Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 124 125 [126] 127 128 ... 343

Viestit - ja101

Metsätalous / Vs: Kohta kaatuu...
: 26.08.21 - klo:17:43
Raivaa pelloksi.  ;D
Ei kannata, ala joku 1,5ha ja siitäkin osa melko karua.

Täällä on jo lähestulkoon kaikki omassa omistuksessa olevat alat raivattu pelloksi. Ja pelkästä pusikosta jos joutuu maksamaan useamman tonnin hehtaarilta niin ei paljon kannata raivaus.

Mutta jos tuohon saisi jonkun erityistukikohteen kun alueen läpi virtaa tuollainen ojapahanen....
Metsätalous / Vs: Kohta kaatuu...
: 26.08.21 - klo:11:57
Tottahan toki sitä pitää metsää säännöllisin väliajoin myydä ,että on varaa sikoja pitää.

Itse ymmärsin luopua  noista ajoissa,joten sitä metsääkin on vielä myymättä. 8)

Onneksi ei itse tarvitse sen vuoksi myydä.  8)
Osaan sikojen pidon lopettaa kyllä aiemmin. Meillä metsää niin vähän, että jos meidän siat "söis puuta" niin homma oli loppunut jo aikoja sitten.

Oli vaan jo niin vanhaa kuusikkoa, että pakko luopua..
Niin kyllähän sitä voi muillekin töitä tehdä jos aikaa tosiaan jää ylimäärästä se 10kk vuodessa mutta sitä työtä ei pitäisi ainaakan tarvita tehdä siksi että saa ne vekseli vehkeet maksettua.
Kyllä minäkin mielellään teen muillekkin hommia ja auttelen mutta sen ei sitten tarvitsekaan olla muutakuin harrastus tarkoitan siis ettei tartte väkisin tehdä ja miettiä mistä niitä hommia taas löytyy.

Toi merkonomi matematiikka on ihan utopiaa mulle. Mikä ihmeen omanpääoman korko kuka sulle maksaa sun omistamista laitteista tai pelloista? Tuota laskenta tapaa kun harrastaa niin joka ikinen vehje mitä tontilla on on tappiota mutta kun olet hankkinut omalla rahalla vaikka nyt sen vanhan puimurin joka maksaa 10000 ja puit sillä 100ha mutta rahtipuijan hinta olisi 100e/ha niin oma puimuri on käytännössä maksettu heti kun se 100ha on ite puiden täynnä. Sen jälkeen ei ole kuin pienet kulut maksettavana ja voit laskea kuinka paljon se puimuri tienaa sulle versus urakointi kulu. Ihan sama tulee tietyssä määrässä myytävää viljaa vastaan kun laskee oman ajoneuvoyhdistelmän kuluja versus liikennöijiin.

Mä vaan ajattelen varmaan takapajusesti tai sitte mun patterit on laskimessa vääränlaiset  ;D

Tuossa tekstissäsi on aika olennainen juttu miksi en ole ikinä ymmärtänyt urakoitsijan käyttämistä. Onhan se helppoa mutta teetättää nyt urakoitsijalla sellaista työtä 100e/h tai ha jonka työnarvo ei välttämättä ole tuota 100e edes.
Metsätalous / Kohta kaatuu...
: 26.08.21 - klo:05:56
Nimittäin tän talon viimeinen mettä. Sen jälkeen saakin sitten seuraavia päätehakkuita tehdä joku muu (jos ei vihreät kiellä koko toimintaa)

Hieman on haikeat fiilikset. Tullut tuota pidettynä "pankkina" mut katsellut jo useamman vuoden kun se on "alkanut vain näyttämään siltä" et aika luopua. Yhteen nurkkaan naapurin mettästä hyppäsi kirjanpainajainen ja alkoihan niitä runkoja kaatumaan omia aikojaankin kun metsä vierestä kaatu.

Pidettiin tosiaan sellaisena vararahastona ja "sahatavara" varastona. Kai se on opittava vaan tästä lähin , että kaupasta on haettava puutavara.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 26.08.21 - klo:05:47
25mm tähän mennessä. Ei pitäisi aiheuttaa ongelmia. Kuitenkin poutaantuvaa perjantai-aamun jälkeen.
Sais kyllä alkaakin poutaantumaan mikäli vielä tänä syksynä mielii pellolla jotakin tehdä.. >:(

Mä olen ihan perinteisten kahvojen suosija. Kaikenmaailman pikalukitus systeemit tuppaa ajan myötä löystymään jolloin vuotaminen on tosiasia.

