Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?  (Luettu 13649 kertaa)

alpo10

  • Vieras
Jos sulla on ostajat valmiina, niin sitten kannattaa. Tuuppaat hiehot teurastamoon ja haet lihat laatikoissa takaisin, ei maksa kuin n. 2€/kilo.. Sit viet lihat samalla matkalla ostajille.

Mut noin pieneen bisnekseen ei enempää kannata satsata, koska ei sinulla ole tarpeeksi lihaa lihakaupan pyörittämiseen.
On varmasti kuluttaja-asiakkaiden saanti vaikeaa, mutta tässä tapauksessa on kysymyksessä yritykset. Jotka nimenomaan haluaa muuta kuin sitä jauhelihaa-
kun jotain suunnitelmaa tekee, niin oleellisinta on selvittää ensin mihin määrään ja hintaan nämä ostajat voivat sitoutua? jos nämä ostavat yritykset jättävät oman markkinariskinsä kokonaan sinulle, niin silloin asian voi unohtaa. Samalla niiltä jää helposti tuotteistaminen ja markkinointi pois, jos ei ole ns "omaa lehmää ojassa" :)

bäccäri on täysin oikeassa siinä, ettei tämän hyvin kilpaillun perusmarkkinan varaan voi suunnitella mitään, nämä pienet piirit tai renkaat ovat nyt markkinan penetraatiovaiheessa eli uutuuden viehätys ja pieni kapina isoja ketjuja vastaan pitää niitä hengissä.

supersammakko

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8652
  • You're a slave to money then you die
Se tuppaa olemaan kuten bäkkäri totesi, naudan teurastaminen silloin tällöin on kuin viljelisi 15 ha viljatilaa. Puuhastelua. Asiaa voidaan ajatella näin päin, jos sulla on 50 euron lihapaketti, kuinka kauan temuat sen paketin kanssa? Ajatko jonnekin viemään sen, käytätkö aikaa markkinointiin, paljonko aikaa käytät kun ostaja tulee hakemaan sen jauheköntsän kotoasi? Sun laskennallinen minimi tuntikustannus on kuitenkin 17 euroa. Koska en tiedä alan hintoja, en voi tarkemmin ottaa kantaa, mutta tuosta voit laskea miten pitkään voit pitää lihaköntsää kädessäsi että pysyt saamapuolella. Veikkaan, että jää alle tuntiin.

Edelleen tähän ja kuin niin moneen muuhunkin asiaan sopii se, että tuottaja tuottaa ja myyjä myy. Molemmat tekevät silloin mitä osaavat. Ei ole tarpeellista ostaa lihaa suoraan  tilalta, vaan vaikka lähiruokakaupasta. Tehkää yhteistyötä, älkää yrittäkö tehdä kaikke itse.
Nothing is Something Worth Doing

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Mut on toi hyvä idea..

Oikeasti.. ei tarvitse löytää kuin 10 ihmistä jotka haluavat ostaa n. 80-100 kiloa lihaa (puolikas hieho) kerrallaan. Se ei ole vaikeaa jos liha on hyvää.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

supersammakko

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8652
  • You're a slave to money then you die
Mut on toi hyvä idea..

Oikeasti.. ei tarvitse löytää kuin 10 ihmistä jotka haluavat ostaa n. 80-100 kiloa lihaa (puolikas hieho) kerrallaan. Se ei ole vaikeaa jos liha on hyvää.
On hyvä idea ja kaikki keinot kannattavuuden parantamiseksi ovat tärkeitä, sekä upeaa että näin yrittäjämäisesti ajatellaan. Mutta vähän pessimistisenä ajattelen kymmenen ihmisen löytymisen olevan haasteellista; Kertaerälle joo, mutta pitkäjänteisen asiakaskunnan saaminen on haaste. Plus sitten se, paljonko sitä lihakiloa pyöritetään käsissä, Pertti hakee puoli kiloa jauhelihaa ja juttelet sen kanssa terapiatunnin käsittelemällä kyseisen naudan elämänlaatua ja onnellisuutta? Täytyisi laittaa lasku erikseen terapiapuheesta ja lihasta.

