Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 814

Viestit - kylmis

Oletteko päässeet sisälle Vipu-mobiiliin tänään? Itse en ole päässyt eilen, enkä tänäänkään. Päivitin tietysti ohjelman play-kaupasta, mutta aina kun painan kirjaudu-näppäintä, niin ilmoittaa välittömästi kirjautuminen epäonnistui ja homma loppuu siihen. Tuntuisi siltä, että on koko järjestelmä alhaalla.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 16.03.24 - klo:07:26
Kyllä Hankkijan rehutehtaalle Turkuun ainakin tavaraa tuntuu saavan menemään, piti oikein toppuutella toimituksen kanssa, ettei vilja-auto hyökkää pahimman kevätmärkyyden aikaan kuivurin pihalle.
Jos on yli 54 kiloista kauraa, niin Hankkijaa ei pidättele mikään hyökkäämästä tontille. Viedään rotanraadotkin mukisematta. Seuloilla lähtee.
Metsätalous / Vs: pioaineet...
: 15.03.24 - klo:19:31
Mineraaliöljyissä kun pysyy, niin hyvin pyyhkii. 8)
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 15.03.24 - klo:19:30
Nyt alkoi kauran pudotukset. Ohrassa ei oikein ole paljoa varaa kun tulee kaksinumeroiset vastaan.

Juhlat on ohi mut onnea ja menestystä kasvukauteen 2024 itse kullekin!
Herra homeilta meitä varjelkoon. :-X
Kiitos vastauksista. Eli 300sarjaan kannattaa kallistua. Mitäköhän vaihtoehtoja kilpailijoilla on🤔 siis 300sarjaa vastaavia. onko ne virossa valmistettuja kaikki.
Kronos on hyvä vaihtoehto ja pitäisi olla niin kotimainen kuin olla ja voi. Mallista en osaa sanoa. Ennen oli se viistonninen ja siitä ylöspäin. Nyt on tätä 700 sarjaa Griptona. Ei ne huonommaksi ole menneet.
Vapaa sana / Vs: Aamulehti
: 13.03.24 - klo:17:42
Aamulehti on Vihreiden toimittajien valtaama parasiitti, eikä sillä ole mitään tekemistä vanhan hyvän ajan Kokoomuslaisen pää-äänenkannattajan kanssa.

Oli erittäin suuri virhe julistaa Aamulehti sitoutumattomaksi sanomalehdeksi. Käytännössä lehti on kuitenkin poliittisen agendan väline toimittajille ja kukaan ei valvo sitoutumattomuutta. Tämän päivän yhteiskunnan henkeen Kokoomuslainen Aamulehti istuisi edelleen ihan hyvin.

Jostain jännästä syystä tärkein media jota seuraan on Iltalehti.

Miksiköhän?
Leipävehnän sai perjantaina vielä kiinni noin 210 €
Rehuvehnä 190
Rehukaura 210
Ohra 170

Berner on pitää osin alhaisempia hintoja; esim. ohralla 140 €/t, eikä lupaa edes syksyksi ostaa. Lantmännen ostaa edelleen vientikauraa tulevasta sadosta, mutta varmaan melko myöhäiseen toimitusajankohtaan talvella. Rehujen viljelysopimuksista on paikallisessa konttorissa hankalaa edes päästä keskustelun alkuun. Pitää kokeilla tuota Karjaan konttuuria huomenissa, on ehkä hiukan isompi yksikkö se.

Hankkijalla on hintanoteeraukset näkyvissä, Lantmännen ei anna netissä oikein mitään tietoja enää, VYR sivuilla on  muutama hintatieto. Ehkä Lantmännenillä pitää olla siellä LM2 digitaalisessa palvelussa sisällä. Pitänee mennä kinumaan tunnusta. Bernerillä sai jonkinlaisen asiakastunnuksen vaan netissä pyytämällä, ja hinnat näkee ilmankin tunnusta. Hankkijalla on Hankkija-appi ja toimistossa viljanmyyjä, joka ei ole koomassa. Viljatavastialla on heidän extranet.

