Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe maidontuotannossa avautuu huikeita kasvumahdollisuuksia  (Luettu 41106 kertaa)

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
mutta eiks joku kehräämö ota villoi vastaanki?   ja laittaa net sitten maalimalle... muistaaksein hollantiin ja enklantiin käsiteltäväksi...   peseevät kait jotain itekin...

Ottaa joo. Puhtaasta villasta (normaalissa lampaassa vähän selässä 😅😅) tais saada 1-2€/kilo. Lammas tuottaa vissiin 6 kiloa vuodessa. Isoa on bisnes... peseminen on kalliimpaa kuin se villa. Pääosa villasta keritään suoraan kuoppaan, kun laki onneksi määrää sen kerinnän..
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Maakalle

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 826

Tällä tilalla tuskin lampaat ovat sen parempia tukioptimoinnin kannalta kuin lehmät. Uudet yrittäjät vain näkevät paremmat bisnesmahdollisuudet lammastalouden puolella. Se ei ole aivan yhtä paljon riippuvainen kartelleista kuin maitotalous Suomessa on. Lehtijutunkin mukaan he suunnittelivat myyvänsä ohi kartelleiden.

Ainakaan lammasta ei vielä tuoteta mitenkään hirveitä määriä. 2014 tuotanto suomessa oli jotain miljoona kiloa luullista lihaa. Nautaa tuotettiin melkein 100 kertaa enemmän, broileria yli 100 kertaa enemmän ja sikaa melkein 200 kertaa enemmän. Poroakin tuotetaan tuplat lampaaseen verrattuna.

No saahan niistä villaa. Lihaakin jonkun verran. En tidä miten suoramyynti taipuu tuohon lampaan lihaan.

Lammas on suoramyyntiin loistava: normaali perhetalous saa koko eläimen mahdutettua pakastimeen kunhan on paloiteltu. Pienemmässä mittakaavassa ei vaadi tilalta kylmätiloja ollenkaan. Naudan kanssa on vähän enemmän sovittelemista että saisi kaikille osille asiakkaat silloin kun sitä olisi teurastamassa.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858

Tällä tilalla tuskin lampaat ovat sen parempia tukioptimoinnin kannalta kuin lehmät. Uudet yrittäjät vain näkevät paremmat bisnesmahdollisuudet lammastalouden puolella. Se ei ole aivan yhtä paljon riippuvainen kartelleista kuin maitotalous Suomessa on. Lehtijutunkin mukaan he suunnittelivat myyvänsä ohi kartelleiden.

Ainakaan lammasta ei vielä tuoteta mitenkään hirveitä määriä. 2014 tuotanto suomessa oli jotain miljoona kiloa luullista lihaa. Nautaa tuotettiin melkein 100 kertaa enemmän, broileria yli 100 kertaa enemmän ja sikaa melkein 200 kertaa enemmän. Poroakin tuotetaan tuplat lampaaseen verrattuna.

No saahan niistä villaa. Lihaakin jonkun verran. En tidä miten suoramyynti taipuu tuohon lampaan lihaan.

Lammas on suoramyyntiin loistava: normaali perhetalous saa koko eläimen mahdutettua pakastimeen kunhan on paloiteltu. Pienemmässä mittakaavassa ei vaadi tilalta kylmätiloja ollenkaan. Naudan kanssa on vähän enemmän sovittelemista että saisi kaikille osille asiakkaat silloin kun sitä olisi teurastamassa.

Tähän pitää todeta se, että ei nautakaan pakkasesta kärsi. Varsinkaan kuolleena. 400 euron arkkupakastimeen mahtuu koko naudan lihat jotka voi tipoittain myydä, ja viimeisenä myydyt ovat niitä parhaita paloja. :)

Toki kokolihan sulattamissa on oma vaivansa, mutta noin muuten tuoreuden ihannointi ei vaan sovi kaikkiin ruokiin. Lihassa ja juustoissa varsinkin on kamaa joka on vasta ajan kanssa hyvää. Juuri taannoin söin aivan upeita arvopaloja jotka oli unohtuneet pakkaseen 3 vuodeksi. Tuorena olisivat olleet aika onnettomia ilman pitkää kypsenystä.

navettapiika

  • Vieras
mutta eiks joku kehräämö ota villoi vastaanki?   ja laittaa net sitten maalimalle... muistaaksein hollantiin ja enklantiin käsiteltäväksi...   peseevät kait jotain itekin...

