Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Ruoan arvostelijoita  (Luettu 9013 kertaa)

Luomujussi

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10560
  • Expertus dico....

Aulis Anttila

  • Vieras
Huonoa käytöstä
http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1449663

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1449977

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1450042

Mitäs mieltä olette asiasta? Onko sopivaa arvostella toisten perinneruokia?

Huonoa käytöstähän se on... ei keitetystä koirasta tarvitse sanoa yhtään mitään ääneen... eikä ostereista... se syö joka syö  >:(

Ano Nyymi

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7
Vs: Ruoan arvostelijoita
Suomalainen kokki rukoili Jumalalta, kärsivällisyyttä:
”Hyvä Jumala opeta minulle kärsivällistä mieltä ja lennätä Gordon Ramsay, HETI Marssiin!”

Simeon

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 54
Vs: Ruoan arvostelijoita
Mutta ihan asiasta: Hänhän oli aivan oikeassa. Karjalanpiirakat ei kyllä kovin hyviä ole, pahviin käärittyä riisipuuroa. Miten karjalanpiirakat muuten voivat olla jotain perinneruokaa. Riisiä ei varmaan ole täällä ollut saatavilla ennen 1900-lukua. Varmaan ensimmäiset hampurilaiset on Suomessa tehty samoihin aikoihin kuin ensimmäiset karjalanpiirakat.

Leipäjuusto on juustoksi täysin mautonta. Itse pidän siitä kunhan se on ihan tuoretta mutta muuten se ei kyllä mitään gurmeeta ole.

Lakkahillosta on otettava siemenet pois. Muuten niitä on hampaanvälit täynnä. Siinäkin hän on aivan oikeassa.

Mämmiähän hän selvästi piti todellisuutta parempana. Vauvankakka on kyllä mämmistä ihan kauniisti sanottu...

Jutuntekijä on halunnut juuri tuollaisen jutun joka myy. Syöttää nyt ihmiselle, joka ei kaunistele sanojaan tuollaisia "perinneruokia" Olisi syöttänyt Karjalanpaistia, hyvintehtynä se on oikein hyvää. Kalakukossakin on makua mukana. Poronkäristyksestä olisi kyllä tullut ihan tyrmäävä tuomio kanssa. Mistä ne peruskoltat muuten on saaneet niitä perunoita muusiin ennenvanhaan. Ja piimävelli on leipäjuuston paras olomuoto.

 

Luomujussi

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10560
  • Expertus dico....
Vs: Ruoan arvostelijoita

Jutuntekijä on halunnut juuri tuollaisen jutun joka myy. Syöttää nyt ihmiselle, joka ei kaunistele sanojaan tuollaisia "perinneruokia" Olisi syöttänyt Karjalanpaistia, hyvintehtynä se on oikein hyvää. Kalakukossakin on makua mukana. Poronkäristyksestä olisi kyllä tullut ihan tyrmäävä tuomio kanssa. Mistä ne peruskoltat muuten on saaneet niitä perunoita muusiin ennenvanhaan. Ja piimävelli on leipäjuuston paras olomuoto.

Juuri noin. Kyllä tuossa MTV tapauksessa on havaittavissa tarkoitushakuisuutta jos tunnetulle kulinaristille tarjotaan marketista haettuja tusinaelintarvikkeita perinneruokina.

KJL

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4084
  • "Aja millä ajat ja Flieglillä loput"
Vs: Ruoan arvostelijoita
Juuri noin. Kyllä tuossa MTV tapauksessa on havaittavissa tarkoitushakuisuutta jos tunnetulle kulinaristille tarjotaan marketista haettuja tusinaelintarvikkeita perinneruokina.

Pistääpä vielä epäilemään, että ramseillä on ollu pahemmanlaatuisia ennakkoasenteitakin ripakopallinen mukanaan. Samanlaisia asenteita meikäläisilläkin varmaan olis, jos meidät pantais maistelemaan peribrittiläisiä perinneruokia. Tai skottihan se on. Mitäs sontaa se haggis sitten oikeen on?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Haggis

Ois tainnu olla parempi maistattaa sille ihan normaaleja ruokia tai vaihtoehtoisesti vaikka sianpaskaa sopivasti maustettuna...

Viimeksi muokattu: 31.10.07 - klo:13:52 kirjoittanut KJL

tethering holes to their concave windings

Unto

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 654
Vs: Ruoan arvostelijoita
Niin no eihän se minkää maan perinneruaka vältämätä nii kova häävistä oo.

Ei ainakaa minkää ulukomaan.

Mutta jos tuan kokin kaas on samaa miältä siitä notta paskalta maistuu, on varmasti ihan oikias. Perseennualijan suus mitä luultavimmin maistuu siltä.

ER

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 138
Vs: Ruoan arvostelijoita
Mutta ihan asiasta: Hänhän oli aivan oikeassa. Karjalanpiirakat ei kyllä kovin hyviä ole, pahviin käärittyä riisipuuroa. Miten karjalanpiirakat muuten voivat olla jotain perinneruokaa. Riisiä ei varmaan ole täällä ollut saatavilla ennen 1900-lukua. Varmaan ensimmäiset hampurilaiset on Suomessa tehty samoihin aikoihin kuin ensimmäiset karjalanpiirakat.