Rahti näyttäisi olevan yhä merkittävämpi osa viljan kustannusta, joten yksistään etäisyyden rajoittaminen 100 km:iin rajaa monta vaihtoehtoa pois. Berner näkyy vievän kauraa lähinnä Vaasasta, se onkin ihanteellinen vientisatama esimerkiksi Lohjaa ajatellen.

-SS-
Onko Hämeenlinnan Lantmannen liian kaukana? Minulle on sanottu, että niiden viljakauppa toimii todella vilkkaasti verrattuna esim. tähän meidän seudun Lantikkaan. Näissäkin näyttää olevan kauppiaskohtaisia eroja. Eli täytyy tarkastella, mitkä kaupat kuuluvat samaan puulaakiin. Itellä ei ole Lantmannen viljakaupasta omia kokemuksia, eikä koskaan tule.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 12.03.24 - klo:08:13
Berner on vähän siinä ja tässä. En oikeastaan asioi. Parina vuonna tuli kasvinsuojeluaineita, mutta minulle paras kontakti niissä näyttää olevan Kasvinsuojelukauppa.fi. Viljakauppa niillä on jotenkin taantunut. Avenan kanssa tein 5-6 vuotta sitten pääosan viljakauppaa ja oli ihan ok, mutta Bernerin tultua mukaan kuvioihin homma ei ole enää tuntunut mielekkäältä. Ykköspaikalle on kiilannut Hankkija, hyvän myyjän ja hyvän vastaanottokyvyn ansiosta. Myös Hankkijan viljanhinnat ovat olleet hyviä rehupuolella viime vuodet. Vanha kumppani Raisio on jäänyt hiukan sivuun, mutta tein nyt niidenkin kanssa yhden sopimuksen, että pysyy nimi mielessä. -Tunnen äänesi, sanoi viljanostaja sieltä ja postissa minua odottaa tällä hetkellä joku paketti niiltä.
Jos siihen harvesteria laitetaan päähän, niin ilman muuta 304. Tuplatuubit ja muutenkin tyrnempi alakerta. Ei kahta sanaa. Jos olisi normaalia peräkärrykäyttöä, niin 204 on ihan hyvä. Minulla ollut 14 vuotta ja puuta ajettu jotain 2 ja 3 tuhannen motin välissä. On ihan tarpeeksi väkevä ja ulottuva kuormain. Tykkään kyllä kovasti.
Tuossa on se luomulaajentumisen ilmiö, josta mainitsin jo jonkin aikaa sitten. 2010 pinta-ala oli keskikokoinen aktiivimaatila, noin 150 ha. Luomusopimus 2014 aloitti nopean laajentumisen, mutta myyntikasvipinta-ala ei välttämättä noussut tuohon 400 ha:n loppupinta-alaan mennessä juurikaan.

Sitten kun siirtyy normaaliin tehoviljelyyn, tarvittava viljankäsittelykapasiteetti  jopa kuusinkertaistuu. Perustelen tuota sillä, että Suomen luomukeskisatotaso viljalla on noin puolet tavanomaisen viljelyn keskisadosta, ja latauksessa voi olla jopa 2/3 pelloista.

-SS-
Nopeaa laajentamista ei järjestä mitenkään muuten kuin rahalla. Luomutuki auttaa kilpailussa kovasti ja kun kovilla viljelyalueilla pelto on muutenkin kallista, niin tuet joutuu helposti maksamaan pihalle. Siinä käy sitten niin, että iso osa hehtaareista ei käytännössä tuota mitään. Tähän päälle muuten raskasta kulurakennetta vaikkapa kova koneruletti, niin kassahan on äkkiä hyvin köykäinen.
Metsätalous / Vs: Echo CS - 4310 SX
: 10.03.24 - klo:10:46
Samaan tulokseen tullut 550:n kanssa, että helpoimmalla pääsee, kun vie yöksi lämpimään. Lähtee helpommin käymään ja jää nopeammin kierroksille. Jos jättää yöksi kylmään, niin käynnistyksen jälkeinen lämmityskäyttö kestää pitkään. Välillä, kun kyllästyy ja painaa kaasua, niin sammahtaa siihen.

