Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta  (Luettu 7187 kertaa)

de Citonni

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8682
  • Don't dream your life, live your dreams.
Ranskassa teurashieho arvostetaan korkeammalle, kuin sonni.

Hiehoissa on kyl hyvä liha... Jopa lypsyrotuisissa jotenkin syötävää

On se parempi kuin sonnissa, mutta häviää kyllä lehmälle, ainakin jauhelihana ja sopivan raakakypsytyksen jälkeen muutenkin. :) Suomalainen lihan hinnoittelu on ihan naurettavaa. Juuri cittarissakin bongasin tosi valjua "pihvisonnia" palvelutiskissä, ulkofileessä tai edes entrecoteessa ei rasvaa about lainkaan. Ja saman kaupan lihahyllyssä taas oli puolet halvempaa naudan ulkofilettä jonka seassa selvästi väkirehupainotteisesti ruokittua lehmää, tosi upea marmorifilee. Suurin osa sielläkin toki oli jotain pliisua lypsyrotusonnia.

https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=20787.msg326071#msg326071

Muutama vuosi sitten oli ilmeisesti sonnin/härän liha porukan mielestä parempaa, kun ei kukaan kommentoinut.  ;D ;D
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.

supersammakko

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8652
  • You're a slave to money then you die
Aivan kuten aloittaja mainitsi, suomessa ei ole lihan laatuluokittelua. Hans Välimäki taannoin kommentoi tämän ongelmaksi kun raaka-ainetta ostaessaan ei välttämättä tiedä onko liha roikkunut päivän, vai kuukauden.

Höllätään sääntöjä, niin rupeaa löytymään sellaista mitä soijapurilaisen vegaani paistajat haluaa.
Ei siihen mitään sääntöjä tarvitse höllätä, vaan tehdä se laatuluokitus.
Nothing is Something Worth Doing

Magia

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3652
Ranskassa teurashieho arvostetaan korkeammalle, kuin sonni.

Hiehoissa on kyl hyvä liha... Jopa lypsyrotuisissa jotenkin syötävää

On se parempi kuin sonnissa, mutta häviää kyllä lehmälle, ainakin jauhelihana ja sopivan raakakypsytyksen jälkeen muutenkin. :) Suomalainen lihan hinnoittelu on ihan naurettavaa. Juuri cittarissakin bongasin tosi valjua "pihvisonnia" palvelutiskissä, ulkofileessä tai edes entrecoteessa ei rasvaa about lainkaan. Ja saman kaupan lihahyllyssä taas oli puolet halvempaa naudan ulkofilettä jonka seassa selvästi väkirehupainotteisesti ruokittua lehmää, tosi upea marmorifilee. Suurin osa sielläkin toki oli jotain pliisua lypsyrotusonnia.

Se menee just näin se asia.

Paras pihvi tulee 3-4 vuotiaasta liharotuisesta lehmästä. Onnistunee myös lypsyrotuisesta jos se on tarpeeksi lihava ja ruokinta on ollut sellainen ettei liha ole hapanta koko aikaa
Atriahan nosti lehmänlihanhintaa,hyvä menekki oliko ihan niinkin kauas kuin eurooppaa.Tuli kyllä vain viestistä mieleen,että on tainut loppua teurastamojen mässäily lopettajien lehmillä.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Aivan kuten aloittaja mainitsi, suomessa ei ole lihan laatuluokittelua. Hans Välimäki taannoin kommentoi tämän ongelmaksi kun raaka-ainetta ostaessaan ei välttämättä tiedä onko liha roikkunut päivän, vai kuukauden.

Höllätään sääntöjä, niin rupeaa löytymään sellaista mitä soijapurilaisen vegaani paistajat haluaa.
Ei siihen mitään sääntöjä tarvitse höllätä, vaan tehdä se laatuluokitus.

Laatuluokitus on eri asia kuin säännöt! Ostaja asettaa laatukriteerit mitä haluaa, ei siihen lakia tarvita!
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

supersammakko

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8652
  • You're a slave to money then you die
Aivan kuten aloittaja mainitsi, suomessa ei ole lihan laatuluokittelua. Hans Välimäki taannoin kommentoi tämän ongelmaksi kun raaka-ainetta ostaessaan ei välttämättä tiedä onko liha roikkunut päivän, vai kuukauden.

Höllätään sääntöjä, niin rupeaa löytymään sellaista mitä soijapurilaisen vegaani paistajat haluaa.
Ei siihen mitään sääntöjä tarvitse höllätä, vaan tehdä se laatuluokitus.

Laatuluokitus on eri asia kuin säännöt! Ostaja asettaa laatukriteerit mitä haluaa, ei siihen lakia tarvita!
Opettele ymmärtämään lukemasi, laatuluoitus on laatuluokitus, ei laki.
Nothing is Something Worth Doing