Edes kranzlen omasta kahvasta en erityisesti tykkää siinäkin on liikaa niitä jatkoja. Oon ostanut ihan tarvike kahvan jossa 1,5m suihkuputki ja kahva. Ei ole turhia hienouksia ja mahdollisimman vähän liitoksia. Ja keveyskin alkaa olla kysytty juttu kun muutamsn päivän aamusta iltaan pitää kahvaa käsissä.

Itselläkin jatkoletku mut sen kanssa  alkaa paine laskea et "tehokkaaseen" pesuun sen kanssa ei ole. Koneet kyllä varmaan pesee puhtaaksi..
Vaahdotinta ois tarkotus käyttää aika paljon, niin helpottaa aika paljon jos se on pikaliittimellä vrt. Clenin kierrettävä.
Kränzlen 2021 malleissa on aika luotettavan oloinen pikaliitin.
Mulla toinen kahva jossa vaahdotin kiinni. Ainut miinus et joutuu koneen sammuttamaan ja laskemaan paineet pois kun vaihtaa.

On nuo Kew Nilfisk Alto -pikaliitinkin kestänyt ihan vuoskymmenen. Taitaa olla rosteria kun aina kirkkaat. O-rengas uusi, jos kerran vuotaa.
Juu näin periaatteessa. Ja pienessä käytössä varmaan meneekin sit kun oikeasti pestään niin ainainen o-rengaiden vaihtokin alkaa ottamaan päähän.

Mut makuasioitahan nämä on. Mä olen tykästynyt yksiosaiseen suihkuputkeen.
Kyseessä 1165 malli. Nilfiskillä on kai joku 8 malli josta tulee vielä enemmän litroja ja painetta kuin tuosta..
Just tuollaista 1165 kokoluokkaa katellu. On niitä paljon tehokkaampiakin tietysti vielä, mutta kyllä tuolla nyt traktorin pesee jo oikein hyvin.
Nilfiskiltä ollut yks kylmäpesuri joka pelasi kyllä aikansa, ei ole täysin poissa laskuista sekään.

Kränzlen uusissa malleissa on kätevä pikalukitus kahvassa et saa vaahdottimen vaihdettua. Clennin kahvat on paljon huonompia siinä suhteessa.
Mä olen ihan perinteisten kahvojen suosija. Kaikenmaailman pikalukitus systeemit tuppaa ajan myötä löystymään jolloin vuotaminen on tosiasia.

Edes kranzlen omasta kahvasta en erityisesti tykkää siinäkin on liikaa niitä jatkoja. Oon ostanut ihan tarvike kahvan jossa 1,5m suihkuputki ja kahva. Ei ole turhia hienouksia ja mahdollisimman vähän liitoksia. Ja keveyskin alkaa olla kysytty juttu kun muutamsn päivän aamusta iltaan pitää kahvaa käsissä.

Itselläkin jatkoletku mut sen kanssa  alkaa paine laskea et "tehokkaaseen" pesuun sen kanssa ei ole. Koneet kyllä varmaan pesee puhtaaksi..
Noh, nyt on tämä ilmastoahdistus ja korona, jospa seuraava kriisi liittyisi ruokaan  ::)
Minä toivon ainakin tätä. Jos vaikka se maatalouden haukkuminen loppuisi hetkeksi..

Näissä hömppäilyissä eli viljelyn monipuolistamisessa pitää aina muistaa muutama asia tilatasolla. Tai ainakin itse olen huomannut kun siirryin lähes puhtaasta suorakylvöstä luomuun. Eli siis puhtaasta viljan viljelystä monimuotoisempaan viljelyyn. Koneita on oltava kaikenmoisia ja niin huoltoon, korjaamiseen, työkuntoon laittamiseen sekä taas perästä pois ottamiseen menee yllättävän paljon aikaa. Itse työ ei vie niinkään paljon aikaa kun aina kohtuu pieniä aloja rassataan erikseen jollekkin tietylle pellolla tehtävälle toimenpiteelle.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 21.08.21 - klo:08:23
viikossa satanut 112 mm, ei taida kylvöstä tulla mitään :(

Kyntö tai kultivointi välittömästi ennen kylvöä tuulisena aamupäivänä, niin illalla jo kylvökone menee mukavasti. Rankkasateissa liettyneet kynnökset kestävät kuivahtaa pitkään. Sama vika oli aikaisissa kevätkynnöissä, kun kynti aikaisin toukokuun alussa, niin rankat sateet nostivat vedet pellolle, siellä harmaankin viilun alla se vesi tursui äestäessä. Kerran kesti ajaa, mutta ei enää toista kertaa. Tuore kyntö vettä kimmeltävänä saattoi kuivaa siinä toukokuun puolivälin hellejaksona muutamassa tunnissa aivan kiinteäksi.