Stihlin 201 tuntuu pelaavan kylmästä paljon paremmin, käymään kun nykäisee, niin paljon nopeammin työkunnossa. Voi olla, että isommat mallit samanlaisia. Arvostettava ominaisuus.
Sulla tais olla sen verran vanha saha että on vielä mark 1 mallia? Kakkosella ei ainakaan noita käynti- ja käynnistymisongelmia ole tullut vastaan, ykkösellä kyllä.
Joo, Mark 1. Mark 2:sta ei tule koskaan. Liian painava minulle, siihen kaatuu kaikki. Nyt ja jatkossa, sahan keveys tulee olemaan merkittävimpiä valintaperusteita.
Niin se vaan Pukkilasta oleva youtupessa höpöttelevä 400ha viljellyt yrittäjä pisti pillitie pussiin ja lopetti viljelyhommat kerrasta... Arvostan rehellisyyttä, ei kannata homma.

Niin he. Peltoja Pukkilassa ja orimattilassa. Tullut seurailtuja noita videoita jo pitkän aikaa. Hyviä pätkiä harmi et nyt taitaavat viljelyvideot vähentyä.  :-\

Määrätynlaista rehellisyyttä lopettamisesta tuossa oli mut jäi tunne et ihan kaikkea ei kerrottu. Jokaisella tietysti oikeus kertoa niin paljon kun haluaa eikä siinä mitään.

Taisi olla iso peltoala vuokralla ja varmaankin kohtuullisen kovaa vuokraa maksettu jolloin pohja pois. Ja vaikka kerrottiin että koneinvestoihin ei rahat menneet että uusia koneita ei ole hankittu niin kylhän vanhojenkin koneiden hankintaan rahaa palaa. En edes muista kuinka monta erilaista äestä tai kylvökonetta on jo vuosien varrella ollut. Itse ainakin olen joka kaupassa aina "hävinnyt". Toki onhan niitäkin viljelijöitä joilla kiiltää uudet pellit hallissa ja näihin nyt ei kyseinen tila kuulunut. Tietysti pinta-alan äkillinen kasvattaminen aiheuttaa painetta suurentaa koneita. Ja luomusta pois siirtyminen taas moninkertaisti tarpeen. Mut epäilen et se perimmäinen syy oli kovat vuokrat ja pienet sadot.

Kohtuu nopeasti tuo stoppi sit kuitenkin tuli. Meinaan et kun ajettava ruiskukin hommattiin vielä viime kesäksi ja se lautasmuokkainkin oliko puoltoista vuotta sitten. Luulisi et jos homman alasajo oli ajatuksissa niin ei olisi enää investoitu..  ::)

Alla vielä linkki videoon..


