Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Millä aineella säilöt rehut  (Luettu 7997 kertaa)

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9599
Vs: Millä aineella säilöt rehut
Nyt pitää kysyä tekeekö täällä paaliin ilman aineita muut kun minä? Kyllä mäkin tarkkuussilppuri kaudella "nielin" happoa tai ainakin kaasua ja muutama muukin työtapaturma lähipiirissä. Osa tietysti tyhmyyttä ja huolimattomuuttakin. Muistaa ne isän sormet lapsuus ajaltani, kun sitä painovoimalla toimivan hapottimen suutinta oli pitänyt putsata, joka kevät ja syksy. Omia tuttuja jotka tekee paaliin, niin yksi joskus sanoi tekevänsä bakteereilla ja muut ilman. Jopa tuubiin lykätään paaleja ilman mitään aineita. Kyllä mäkin artturista 6 arvosanoja joskus olen saanut. Rehu oli vaan mielestäni hyvää , lypsättävää ja lehmille maistuvaa. Mutta kun se voi jälki lämmetä. No helteillä tuon kyllä huomas, mutta yleensä muulloin se muuttuu jo aiemmin paskaksi ja maidoksi. Kuten sanoin joskus tulee mieleen , jospa jotain kokeilis edes verrannoksi, mutta kait se on laiskuus joka saa jatkamaan samalla tyylillä. Ja paalejakin olen joskus myynyt. Aikoinaan samoille ostajille vuosittain, mutta niiltä karjanpito on loppunut tai oma rehuntuotanto kasvanut. Enkä mä muista, että kukaan koskaan olis laatua mitenkään moittinut. Toki tarpeessa kaikki on kait hyvää tai edes kohtalaista. Nyt näköpiirissä ei ole myyntiä. Helpompi täsmätä oma rehusato minimiin , kuin maksimiin ja taloudellisesti ollaan samassa. Tänä vuonna kait piti yrittää sitä "maksimia" siinä silti onnistumatta. No onneksi nuo märät mössykät on "säilynyt" ja vielä kelpaavatkin lehmille. Myyrien tekemien reikien ja muutaman käärinnässä tai pystytyksessä tulleen reijän takia sanoisin, että kymmenen tuhannen paalin kokemuksella (2001 ->) 30 paalia on nostettu muovinpoiston jälkeen mettään.

JD6630

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5501
Vs: Millä aineella säilöt rehut
No happo antaa halvan vakuutuksen säilymisestä. Turha ottaa riskiä jos säilöntäkustannus on alle 2€/paali. Sillä saa taatusti maittavaa rehua joka kestää vähän paremmin myös lintujen ja myyrien tuhot.
Biologisilla on se ongelma, että jos esim linnut tekee pieniä reikiä paalin päälle nopeasti paalauksen jälkeen, se menee ihan hukkaan.

optimisti

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1527
Vs: Millä aineella säilöt rehut
Kokemukseni mukaan, eläimille maittaa korkeamman  arvosanan rehu paremmin kuin huonon.

Juba

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 968
  • LOS KANTTURAS
Vs: Millä aineella säilöt rehut
Meillä on tuo vanha tornisiilo mihin teen kovimman pakkas ajan rehua 3kk tarpeiksi aiv llä (kun en vielä ole sinne uskaltanut maitohapolla kokeilla) ja elhon silppurilla ja kokemuksesta sanon että kun vaihtuu josilla tehdyistä paaleista tornirehuun niin syönti huononee rankasti olkoot arvosanat miten hyvät tahansa. Itsekin alku aikoina epäilin maitohappoja ja tein aiv llä paaleja ja kyllä niissä tahtoi home läiskiä ja huonoja kohtia vaan olla. Ainakaan josilla tehdyt on olleet läpensä hyvää tavaraa jopa ylivuotisetkin.

Viimeksi muokattu: 06.09.18 - klo:07:24 kirjoittanut Juba

AkkuPENSASLEIKKURI😬

Magia

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3626
Vs: Millä aineella säilöt rehut
Käsittäkseni käymisen on tapahduttava eläimen sisällä, eikä ennen rehun syöntiä.

Viimevuoden sadekelillä urakoitsia teki osan paaleista maitohapolla ja arvosana 6. Itse tekasin osan paaliin kakkosella ja arvosana 9.
Kuiva-aine oli kummassakin 25-27%. Sama pelto, pari päivää oli korjuulla eroa.
Tämä on vain oma vaatimaton havainto. Näytteitä ei lähetetty Valiolle.
Käymisen on tapahduttava ennen syöttRöä ja just oikealla tavalla.En tiedä olisiko lähes 86 k-aineelluiset rehut tarvinneet mitään säilöntäainetta.Kivennäisiä tuntuu olevan vähän rehuissa.

wolfheartscry

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2216
Vs: Millä aineella säilöt rehut
Paalit menee urakoitsijan bakteeri-aineilla. Aumoja olen tehnyt yhden vuodessa bakteereilla ja loput Primalla tai 2 plussalla. Bakteeriauma alkaa lämpenemään jo tekovaiheessa, vaikka ajoaika olisi päivä maks puolitoista ja joskus "lämpö jää päälle", joten tappion riski kasvaa. Hapoilla ei ole ihan samanlaista ilmennyt. Pilaantuminen on sitten ollut tiivistymisen vajavaisuus tai reikä muovissa. Bakteerilla aumarehut on olleet vaihtelevampia laadultaan, johtunee ilmeisesti sokerin määrästä korjattavassa materiaalissa. Tänä vuonna en sitten aumaa bakteerilla tehnyt lainkaan.

optimisti

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1527
Vs: Millä aineella säilöt rehut
Primaa on nyt tonkat täynnä, jos ei sateet hellitä, niin 5L/paali, sillä mennään. Bakteerit ovat pakkasessa jo talviunilla.