Olen osittain samaa mieltä noista nykyajan markettikarjalanpiirakoista, mutta "oikealla" reseptillä tehdyt karjalanpiirakat on kyllä pirun hyviä varsinkin lämpimänä. On käsittämätöntä, että nykyään kaupoissa myynnissä olevat karjalanpiirakat ovat tehty vehnäjauhosta ja ympätty täyteen sokeria! Ei karjalanpiirakka saa olla vaaleaa äklömakeaa pullamössöä.  >:( Se pitää tehdä rukiiseen ja suolaakaan ei pidä säästellä. Ja lämpimänä suoraan leivinuunista tietty tarjoillaan. Nami nam.  :P


Aulis Anttila

  • Vieras
Asiaa !!!
"oikealla" reseptillä tehdyt karjalanpiirakat on kyllä pirun hyviä varsinkin lämpimänä. On käsittämätöntä, että nykyään kaupoissa myynnissä olevat karjalanpiirakat ovat tehty vehnäjauhosta ja ympätty täyteen sokeria! Ei karjalanpiirakka saa olla vaaleaa äklömakeaa pullamössöä.  >:( Se pitää tehdä rukiiseen ja suolaakaan ei pidä säästellä. Ja lämpimänä suoraan leivinuunista tietty tarjoillaan. Nami nam.  :P

Juuri noin !!!  ;D

Reginan vanki

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 489
Vs: Ruoan arvostelijoita
Mutta ihan asiasta: Hänhän oli aivan oikeassa. Karjalanpiirakat ei kyllä kovin hyviä ole, pahviin käärittyä riisipuuroa. Miten karjalanpiirakat muuten voivat olla jotain perinneruokaa. Riisiä ei varmaan ole täällä ollut saatavilla ennen 1900-lukua. Varmaan ensimmäiset hampurilaiset on Suomessa tehty samoihin aikoihin kuin ensimmäiset karjalanpiirakat.

Olen osittain samaa mieltä noista nykyajan markettikarjalanpiirakoista, mutta "oikealla" reseptillä tehdyt karjalanpiirakat on kyllä pirun hyviä varsinkin lämpimänä. On käsittämätöntä, että nykyään kaupoissa myynnissä olevat karjalanpiirakat ovat tehty vehnäjauhosta ja ympätty täyteen sokeria! Ei karjalanpiirakka saa olla vaaleaa äklömakeaa pullamössöä.  >:( Se pitää tehdä rukiiseen ja suolaakaan ei pidä säästellä. Ja lämpimänä suoraan leivinuunista tietty tarjoillaan. Nami nam.  :P




Hyvin pesty ripsipiirakka se vasta hyvää on, oikein huulia pitää nuoleskella. Ja eikun munaaa piirakkaan ja kunnolla. Siinä se. ;D
Köyhän kans on niin raskas jutella.

Aulis Anttila

  • Vieras
Vs: Ruoan arvostelijoita
Hyvin pesty ripsipiirakka se vasta hyvää on, oikein huulia pitää nuoleskella. Ja eikun munaaa piirakkaan ja kunnolla. Siinä se. ;D

Niinpä  ;D  ;D  ;D

Luomujussi

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10560
  • Expertus dico....
Vs: Ruoan arvostelijoita

Olen osittain samaa mieltä noista nykyajan markettikarjalanpiirakoista, mutta "oikealla" reseptillä tehdyt karjalanpiirakat on kyllä pirun hyviä varsinkin lämpimänä. On käsittämätöntä, että nykyään kaupoissa myynnissä olevat karjalanpiirakat ovat tehty vehnäjauhosta ja ympätty täyteen sokeria! Ei karjalanpiirakka saa olla vaaleaa äklömakeaa pullamössöä.  >:( Se pitää tehdä rukiiseen ja suolaakaan ei pidä säästellä. Ja lämpimänä suoraan leivinuunista tietty tarjoillaan. Nami nam.  :P

Juuri noin. Lähes kaikki ruoka on hyvää taidolla valmistettuna ja tarjoiltuna, jopa Ruåtsalainen hapansilakkakin.

Aulis Anttila

  • Vieras
Älä helevetissä !!!
Lähes kaikki ruoka on hyvää taidolla valmistettuna ja tarjoiltuna, jopa Ruåtsalainen hapansilakkakin.

Pientä rajaa sentään !!!  :P

Punikki

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 482
Vs: Ruoan arvostelijoita
Ei ne mitään karjalanppirakoita ole ne kaupasta saatavat vehnäkuoreen käärityt riisipuuron tähteet YÄK. 

Oikeat karjalanpiirakat tehdään ohueen ruiskuoreen ja täytettä ei mätetä kauhakaupalla riisiä sisään vaan ne täytetään perunamuusilla tai ohrapuurolla ja hillityllä määrällä.   Paistaminen on myös tarkkaa kun piirakoista puhutaan,  uunin pitää olla riittävän kuuma.  Vastapaistetu perunapiirakat on tosi herkku,  pitääkinpä tässä kun on muutama päivä lomaa ruveta karjalanpiirakka leipuriksi  ;D.

Luomujussi

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10560
  • Expertus dico....
Vs: Ruoan arvostelijoita
On niitä leipomoitakin jotka osaa tehdä. Parikkalassa oli leipomo  10v sitten josta sai sellaisia piirakoita jotka oli rypytetty keskeltä yhteen. (En tiedä onko leipomoa enää olemassa.) Sellaiseksi nyytiksi. Sisällä oli täytteenä lanttumuussia. Oli aivan älyttömän hyviä. En muista niiden piirakoiden nimeä.

Nimi lienee lanttupiirakka, ruiskuori ja sisällä lanttusurvosta. Joissakin versioissa sisällä sian kylkeä. Reseptejä löytyy kivasti googlella.