Ammoniakilla tuli kaasutettua olkipaaleja vielä 2000-luvulla, mutta homma loppui, kun rosvolaiva-logoinen ystävämme lopetti mulle ammoniakin myynnin. Todellinen syy jäi epäselväksi, tekosyitä tuli sitäkin enempi.
Ureasta ei kokemuksia.
Ammoniakin alkuperäinen idea säilyvyyden takaamisen lisäksi oli parantaa oljen ruokinnalista arvoa sulavuutta parantamalla ja lisämällä typpeä/valkuaista rehussa. Tällöin oljen piti olla reaktion takia kosteaa. Heinääkin sai olla seassa.
Itse käytin loppuaikana ammoniakkia lähinnä paalien säilyvyyden takia, jolloin paalit saivat olla kuiviakin. Tarvittavan ammoniakin määräkin jäi tällöin vähäisemmäksi. Sänkiheinälle oli tarkoitus myös kokeilla, mutta loppui työ myynti just pahimmoilleen, etten ehtinyt testata. Olisi ollut muovikustannus aumassa halvempi kuin erilliskäärintä. Myöskään kuljetusvaurioita ei olisi tullut muoviin.