Ottaa joo. Puhtaasta villasta (normaalissa lampaassa vähän selässä 😅😅) tais saada 1-2€/kilo. Lammas tuottaa vissiin 6 kiloa vuodessa. Isoa on bisnes... peseminen on kalliimpaa kuin se villa. Pääosa villasta keritään suoraan kuoppaan, kun laki onneksi määrää sen kerinnän..
Tuossa likellä on kyllä ihan suomalainen toimiva kehräämö. Voi ihan vierestä käydä seuraamassa, kun omista villoista tulee lankaa. Hinta on kyllä aika suolanen, mutta lanka on hyvää. Suosittelen villasukiksi..

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
mutta eiks joku kehräämö ota villoi vastaanki?   ja laittaa net sitten maalimalle... muistaaksein hollantiin ja enklantiin käsiteltäväksi...   peseevät kait jotain itekin...

Ottaa jodo. Puhtaasta villasta (normaalissa lampaassa vähän selässä 😅😅) tais saada 1-2€/kilo. Lammas tuottaa vissiin 6 kiloa vuodessa. Isoa on bisnes... peseminen on kalliimpaa kuin se villa. Pääosa villasta keritään suoraan kuoppaan, kun laki onneksi määrää sen kerinnän..
Tuossa likellä on kyllä ihan suomalainen toimiva kehräämö. Voi ihan vierestä käydä seuraamassa, kun omista villoista tulee lankaa. Hinta on kyllä aika suolanen, mutta lanka on hyvää. Suosittelen villasukiksi..

Vaan eivätpä kehrää likaista villaa + että suomenlampaasta tehty lanka huo*****u kun se kastuu
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

navettapiika

  • Vieras
mutta eiks joku kehräämö ota villoi vastaanki?   ja laittaa net sitten maalimalle... muistaaksein hollantiin ja enklantiin käsiteltäväksi...   peseevät kait jotain itekin...

Ottaa jodo. Puhtaasta villasta (normaalissa lampaassa vähän selässä 😅😅) tais saada 1-2€/kilo. Lammas tuottaa vissiin 6 kiloa vuodessa. Isoa on bisnes... peseminen on kalliimpaa kuin se villa. Pääosa villasta keritään suoraan kuoppaan, kun laki onneksi määrää sen kerinnän..
Tuossa likellä on kyllä ihan suomalainen toimiva kehräämö. Voi ihan vierestä käydä seuraamassa, kun omista villoista tulee lankaa. Hinta on kyllä aika suolanen, mutta lanka on hyvää. Suosittelen villasukiksi..

Vaan eivätpä kehrää likaista villaa + että suomenlampaasta tehty lanka huo*****u kun se kastuu
Ei toki, pesevät ensin.  Tai vaihtoehtoisena voi tuoda pestyt villat.  Villan sekaanhan on pakko laittaa keinokuitua, että kestää. Vanuttumisen voi estää oikealla pesulla ja käytöllä. Villasukkia ei sinne pyykkikoneen kuuteenkymppiin kannata laittaa, ikävä muistutus odottaa kyllä löytäjäänsä, konetta tyhjätessä.

wolfheartscry

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2216

Tällä tilalla tuskin lampaat ovat sen parempia tukioptimoinnin kannalta kuin lehmät. Uudet yrittäjät vain näkevät paremmat bisnesmahdollisuudet lammastalouden puolella. Se ei ole aivan yhtä paljon riippuvainen kartelleista kuin maitotalous Suomessa on. Lehtijutunkin mukaan he suunnittelivat myyvänsä ohi kartelleiden.

Ainakaan lammasta ei vielä tuoteta mitenkään hirveitä määriä. 2014 tuotanto suomessa oli jotain miljoona kiloa luullista lihaa. Nautaa tuotettiin melkein 100 kertaa enemmän, broileria yli 100 kertaa enemmän ja sikaa melkein 200 kertaa enemmän. Poroakin tuotetaan tuplat lampaaseen verrattuna.

No saahan niistä villaa. Lihaakin jonkun verran. En tidä miten suoramyynti taipuu tuohon lampaan lihaan.

Aika paljon (ainakin suhteessa kokonaistuotantoon) sitä tehdään. Niin kuin tuollakin on kai suunnitelma. Villan varaan on aika aika heikko laskea mitään. Kuulemma joku voi saman maksaa mitä keritseminen kustantaa.

Hyvin suunniteltu on (vasta) puoliksi tehty.

Lampaan/karitsan liha on hyvää ja sitä kannattaisi suomalaistenkin oppia syömään muulloinkin kuin pääsiäisenä.

