Keskusteluaiheet > Sikatalous

Nyt Suomessa tuotetaan vähemmän sikaa, kuin syödään

(1/7) > >>

sikarikas:
Olen vielä porsastuottaja. Odotan mielenkiinnolla kuka lihataloista tohtii nostaa lihasian tuottajahinnan vähintään 2€/kg, jos alamäki jatkuu, niin tuottajat loppuu kotimaasta.
Kalluppia tähän osioon.
Porsastila tai lihasikatila jatkaa tai lopettaa v.2019
 

SKN:
Oot kohta 10-vuotta tehny konkkaa tai lopettanu kun ei lyö leiville?

Myötämielisiä velkojia tai sitten oot saanu taivaan lahjana rahaa...

https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=9273.msg128311#msg128311

Muoksis,

Kuule, aja taksia, nyt se onnistuu helpommin kun 2009, otat sen vanhan farmari-Volvon ja nahkatakin hyötykäyttöön...

Näin me jauhohomot ollaan toimittu jo ties kuinka kauan... 🤣

sikarikas:
Perämetät syöty ja vielä pankki armollinen.

SKN:

--- Lainaus käyttäjältä: sikarikas - 05.12.18 - klo:22:02 ---Perämetät syöty ja vielä pankki armollinen.

--- Lainaus päättyy ---

Vinkki tossa ylhäällä.... 🤣

2009 kun sää vielä vuolit kultaa ni jauhopiireissä jo valmistauduttiin puunvuolentaan, tai oikeestaan oltiin siihen jo totuttu.

Ja on sulla riittosat hakkuut ku 10-vuotta oot perämettällä pärjänny...

ja101:
Anteeksi vaan, mutta ehkä homman suurin ongelma on juuri siinä, että syötetään niitä perämettiä eikä ymmärretä lopettaa. Lopettaminen tai konkurssi yhden tilan kohdalla on hirveä asia, mutta kun katsotaan kokonaisuutta niin voisi olla parempi vaihtoehto. Nyt jokaista pidetään löysässä hirressä ja hirsi alkaa kohta olemaan niin laho, että se menee poikki. Tarkoitan tällä sitä että siinä löysässä hirressä on oltu ainakin kymmenen vuotta.

Tämä sama asia koskee jokaista tuotantosuuntaa. Niin se koskee skännääkin. Viljapuolella homma hoidetaan yleensä niin, että aletaan urakoimaan tai mennään ulkopuolelle töihin. Silti sitä viljelyä jatketaan, vaikka se on kannattamatonta. Onko se sitten vieläkään kannattamatonta niin voisin olla tuostakin eri mieltä. Jos et ole vuokrannut tai ostanut kallista peltoa niin ihan hyvin viljapuolella pärjäilee. Joskus pystyy vähän kalustoakin päivittämään. Joten jos skn olisit vaikka hiljaa siitä sikapuolesta kun sulla ei kai edelleenkään ole niitä elukoita...

Ja aloittajan kysymykseen vastaus on, että lihasikoja on ja tulevaisuus näyttää mitä tehdään. Nyt talveksi ainakin otetaan elukoita, että saadaan seosviljat syötettyä, niille kun ei ole oikein kysyntää markkinoilla. Intesiteettiä hieman lasketaan, josko se paskan kolaaminen siitä hieman helpottuisi.

Sen verran vielä haluaisin kysyä, että missähän ne lopettajat mahtaa olla, kun ei omalle kohdalle ole vielä osunut ainuttakaan. Silti niitä pitäisi olla. Possutkin tuntuvat menevän niin hyvin, että niitä joutuu oikein odottamaan. Laskutaidon puutetta vai mitä?

Ja sellaista päivää ei tule että lihasta maksettaisiin 2e/kg. Mä olen sitä mieltä, että meillä on edessä ruotsin tie, jossa kotimaista haluaville ja siitä maksaville tuotetaan kotimaista lihaa, muu katetaan tuonnilla. Sanoisin että noin 50% omavaraisuua asteeksi niin sitten jäljelle jäävät voivat elää, mutta mitään kultakaivosta tästä ei enää tule.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta