Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3

Aiheet - JD6630

Miten olette hoitaneet tosi pajuttuneiden ojamaiden hävityksen?

Maiden pois ajaminen johonkin läjään on kovin työlästä ja maan tuhlausta.
Onnistuisiko noiden isompienkin juurakoiden hävittäminen ihan perinteisellä peltojyrsimellä?
Onko palstalaisilla kokemuksia noista yhdistelmäkoneista? Siis Kultivaattori/lautasmuokkain komboista joita valmistaa nämä suuret muokkainvalmistajat kuten Horsch ja Väderi ym.

Pystyykö muokkaamaan nurmen kyntämättä ja tuleeko biodrillillä kerta-ajolla hyvä uusi kasvusto?
Nää tukihommat aiheuttaa nyt näillä näkymin sen, että tartteekin kylvää 50Ha lisää nurmelle (suojavyöhykkeeksi).

Pellot on ollu ruokohelvellä viimeiset 15v ja ne tarttis nyt saada kyntämättä(!) muutettua sellaiseksi nurmeksi jossa alusta on siinä kunnossa että niittokoneen kanssa pääsee lujaa. Onnistuuko jos glyfolla heti nyt keväällä kiertää lävitse ja lautasmuokkaimella vetää vaan kerta-ajolla?

Tai paljonko noi nurmen suorakylvökoneet maksaa ja tekeekö niillä oikeasti mitään. Sellaiselle kun olis muutakin käyttöä mahdollisesti...
Vapaa sana / Kollonen
: 08.01.15 - klo:22:18
Taisi sitten poistaa viestinsä :o

Skännäkö seuraavaksi ;D
Mikä kone kannattaa ostaa kesantojen, lhp, vln ja tavallisten nurmipeltojen silppuamiseen niin ettei satoa tarvitse kerätä?

Nykyään on jo niin monenlaisia koneita että ei pysy kärryillä eroista. Spearheadid ja muut vaakatasoleikkurit käsittääkseni soveltuvat kyseiseen toimintaan, sitten on olemassa näitä virallisia kesantomurskaimia ja ymmärtääkseni piennarmurskaimillakin homma onnistuisi jotenkuten?

Eli siis, millä saisi mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti ja mielellään myös edullisesti 50-100ha vuodessa nurin noita tukipeltoja?
Jos sattuisi olemaan suurinpiirtein 100Ha ylimääräistä peltoa, mutta ei viljanviljelyyn tarvittavaa kalustoa niin kannattaako moiseen touhuun ruveta lehmänpidon sivuhommina?
Oletetaan että ostettava olisi siis kylvökone, puimuri, kuivuri ja ruisku ainakin aluksi.

Jos ostaisi hyvän suorakylvökoneen ja sillä kylväisi suurimman osan niin pääsisi aika halvalla, eikä mailta voisi odottaa kuin jotain 2000-4000kg/ha satoa niin jääkö mitään muuta käteen kuin liika töitä?

Niin ja sen verran vielä että ainoastaan kauraa ja ohraa pystyisi kasvattamaan.
Tuleeko hyvät nurmet kun tuollaisella yhdistelmällä kylvää muokattuun?

Täydennyskylvöissä varmaan tosihyvä?

Vai oisko joku jyrä kylvöyksiköllä parempi?
Jossain topikissa tätä aihetta jo hieman käsiteltiinkin, mutta teenpä nyt kuitenkin oman aiheen kyseiselle asialle.

Eli tilanne ois sellainen että nyt on raivioita täälläkin tekeillä ( 8) ), alaa tosin vain ~90 + 10 aaria (kahdessa eri sijainnissa siis) ja vanhoja tuellisia peltoja poistuu 2Ha (3 eri lohkoa) viljelyksestä. Onnistuuko siis tukien siirto noille plänteille kun muistaakseni täällä jauhettiin jostain hehtaarin minimirajasta?

Ja sitten vielä sen verran että 1Ha noista poistuvista pelloista ei ole omia, mutta tuet on tulleet meidän viljelyn aikana, eikä omistaja ole tukioikeutettu, voiko tämä porukka siis jotenkin estää tukien siirron?
Onko merkillä jotain väliä noissa ihan perus 2-lautasellisissa pintalevittimissä? Eli onko amatsooni ainoa oikea vai kenties bögballe? Sulky, rauch ja mitä näitä nyt onkaan..

Amazonehan on tietenkin aika kauniin värinen, sopisi kohtalaisen hyvin jontikan perään?
Kasvintuotanto / Mistä kaliumia?
: 30.09.13 - klo:14:08
Muualta kuin biotiitistä? Jos tarvis silleen että ei tarvis muokata?

Saako ryssävalmistajilta kalium pitoisempaa tavaraa kuin yaralta?
Onko hyvä? Mitä vikoja? Kestääkö kuormainkäyttöä? Kannattaako ostaa ???
Elikkäs, onko tullut utaretulheduksia tai muita tauteja kun on kuivapaskaa levitetty nurmille rehuntekojen välissä? Kolilla pelottelevat :-\

Ei koske emomiehiä.
Olis kiikarissa kohtuuhintainen rekan peräkärry joka tulis paalikärryksi. Ongelmana on vaan se, että siinä on kuulemma ilmajouset ja vaatis kompuran jotta ne toimis?
Onkohan paha operaatio vaihtaa vaikka lehtijouset tilalle, jäykkänä tuskin toimii?

Ja mitä mieltä olette 3-akselista kärrystä paalin ajoon? Tiet nyt ei ole muuten ongelma, mutta uskaltaako liukkailla lähteä mihinkään vaikka olisi ketjutkin päällä?
Sivuja: 1 [2] 3