahimmillaan(O5).

8
En tiiä mutta lopettavat tilat täällä pohjos-karjalan alueella, ottakaa yhteyttä peltojenne osalta olen kiinnostunut.
Ei peltoa ole suoranaisesti jaossa tuskin missään, koska melkein jokainen jatkava tila haluaisi kasvattaa pinta-alaa, jos siihen vain olisi mahdollisuus.

Ite oon sitte poikkeus, kun vuokrasin osan pelloista jo pois.

9
Poisto emojen hinnat menneet väliin noidenkin alle, liharotuisten..

10
Miten uusissa lämmityskattiloissa, onko hyötysuhde kuin paljon parempi kuin tuossa 79 vm. jämässä?

11
Ei mahdu ovesta noin iso varaaja, laitettu laajennusosaan -85 vuonna, pannuhuone reilu 4 neliötä, seinän joutuisi purkamaan uutta  varaajaa varten. Onko klapikattiloiden mitat miten muuttuneet, mahtuneeko vanhan paikalle?

Alkuperäiset ikkunat, joten nekin vaikuttanee lämmöntarpeeseen, sitä kautta varaajan kokoon.

Ammattimieheltä kysyin maalämmöstä, ei kuulemma lämpöteho riitä noissa pattereissa, alkuperäiset putket vaihdettu kuparisiin tuolloin -85 vuonna, patterit siis-60 luvulta.

12
Koneet, laitteet ja tekniikka / Lämmitysjärjestelmä
« : 17.02.18 - klo:13:52 »
Arviolta 1500 litran vesivaraaja vuotaa(vm. -85), klapeilla lämmitys, lämmityskattila vm.- 79. Onko kellään ollut noin isoja varaajia käytössä, mitä on tullut tilalle?
Maalämmitys ei kuulemma toimi yksilevyisissä, 60-luvun pattereissa, ja vähän asukkaita isossa talossa, joten se on hinnan puolesta pois suljettu vaihtoehto. Joutuisi laitattamaan uudet patterit ja vetämään putket uusiksi maalämmitysjärjestelmään.

13
paras päätös oli sammuttaa stokeri ja siirtyä sähköön. tupa syö ilman piippua 13000kwh ja navetta 85000kwh.tulee muuten aina suihkus kuuma vesi.

Minkä kokoinen/ikäinen talo? Kohtuullisen kuuloinen sähkönkulutus äkkiseltään.

14
Kasvintuotanto / Vs: K kotiarestissa?
« : 19.01.18 - klo:17:21 »
Kuinkahan moni esim. täällä pitelee minun lisäksi K maataloutta boikotissa?

Ihmettelin viimeviikolla kun K liikkeestä oikein soittelivat ja muistuttivat olemassaolostaan, jotta muistahan kysellä tulevan vuoden panoksia myös meiltä.
Ottivat melkeinpä itse puheeksi viljalaivan selityksineen ja pahoitteli asiaa syvästi.Totesi myös kysyvästi että eiköhän sitä tuomion kärsittyään jokainen voisi palata ennalleen?

Ei ole moista soittoa aiemmin tullut.

Kai se tilamäärän laskukin rupeaa joskus näkymään, asiakkaat vähenee.

15
Noista antti-x:n luvuista ja hiukan omastakin kokemuksesta voi päätellä, että jonkinlaista kiky-loikkaa on otettu suomalaisessakin maataloudessa vajaan kolmenkymmen vuoden aikana. Mutta kuka on korjannut suurimman hyödyn tästä?  Onko se peruspalkansaaja-kuluttaja, jonka palkka on noussu vastaavassa ajassa huomattavasti, mutta inflaatio ei ole laukannut samaa tahtia. Rahaa riittää entistä enempi kaikenlaiseen kulutukseen ja suurempaan hiilijalanjälkeen. Senkö takia raha keskittyy yhä kiihtyvällä tahdilla entistä harvemmalle joukolle? Kun kaikki raha on yhdellä ihmisellä, tapahtuuko silloin jonkinlainen rahallinen alkuräjähdys eli raha alkaa levitä laajentuvalle joukolle, vrt maailmankaikkeuden alkuräjähdys ja laajentuminen.

Tuottajahinnoista päätellen ei ainakaan tuottajat, kait emojen pito jo kannattaa noissa isoissa yksiköissä. Itselle laajentaminen ei ole vaihtoehto, joten pitänee keksiä jotain muuta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 108