Kirjoittaja Aihe: HK jättää sikatilalliset?  (Luettu 13307 kertaa)

Karju

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • *
  • Viestejä: 488
    • Profiili
Vs: HK jättää sikatilalliset kylmästi
« Vastaus #30 : 29.01.18 - klo:21:39 »
Kyllä on tuotanto noussut emakkosikalassa  kymmenessä vuodessa ihan kivasti mutta oletteko huomanneet että velvoitteita on hiipimällä lisätty sinne ja tänne.
Ja jos ei liput ja laput ole ojennuksessa,raportit lähetetty ajallaan niin napsitaan hinnasta pois.Nyt on vielä kiina ilmiö päällä,lisää tulee seurantaan töitä,varmasti.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • *
  • Viestejä: 16984
  • YTK:FI
    • Profiili
Vs: HK jättää sikatilalliset kylmästi
« Vastaus #31 : 30.01.18 - klo:06:59 »
Tuottajien pitäisi kilpailuttaa lihataloja enemmän. Kriteereiksi hinta, vaatimukset ja ynm. mitä keksitään.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

ja101

  • Konkari
  • ****
  • Viestejä: 1819
  • Kouvola, Kymenlaakso
    • Profiili
Vs: HK jättää sikatilalliset kylmästi
« Vastaus #32 : 30.01.18 - klo:08:27 »
En kyllä allekirjottaisi sitä, että sikojen keskipaino olisi noussut. Tai onhan se noussut jostakin 80 luvun tilanteesta, mutta viimeisen 10 vuoden aikana, niin kyllä ainakin HK:lla on pyritty alhaisempiin teuraspainoihin. Lihan määrän pysyminen samalla tasolla johtuu ehkä ennemmin siitä, että se sama lihasikapaikka tuotti ennen kolme sikaa ja nyt melkein neljä vuodessa. Tämä on hieman nurinkurista. Jos kasvatettaisiin edelleen se kolme sikaa vuodessa korkeammalla keskipainolla niin voisi silti olla kannattavampaa lihasiantuottajalle, kuin lähes neljä sikaa matalammalla painolla. Porsaita ei tarvittaisi kuin se kolme, samoin kuin kallista alkukasvatusrehua ei menisi kuin niille kolmelle sialle. Nyt sika teurastetaan siinä kohtaa, kun se alkaa sille lihasian kasvattajalle tuottamaan jotakin. Mutta eihän tämä olekkaan lihatalojen (Atria ja HK) tarkoitus. Snellulla kai kasvatetaan isommiksi, mutta muuten en osaa sanoa.
Osa-aikaisten ja eläkeläisviljelijöiden riistäjä.

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • *
  • Viestejä: 7376
    • Profiili
Vs: HK jättää sikatilalliset kylmästi
« Vastaus #33 : 30.01.18 - klo:08:30 »
En kyllä allekirjottaisi sitä, että sikojen keskipaino olisi noussut. Tai onhan se noussut jostakin 80 luvun tilanteesta, mutta viimeisen 10 vuoden aikana, niin kyllä ainakin HK:lla on pyritty alhaisempiin teuraspainoihin. Lihan määrän pysyminen samalla tasolla johtuu ehkä ennemmin siitä, että se sama lihasikapaikka tuotti ennen kolme sikaa ja nyt melkein neljä vuodessa. Tämä on hieman nurinkurista. Jos kasvatettaisiin edelleen se kolme sikaa vuodessa korkeammalla keskipainolla niin voisi silti olla kannattavampaa lihasiantuottajalle, kuin lähes neljä sikaa matalammalla painolla. Porsaita ei tarvittaisi kuin se kolme, samoin kuin kallista alkukasvatusrehua ei menisi kuin niille kolmelle sialle. Nyt sika teurastetaan siinä kohtaa, kun se alkaa sille lihasian kasvattajalle tuottamaan jotakin. Mutta eihän tämä olekkaan lihatalojen (Atria ja HK) tarkoitus. Snellulla kai kasvatetaan isommiksi, mutta muuten en osaa sanoa.

 Porsastarjonta tai sen puute on varmaan syy lihasian painoon ja kasvatusaikaan.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

ja101

  • Konkari
  • ****
  • Viestejä: 1819
  • Kouvola, Kymenlaakso
    • Profiili
Vs: HK jättää sikatilalliset kylmästi
« Vastaus #34 : 30.01.18 - klo:08:43 »
En kyllä allekirjottaisi sitä, että sikojen keskipaino olisi noussut. Tai onhan se noussut jostakin 80 luvun tilanteesta, mutta viimeisen 10 vuoden aikana, niin kyllä ainakin HK:lla on pyritty alhaisempiin teuraspainoihin. Lihan määrän pysyminen samalla tasolla johtuu ehkä ennemmin siitä, että se sama lihasikapaikka tuotti ennen kolme sikaa ja nyt melkein neljä vuodessa. Tämä on hieman nurinkurista. Jos kasvatettaisiin edelleen se kolme sikaa vuodessa korkeammalla keskipainolla niin voisi silti olla kannattavampaa lihasiantuottajalle, kuin lähes neljä sikaa matalammalla painolla. Porsaita ei tarvittaisi kuin se kolme, samoin kuin kallista alkukasvatusrehua ei menisi kuin niille kolmelle sialle. Nyt sika teurastetaan siinä kohtaa, kun se alkaa sille lihasian kasvattajalle tuottamaan jotakin. Mutta eihän tämä olekkaan lihatalojen (Atria ja HK) tarkoitus. Snellulla kai kasvatetaan isommiksi, mutta muuten en osaa sanoa.