Mutta hiukan lähemmäksi tuota otsikkoa: eilisen maastullissa joku tilallinen kertoi hakeneensa maidontuotannon vähentämistukea, kun ei ollut kiimantarkkailu oikein onnistunut/jäänyt väliin ja lehmät ummessa loppuvuonna. V.ittu oikeastiko tuollaista bisnestä pitää tukea kriisituella ja siten vielä puhuttiin jostain jatkotuesta. Ensi vuonna sitten jos/kun kiimantarkkailu on paremmin hanskassa, niin painetaan tietysti kaasu pohjaan, kun valtio on kompensoinut tän vuoden pikku notkahduksen. Kyllä on taas mtk osannut junailla hommat omilleen mieluisiksi. Maito, maito, maito...

navettapiika

  • Vieras

Tällä tilalla tuskin lampaat ovat sen parempia tukioptimoinnin kannalta kuin lehmät. Uudet yrittäjät vain näkevät paremmat bisnesmahdollisuudet lammastalouden puolella. Se ei ole aivan yhtä paljon riippuvainen kartelleista kuin maitotalous Suomessa on. Lehtijutunkin mukaan he suunnittelivat myyvänsä ohi kartelleiden.

Ainakaan lammasta ei vielä tuoteta mitenkään hirveitä määriä. 2014 tuotanto suomessa oli jotain miljoona kiloa luullista lihaa. Nautaa tuotettiin melkein 100 kertaa enemmän, broileria yli 100 kertaa enemmän ja sikaa melkein 200 kertaa enemmän. Poroakin tuotetaan tuplat lampaaseen verrattuna.

No saahan niistä villaa. Lihaakin jonkun verran. En tidä miten suoramyynti taipuu tuohon lampaan lihaan.

Aika paljon (ainakin suhteessa kokonaistuotantoon) sitä tehdään. Niin kuin tuollakin on kai suunnitelma. Villan varaan on aika aika heikko laskea mitään. Kuulemma joku voi saman maksaa mitä keritseminen kustantaa.

Hyvin suunniteltu on (vasta) puoliksi tehty.

Lampaan/karitsan liha on hyvää ja sitä kannattaisi suomalaistenkin oppia syömään muulloinkin kuin pääsiäisenä.

Mutta hiukan lähemmäksi tuota otsikkoa: eilisen maastullissa joku tilallinen kertoi hakeneensa maidontuotannon vähentämistukea, kun ei ollut kiimantarkkailu oikein onnistunut/jäänyt väliin ja lehmät ummessa loppuvuonna. V.ittu oikeastiko tuollaista bisnestä pitää tukea kriisituella ja siten vielä puhuttiin jostain jatkotuesta. Ensi vuonna sitten jos/kun kiimantarkkailu on paremmin hanskassa, niin painetaan tietysti kaasu pohjaan, kun valtio on kompensoinut tän vuoden pikku notkahduksen. Kyllä on taas mtk osannut junailla hommat omilleen mieluisiksi. Maito, maito, maito...
Nyt haukut väärää puuta, tämän tuen junaili ihan EU. Kiitä sitä.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI

Tällä tilalla tuskin lampaat ovat sen parempia tukioptimoinnin kannalta kuin lehmät. Uudet yrittäjät vain näkevät paremmat bisnesmahdollisuudet lammastalouden puolella. Se ei ole aivan yhtä paljon riippuvainen kartelleista kuin maitotalous Suomessa on. Lehtijutunkin mukaan he suunnittelivat myyvänsä ohi kartelleiden.



Ainakaan lammasta ei vielä tuoteta mitenkään hirveitä määriä. 2014 tuotanto suomessa oli jotain miljoona kiloa luullista lihaa. Nautaa tuotettiin melkein 100 kertaa enemmän, broileria yli 100 kertaa enemmän ja sikaa melkein 200 kertaa enemmän. Poroakin tuotetaan tuplat lampaaseen verrattuna.

No saahan niistä villaa. Lihaakin jonkun verran. En tidä miten suoramyynti taipuu tuohon lampaan lihaan.

Aika paljon (ainakin suhteessa kokonaistuotantoon) sitä tehdään. Niin kuin tuollakin on kai suunnitelma. Villan varaan on aika aika heikko laskea mitään. Kuulemma joku voi saman maksaa mitä keritseminen kustantaa.

Hyvin suunniteltu on (vasta) puoliksi tehty.

Lampaan/karitsan liha on hyvää ja sitä kannattaisi suomalaistenkin oppia syömään muulloinkin kuin pääsiäisenä.

Mutta hiukan lähemmäksi tuota otsikkoa: eilisen maastullissa joku tilallinen kertoi hakeneensa maidontuotannon vähentämistukea, kun ei ollut kiimantarkkailu oikein onnistunut/jäänyt väliin ja lehmät ummessa loppuvuonna. V.ittu oikeastiko tuollaista bisnestä pitää tukea kriisituella ja siten vielä puhuttiin jostain jatkotuesta. Ensi vuonna sitten jos/kun kiimantarkkailu on paremmin hanskassa, niin painetaan tietysti kaasu pohjaan, kun valtio on kompensoinut tän vuoden pikku notkahduksen. Kyllä on taas mtk osannut junailla hommat omilleen mieluisiksi. Maito, maito, maito...