Viimeksi muokattu: 21.04.17 - klo:07:28 kirjoittanut supersammakko

Nothing is Something Worth Doing

-Joomies-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1131
Mut on toi hyvä idea..

Oikeasti.. ei tarvitse löytää kuin 10 ihmistä jotka haluavat ostaa n. 80-100 kiloa lihaa (puolikas hieho) kerrallaan. Se ei ole vaikeaa jos liha on hyvää.
On hyvä idea, mutta vähän pessimistisenä ajattelen kymmenen ihmisen löytymisen olevan haasteellista; Kertaerälle joo, mutta pitkäjänteisen asiakaskunnan saaminen on haaste.

Pitkäaikainen haaste vaatii sen että asiaa pitää viedä eteenpäin jos siitä aikoo joskus elää. Mutta vielä pitää varmistaa tulot jostain. Lihan myynti voi onnistua kun myyt elämystä (tutustumista tilaan ja eläimiin tms) pääasiana.
Se mikä ei tapa, se vituttaa

supersammakko

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8652
  • You're a slave to money then you die
Mut on toi hyvä idea..

Oikeasti.. ei tarvitse löytää kuin 10 ihmistä jotka haluavat ostaa n. 80-100 kiloa lihaa (puolikas hieho) kerrallaan. Se ei ole vaikeaa jos liha on hyvää.
On hyvä idea, mutta vähän pessimistisenä ajattelen kymmenen ihmisen löytymisen olevan haasteellista; Kertaerälle joo, mutta pitkäjänteisen asiakaskunnan saaminen on haaste.

Pitkäaikainen haaste vaatii sen että asiaa pitää viedä eteenpäin jos siitä aikoo joskus elää. Mutta vielä pitää varmistaa tulot jostain. Lihan myynti voi onnistua kun myyt elämystä (tutustumista tilaan ja eläimiin tms) pääasiana.
Ok, alappa laskea sitä kustannusta lihakilolle yhden tilakierroksen jälkeen. Mutta tuossa elämyksen myymisessä olet muutoin oikeassa, se pitää vain realisoida rahaksi. Ja oikeasti, en usko olevan kovin hyvä idea esitellä että "tässä on napoleon, teidän tuleva joulukinkkunne". Ai kun on söpö... Ei ei...

Viimeksi muokattu: 21.04.17 - klo:07:33 kirjoittanut supersammakko

Nothing is Something Worth Doing

-Joomies-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1131
Mut on toi hyvä idea..

Oikeasti.. ei tarvitse löytää kuin 10 ihmistä jotka haluavat ostaa n. 80-100 kiloa lihaa (puolikas hieho) kerrallaan. Se ei ole vaikeaa jos liha on hyvää.
On hyvä idea, mutta vähän pessimistisenä ajattelen kymmenen ihmisen löytymisen olevan haasteellista; Kertaerälle joo, mutta pitkäjänteisen asiakaskunnan saaminen on haaste.

Pitkäaikainen haaste vaatii sen että asiaa pitää viedä eteenpäin jos siitä aikoo joskus elää. Mutta vielä pitää varmistaa tulot jostain. Lihan myynti voi onnistua kun myyt elämystä (tutustumista tilaan ja eläimiin tms) pääasiana.
Ok, alappa laskea sitä kustannusta lihakilolle yhden tilakierroksen jälkeen. Mutta tuossa elämyksen myymisessä olet muutoin oikeassa, se pitää vain realisoida rahaksi. Ja oikeasti, en usko olevan kovin hyvä idea esitellä että "tässä on napoleon, teidän tuleva joulukinkkunne". Ai kun on söpö... Ei ei...
Riippuu ihan lihamäärästä ja kierroksen pituudesta....
Mutta usein hyvä palvelu ja asiakkaan huomiointi maustaa ravintolassa ruokaa parhaiten.
Se mikä ei tapa, se vituttaa

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Mut on toi hyvä idea..

Oikeasti.. ei tarvitse löytää kuin 10 ihmistä jotka haluavat ostaa n. 80-100 kiloa lihaa (puolikas hieho) kerrallaan. Se ei ole vaikeaa jos liha on hyvää.
On hyvä idea ja kaikki keinot kannattavuuden parantamiseksi ovat tärkeitä, sekä upeaa että näin yrittäjämäisesti ajatellaan. Mutta vähän pessimistisenä ajattelen kymmenen ihmisen löytymisen olevan haasteellista; Kertaerälle joo, mutta pitkäjänteisen asiakaskunnan saaminen on haaste. Plus sitten se, paljonko sitä lihakiloa pyöritetään käsissä, Pertti hakee puoli kiloa jauhelihaa ja juttelet sen kanssa terapiatunnin käsittelemällä kyseisen naudan elämänlaatua ja onnellisuutta? Täytyisi laittaa lasku erikseen terapiapuheesta ja lihasta.

Jospa kirjoittaa A4:lle mitä on myymässä.. Esim. 100 kiloa rotukarjan lihaa, pilkottuina tällaisiin palasiin. Ja hinta alle. Sitten ottaa tuosta 100 kopiota ja jakaa ne sadalle edes lievästi potentiaaliselle asiakkaalle.. Jos 10% noista kiinnostuu, niin 5 hiehoa on myyty. Isompaan markkinointiin en rupeaisi, ehkä palakauppaan.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

JD6630

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5501
Tai sit markkinoi facebookissa.

versu213

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 516
  • Tuottajan asialla...
Tällä hetkellä tuotantosuuntana on emolehmät ja myynti tulee vasikoista. Emoja on n. 30 kpl ja tila on luomussa. Pihaton kapasiteetti on tällä määrällä täysi. Olen ajatellut suoramyynnin aloittamista, mutta teuraita siis menee tällä hetkellä muutama vanha kanttura vuodessa, joten jotain muuta pitäisi kehittää.. Vuokramaatakin lähtee tänä vuonna kymmenkunta hehtaaria pois viljelyksestä ja rehun omavaraisuus on koetuksella. Paljonko siitä teurahiehosta jää käteen kun se kuitenkin vie sen eläinpaikan ja rehut joutuu syöttämään ja teurastus maksaa? Olisi kiva nähdä jotain lukuja. Tuntuu, että on niin saakutin vaikea tehdä mitään kannattavuuslaskelmiakaan kun on niin paljon muuttuvia tekijöitä. Kaikkein vaikeinta on laskea omalle rehulle hinta  :-\ Ja siis verrata sitä, että kumpi on kannattavampaa, pelkät vasikat vai vasikat ja joitakuita teuraita vuodessa suoramyyntinä? Muutama kanava jo on jotka lihaa ostaisi.


teurashieho AB. teurasp. 274.5kg  ikä:19.7kk. lihakkuusluokka:5 rasva:4 luokka:o

palautus 81.20kg hinta:2.44kg=159.96€ alv.0+salmonellavak. 13.33€=211.68€sis.alv.

tilitys tuottajalle 193.3kg*2.76€=534.51sis.alv.€-211.68€ tuottajalle jää 322.83€sis.alv.