https://youtu.be/eOHvFuPDLcI?si=EFJJCDAZuppmzw0e
Ihan hyvä tyyppi, mutta itse en oikein koskaan ole jaksanut innostua siitä päättymättömästä höpötyksestä. Kovat vuokrat ja melkoinen kierrätys konekalustossa vieny kaikki rahat, siinä se juurisyy. Asioita voi tehdä monella tapaa, he nyt halusivat toimia noin.
Tuli sitten tehtyä heti tänään aamusta tuo ensimmäisenä listalla ollut Hiilensidonta peltomaahan ja maaperän kasvukunto -osio hyväksytysti. Ihan selkeä ja helppokäyttöinen alusta hyvine ohjeistuksineen. Arviona oli 4 tunnin suoritusaika, josta itselläni kului tunnin verran. Loppupuolella eteneminen sujuikin jo reipasta tahtia.
Etenee aika nopeasti, kun oppimisympäristö tulee tutuksi. Saa siihen aikaa palamaan, jos tutustuu kunnolla aineistoon. Käyttöympäristönä ja toteutuksen puolesta hyvin toteutettu. Ehkä tämä tuli halvemmaksi, kun kalustoinvestoinnit täsmäviljelyyn ym. ratkaisut. Ei voi väittää etteikö tietoa ja koulutusta olisi saatavana maanparannusjuttuihin. Kaikki on itsestä kiinni tekeekö jotain vai ei mitään.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 06.03.24 - klo:20:19
Tuli käytyä eilen Raision viljelijäillassa. Oli kaikkien aikojen ennätysyleisö ja tilaisuuteen oli pitänyt laittaa ilmoittautuminen kiinni. Nyt oli saatu jo ennakkotietoa tulevan kauden viljelyaloista. Vyrrillä ollut joku kysely ja siinä tuhat vastaajaa. Ihmiset aikovat lisätä elintarvikekauran viljelyä niin paljon, että se johtaisi nelinkertaiseen määrään suurimokauraa siihen nähden, mikä on kotimaan tarve. Eli se mistä on täälläkin keskusteltu, tullee myös toteutumaan. Jos ei nyt vielä mennyt jakeluun, niin Raisiolle ei ainakaan tarvitse kauroja ensi talvena tarjota, jollei ole sopimusta olemassa. Kesähän muuttaa helposti tilannetta esim. doneiksi. Siitä sitten seuraa, että rehuviljaa on aivan tolkuttomasti markkinoilla. Olen siinä päässä, että vaikka kesä menisi aivan persiilleen, niin kauraa kyllä riittää markkinoille ummet ja lammet.

Sitten käsiteltiin nikkeliasiaa. Saatu Eu:ssa neuvoteltua rajoja hieman korkeammiksi. Tuo jonkun verran helpotusta, mutta kokonaisuutena Suomi on taas kerran poikkeustapaus ja ihan kusessa. Kaura on herkkä imemään nikkeliä maaperästä. Yllättäen hyvän ph:n pellot selviävät kuitenkin paremmin eli eivät ime nikkeliä niin helposti kuin happamat maat. Nikkelin mittaaminen on toistaiseksi niin vaikeaa, että Eurofins lähettää näytteet ulkomaille tutkittavaksi. Varsinaisesti tämä nikkelin kanssa peuhaaminen alkaa kait vasta vuonna 2026,kun sitä aletaan tarkkailla viljanäytteistä. Siihen asti on Raisiolla aikaa kehittää systeemejä. Noin yleisesti nikkeli on elimistölle vaaraton aine, koska se ei imeydy kaurasta ihmiseen vaan on niin sanottu läpimenoerä. Mutta nykyaika, kun tarkkaa, niin tätäkin seurataan.

Markkinoista yleisesti. Rehuohra on Hankkijalla satamissa 135e. Tarkoittaa, että siilot on täynnä. Ei tarvita enää tälle kaudelle. Ennuste tulevan kesän viljelyaloista kertoi, että ohraa viljellään kuitenkin melko iso määrä. Oleellista pudotusta ei ole näkyvissä. Se tietää, että hinnat myös pysyvät siellä 130:ssä.

Vaikuttais siltä, että markkinoilta(kaan) ei tule sitä vetoapua, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää se perinteinen, tuttu kärvistely. ;D
https://m.facebook.com/hankkijafi/photos/a.1459492484263171/2967900696755668/?type=3
On se tollasen Claassin hintakin aika paljon noussu muutamassa vuodessa, toi hinta tuntuu jo melkein halvalta.
Nämä oli niitä Claassin sisäänheittohintoja ja oli varmaan odotettavissa, että niissäkin on nousupaineita.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 814