Tuuri käynyt. Oikeasti tuota ei pahemmin Suomessa kannata hakea. Mulla ois vähennys ollut joku 6500kg ennen kuin ois sen 200€ saanut. Eikä sitä makseta kuin korkeintaan 50% tarkailujaksona tuotetuista litroista. Eli ei kannata laittaa lehmiä autoonkaan tuon takia.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

kantola

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27223
  • Ut sementem feeceris, ita metes.
Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

Köyhä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 515
Helppo se on eilinen sää ennustaa, mutta ennustappa huominen

navettapiika

  • Vieras
Taas yksi kasvumahdollisuus avattu pienelle piirille Juustoportin meijeristä.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/ziip-halpa-halli-alkoi-myyd%C3%A4-maitoa-omalla-tuotemerkill%C3%A4-1.163827

Jää aika moni tila ulkopuolelle . Tämäkin http://www.delaval.fi/-/Tutustu-asiakkaisiimme/Maitokokko---Jalasjarvi---Finland/

Kun matkaa on yli 18 kilometriä .
Kukahan tuon matkan on tarkastanut ja miten sen siitä kerätystä maidosta huomaa?

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Taas yksi kasvumahdollisuus avattu pienelle piirille Juustoportin meijeristä.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/ziip-halpa-halli-alkoi-myyd%C3%A4-maitoa-omalla-tuotemerkill%C3%A4-1.163827

Jää aika moni tila ulkopuolelle . Tämäkin http://www.delaval.fi/-/Tutustu-asiakkaisiimme/Maitokokko---Jalasjarvi---Finland/

Kun matkaa on yli 18 kilometriä .
Kukahan tuon matkan on tarkastanut ja miten sen siitä kerätystä maidosta huomaa?

Maito "vatkaantuu" autossa ja rasvapallerot hajoavat -> tuote pilaantuu nopeammin. Taitaa mennä niin, että oikein kylmänä kerätty maito kestää matkustamista paremmin?

Kivi-maitohan tunnetusti ajettiin aina pisintä ja kuoppaisinta reittiä, tämä selittää osaltaan sitä miksi pikkumeijerit haalivat tuottajia läheltä vaikka se maksoikin vähän enemmän
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Taas yksi kasvumahdollisuus avattu pienelle piirille Juustoportin meijeristä.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/ziip-halpa-halli-alkoi-myyd%C3%A4-maitoa-omalla-tuotemerkill%C3%A4-1.163827

Jää aika moni tila ulkopuolelle . Tämäkin http://www.delaval.fi/-/Tutustu-asiakkaisiimme/Maitokokko---Jalasjarvi---Finland/

Kun matkaa on yli 18 kilometriä .
Kukahan tuon matkan on tarkastanut ja miten sen siitä kerätystä maidosta huomaa?

Maito "vatkaantuu" autossa ja rasvapallerot hajoavat -> tuote pilaantuu nopeammin. Taitaa mennä niin, että oikein kylmänä kerätty maito kestää matkustamista paremmin?

Kivi-maitohan tunnetusti ajettiin aina pisintä ja kuoppaisinta reittiä, tämä selittää osaltaan sitä miksi pikkumeijerit haalivat tuottajia läheltä vaikka se maksoikin vähän enemmän

Kohta veetieemeliniket huutaa maidon keräilystä ympäri periferiaa!
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

hummeri5

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 788
Taas yksi kasvumahdollisuus avattu pienelle piirille Juustoportin meijeristä.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/ziip-halpa-halli-alkoi-myyd%C3%A4-maitoa-omalla-tuotemerkill%C3%A4-1.163827

Jää aika moni tila ulkopuolelle . Tämäkin http://www.delaval.fi/-/Tutustu-asiakkaisiimme/Maitokokko---Jalasjarvi---Finland/

Kun matkaa on yli 18 kilometriä .
Kukahan tuon matkan on tarkastanut ja miten sen siitä kerätystä maidosta huomaa?

Maito "vatkaantuu" autossa ja rasvapallerot hajoavat -> tuote pilaantuu nopeammin. Taitaa mennä niin, että oikein kylmänä kerätty maito kestää matkustamista paremmin?

Kivi-maitohan tunnetusti ajettiin aina pisintä ja kuoppaisinta reittiä, tämä selittää osaltaan sitä miksi pikkumeijerit haalivat tuottajia läheltä vaikka se maksoikin vähän enemmän
Arl. kiikuttaa sipooseen tuhannen kilometrin lenkkiä....Lapioivat lapiolla suoraan riinit rasiaan... :)