AB välitysvasikka lehmä. paino 285kg. hinta. 580.32€sis.alv.

voipi jotain päätellä,että kannattaako myyvä muutamia hiehoja teuraaksi isommille puljuille... :D

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Hiehohommissa oleellista on se, että teurastus on heti kun lihapaino riittää tukeen. Ja teurastusikä siis n 13-14 kk. Jos joku hieho lojuu läävässä 20 kk, niin sen kuuluukin tuottaa tappiota 😅😅😅
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

versu213

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 516
  • Tuottajan asialla...
Hiehohommissa oleellista on se, että teurastus on heti kun lihapaino riittää tukeen. Ja teurastusikä siis n 13-14 kk. Jos joku hieho lojuu läävässä 20 kk, niin sen kuuluukin tuottaa tappiota 😅😅😅


no onkohan se kuin paljo parempi tuotto sillä 170kg teuraspainosella nulikalla?
tuskin sekään mitään amerikan tienaa on....
kyseinen hieho oli tarkotuksella jätetty lojumaan,koska siitä otettiin itelle palautus lihaa.ja puoleen vuoteen sille ei loppusalla annettu väkirehuja,pelkkää paalia.
vai kuuluuki tehä tappioo... :D :D :D

Pasi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2373
Kyllä ajatus on ihan kokeilemisen arvoinen tavalla tai toisella. Varsinkin kun ainakin osa osatajista on jo aika varmoja. Kunhan saa kaikki osat myytyä ja alkaa miettimään mitä sitten tekee jos joku haluaakin yhtäkkiä paljon enemmän kuin aikaisemmin.

Yksi tapa omien rehujen (siis muiden kuin myytävissä olevien kuivien viljojen ja palkokasvien siementen) olisi laskea kuinka paljon niiden tuottamiseen on kulunut rahaa. Sadon määrän pitäis olla edes jollakin tarkkuudella tiedossa ja myös mitä milläkin lohkolla on tehty. Ostolannoitteiden, siemeneen, säilöntäaineiden yms. ja pakollisten tilpehöörien (esim. laitumien aitaamiseen tarvittavat ostettavien) hinta on helppo kaivaa kuiteista esille. Omalle konetyölle voisi käyttää vaikkapa alueen keskimääräistä urakointihintaa +muutama prosentti. Oman käsityön arvolle voi kukin ravistaa hihastaan mieluisan hinnan.

En usko rekojen ja muiden ruokapiirien katoamiseen. Mutta sitä on turha kuvitella, että siellä voisi myydä mitä tahansa vaan on tarjottava ihan sitä mitä halutaan ja varauduttava huonosti kaupaksi tekevien osien myyntiin muualla tai jalostamiseen esim. makkaraksi.

Xiranda

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 131
Tällä hetkellä tuotantosuuntana on emolehmät ja myynti tulee vasikoista. Emoja on n. 30 kpl ja tila on luomussa. Pihaton kapasiteetti on tällä määrällä täysi. Olen ajatellut suoramyynnin aloittamista, mutta teuraita siis menee tällä hetkellä muutama vanha kanttura vuodessa, joten jotain muuta pitäisi kehittää.. Vuokramaatakin lähtee tänä vuonna kymmenkunta hehtaaria pois viljelyksestä ja rehun omavaraisuus on koetuksella. Paljonko siitä teurahiehosta jää käteen kun se kuitenkin vie sen eläinpaikan ja rehut joutuu syöttämään ja teurastus maksaa? Olisi kiva nähdä jotain lukuja. Tuntuu, että on niin saakutin vaikea tehdä mitään kannattavuuslaskelmiakaan kun on niin paljon muuttuvia tekijöitä. Kaikkein vaikeinta on laskea omalle rehulle hinta  :-\ Ja siis verrata sitä, että kumpi on kannattavampaa, pelkät vasikat vai vasikat ja joitakuita teuraita vuodessa suoramyyntinä? Muutama kanava jo on jotka lihaa ostaisi.


teurashieho AB. teurasp. 274.5kg  ikä:19.7kk. lihakkuusluokka:5 rasva:4 luokka:o

palautus 81.20kg hinta:2.44kg=159.96€ alv.0+salmonellavak. 13.33€=211.68€sis.alv.

tilitys tuottajalle 193.3kg*2.76€=534.51sis.alv.€-211.68€ tuottajalle jää 322.83€sis.alv.