 Porsastarjonta tai sen puute on varmaan syy lihasian painoon ja kasvatusaikaan.
No juu vaikuttaa tietysti, mutta ensiksi vähennettiin emakoita ja nyt taas lisätään. Helpommalla olisi päästy kun olisi nostettu keskipainoa. Nyt kuitenkin HK:lla on kärsitty siitä porsaspulasta ja silti kärkihinta haarukan ei ole annettu kasvaa ylöspäin. Lihasikaloita pidetään sitten tyhjinä aina muutama viikko erien välissä. Kiinteät kulut juoksee..
Osa-aikaisten ja eläkeläisviljelijöiden riistäjä.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • *
  • Viestejä: 16984
  • YTK:FI
    • Profiili
Vs: HK jättää sikatilalliset kylmästi
« Vastaus #35 : 30.01.18 - klo:08:56 »
En kyllä allekirjottaisi sitä, että sikojen keskipaino olisi noussut. Tai onhan se noussut jostakin 80 luvun tilanteesta, mutta viimeisen 10 vuoden aikana, niin kyllä ainakin HK:lla on pyritty alhaisempiin teuraspainoihin. Lihan määrän pysyminen samalla tasolla johtuu ehkä ennemmin siitä, että se sama lihasikapaikka tuotti ennen kolme sikaa ja nyt melkein neljä vuodessa. Tämä on hieman nurinkurista. Jos kasvatettaisiin edelleen se kolme sikaa vuodessa korkeammalla keskipainolla niin voisi silti olla kannattavampaa lihasiantuottajalle, kuin lähes neljä sikaa matalammalla painolla. Porsaita ei tarvittaisi kuin se kolme, samoin kuin kallista alkukasvatusrehua ei menisi kuin niille kolmelle sialle. Nyt sika teurastetaan siinä kohtaa, kun se alkaa sille lihasian kasvattajalle tuottamaan jotakin. Mutta eihän tämä olekkaan lihatalojen (Atria ja HK) tarkoitus. Snellulla kai kasvatetaan isommiksi, mutta muuten en osaa sanoa.

Luuta ja nahkaa on suhteessa enemmän pienemmässä siassa. "arvo" osien määräkin on todenäköisesti isompi kun tulee neljä kolmen siaan. Kinkuja saadaan pelkästään 16 myyntiin 12 siaan.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

ja101

  • Konkari
  • ****
  • Viestejä: 1819
  • Kouvola, Kymenlaakso
    • Profiili
Vs: HK jättää sikatilalliset kylmästi
« Vastaus #36 : 31.01.18 - klo:07:30 »
En kyllä allekirjottaisi sitä, että sikojen keskipaino olisi noussut. Tai onhan se noussut jostakin 80 luvun tilanteesta, mutta viimeisen 10 vuoden aikana, niin kyllä ainakin HK:lla on pyritty alhaisempiin teuraspainoihin. Lihan määrän pysyminen samalla tasolla johtuu ehkä ennemmin siitä, että se sama lihasikapaikka tuotti ennen kolme sikaa ja nyt melkein neljä vuodessa. Tämä on hieman nurinkurista. Jos kasvatettaisiin edelleen se kolme sikaa vuodessa korkeammalla keskipainolla niin voisi silti olla kannattavampaa lihasiantuottajalle, kuin lähes neljä sikaa matalammalla painolla. Porsaita ei tarvittaisi kuin se kolme, samoin kuin kallista alkukasvatusrehua ei menisi kuin niille kolmelle sialle. Nyt sika teurastetaan siinä kohtaa, kun se alkaa sille lihasian kasvattajalle tuottamaan jotakin. Mutta eihän tämä olekkaan lihatalojen (Atria ja HK) tarkoitus. Snellulla kai kasvatetaan isommiksi, mutta muuten en osaa sanoa.


Luuta ja nahkaa on suhteessa enemmän pienemmässä siassa. "arvo" osien määräkin on todenäköisesti isompi kun tulee neljä kolmen siaan. Kinkuja saadaan pelkästään 16 myyntiin 12 siaan.
Joo jos määrää ajatellaan niin tietysti kinkkuja tulee vähemmän, lisäksi kinkut ovat pienempi. Juuri sellaisia mitä ihmiset nykyään haluavat. Enemmän ajatuksena se, että nyt väkisin väännetään sitä, että kiertonopeus on tapissaan ja sitten tulee tälläinen poikkeus porsastoimituksiin niin sikalat ovat tyhjiltään. Mutta sehän se taisi olla sen pois potkitun toimarin viimeinen visio. Se että välillä sikalat ovat tyhjiltään. Eihän siinä mitään pidän ihan mielellään sikalaa tyhjänä, jos joku vain maksaisi siitä jotain. Hinnat on höylätty siihen muotoon ettei tyhjillään oloja paljon passaisi olla. Samoin kuin tuo teurastuspaino on laitettu sellaiseksi, että ei siinä sikafarmarille tahdo jäädä kuin känsät käteen.
Osa-aikaisten ja eläkeläisviljelijöiden riistäjä.