-SS-
SS:n tavassa on se ongelma omalle kohdalle ajateltuna ettei niitä kaikkia kynnä yhdessä aamupäivässä ja kylvä iltapäivässä.

On nyt kynnetty joku 20ha valmiiks ja jahka ens viikolla alkaa poutaantumaan niin alan kyllä kylvämään syysvehnää vaikka väärin kai kylvöaika on. Monesti kun odottanut sinne syyskuun lopulle niin ei sitä keliä silloin olekkaan ja kylvöt jää tekemättä. Toki onnistuneen kasvuston saa aikaisiksi kyllä silloinkin.
Kränzleä ollut nyt. Kärcheri oli jos vuonna x ja ei ollut kovin pitkäikäinen. Ärsyttävä myös siirrellä kun painava laite keikkui kolmella pyörällä.

Ekasta kränzlestä meni löpöpumppu. Kiireessä hankittiin sitten toinen. Jotain pientä ollut mut yleensä sellaista et kyl se ite on saanut kuntoon. Pari vuotta sitten hommasin kolmannen samanlaisen, kun tuli vähän käytetty vastaan. On nyt kone varalla, jos kesken sikalan pesun tulee vikaa tai jos vaikka ehtii kahdella pesemään. Ja onhan se mukavaa kun toinen on siellä sikalalla niin edelleen on toinen kone jolla pestä koneita.

Kyseessä 1165 malli. Nilfiskillä on kai joku 8 malli josta tulee vielä enemmän litroja ja painetta kuin tuosta..
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 20.08.21 - klo:07:10
Kirjoitin tänne muutama viikko sitten että ohran hinta rikkoo todennäköisesti 200 e/tn rajan elokuun aikana, tänään Altia Koskenkorvalta korotti ohran hinnan tasan 200 e/tn, luulenpa että pohjalaisisännät ovat joukolla ilmoittaneet että heidän ohraansa ei myydä ennenkuin ohran hinta alkaa 2:lla/tn, niinpä Altialla olivat sen edessä että ohraa ei saada riittävästi ellei ohrasta makseta vähintään 200 e/tn. Muut viljanostajat tulevat kohta perässä, sillä ohran sato ei riitä kattamaan käyttöä.
A-rehu maksaa saman koskenkorvalla ja varkaudessa..
Mihin hinta mahtaakaan nousta?

Leipävehnää ei taida enää paljoa tulla tai jos jossain on vielä vihreitä vehniä niin niistä voi mutta tällä seudulla olevat vaaleat vehnät ovat nyt tummia. Noiden laatu taitaa olla melko heikko..
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 19.08.21 - klo:06:47
Ei kestä kaikkien vehnien sako tätä sadejaksoa. Syysvehnääkin paljon pellossa. Pullavehnistä tulee kunnon pula.
Joo samaa ihmettelin kun aika paljon valmiin näköisiä  vehniä oli vielä puimatta kun sunnuntaina ajelin pikku lenkin.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 18.08.21 - klo:08:05
Saviseudun kupeessa huhtikuun alusta tähän päivään mennessä 405mm ja lisää tulee. Ei tullut kuiva vuosi.
Kuinka monta milliä tuosta on kesä heinäkuussa tullutta?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 16.08.21 - klo:19:38
No jos ei nouse ja romahtaa niin voi sitten taas ottaa elukoita. Jos nousee niin voi myydä.

Talossa kuitenkin pitää varmaan jollakin ajanjaksolla olla eläimiä, että saa kotieläinlisät. Tänä vuonna kotieläinkorotus vastannee pariakymppiä tonnilta, jos satotaso jää kolmeen tonniin.

-SS-

Juu kyllä. Tänä vuonna jo ollut riittävästi eläimiä. Joko liian paljon eläinpaikkoja tai liian vähän hehtaareja.  ::)
Sivuja: 1 ... 124 125 [126] 127 128 ... 343