AB välitysvasikka lehmä. paino 285kg. hinta. 580.32€sis.alv.

voipi jotain päätellä,että kannattaako myyvä muutamia hiehoja teuraaksi isommille puljuille... :D


Kiitos esimerkistä! Siinähän se tulikin hyvin esille. Eli ei mitään järkeä teurashiehoissa ja kun ei olla edes tukialueella. Ja paljonko sitten lihanmyynnistä jää voittoa jos itse myy suoraan, maksaako sillä sen kasvatuksen. Tuskinpa.

Pitäisi ehkä alkaa panostamaan vasikoiden lisäruokintaan. Nytkin on saatu (ilman lisäruokintaa) yli tonnin (siis euroissa) sonnivasikoita mutta hyviltä emoilta. Rimpulat jää (varsinkin lehmävasikat) sitten sinne n. 500 euroon.  Siitäki pitäis tehdä laskelma, että paljonko se lisäruokinta maksaa ja paljonko niistä mahd. lisäkiloista voi sitä rahaa saada eli onko se ees kannattavaa.

Kyllä ajatus on ihan kokeilemisen arvoinen tavalla tai toisella. Varsinkin kun ainakin osa osatajista on jo aika varmoja. Kunhan saa kaikki osat myytyä ja alkaa miettimään mitä sitten tekee jos joku haluaakin yhtäkkiä paljon enemmän kuin aikaisemmin.

Yksi tapa omien rehujen (siis muiden kuin myytävissä olevien kuivien viljojen ja palkokasvien siementen) olisi laskea kuinka paljon niiden tuottamiseen on kulunut rahaa. Sadon määrän pitäis olla edes jollakin tarkkuudella tiedossa ja myös mitä milläkin lohkolla on tehty. Ostolannoitteiden, siemeneen, säilöntäaineiden yms. ja pakollisten tilpehöörien (esim. laitumien aitaamiseen tarvittavat ostettavien) hinta on helppo kaivaa kuiteista esille. Omalle konetyölle voisi käyttää vaikkapa alueen keskimääräistä urakointihintaa +muutama prosentti. Oman käsityön arvolle voi kukin ravistaa hihastaan mieluisan hinnan.

En usko rekojen ja muiden ruokapiirien katoamiseen. Mutta sitä on turha kuvitella, että siellä voisi myydä mitä tahansa vaan on tarjottava ihan sitä mitä halutaan ja varauduttava huonosti kaupaksi tekevien osien myyntiin muualla tai jalostamiseen esim. makkaraksi.

Kiitos laskuvinkistä. Pitääpä koittaa laskeskella joku ilta..

wolfheartscry

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2216
Annat teurastamon teurastaa ja hoitaa logistiikka. Annat asiakkaan noutaa paketti teurastamon palautuspisteestä. Annat asiakkaan hoitaa paloittelu teurastamon puhtaaksi leikkaamista paisteista ja annat asiakkaan pakata jauheliha asiakkaan itsensä haluamalla tavalla. Et tarvitse murehtia kylmäketjusta tai elintarviketiloista. Virtuaalinen elintarvikehuoneistolupa tarvitaan (tai piti ainakin meidän hommata). Yritysmyynnissä voi olla eroa kuluttajamyyntiin, joten kannattaa selvittää.Lihat sitovaa ennakkotilausta vastaan, ei jää varastoa. Sulle jää hinnoittelu ja laskutus, sopivien asiakkaiden etsiminen (markkinointi) ja homman organisointi. Jos tuotteen hinta-laatu -suhde on kohdallaan, asiakas on valmis näkemään hiukan vaivaa asian eteen. Homman voi aloittaa pienestä ja laajentaa, jos markkina löytyy tai vastaavasti lopettaa. Hiehon suoramyynti kannattaa ja lehmän sitäkin paremmin. Voittajia tässä hommassa on asiakas, sinä ja teurastamo. Häviäjä on ääs-ryhmä, mutta sehän on vaan hyvä.