Kirjoittaja Aihe: Muutosherkkyys ja brändäys  (Luettu 4311 kertaa)

Utopiaa

  • Harjaantunut
  • **
  • Viestejä: 175
    • Profiili
Vs: Muutosherkkyys ja brändäys
« Vastaus #30 : 27.12.18 - klo:11:20 »
Mikäköhän on ritiläkasvattamon hiilijalanjälki suhteessa kuivikelattiaiseen? Pellolta pois kannettujen olkien ravinteet pitää kompensoida jotenkin ja polttoainetta kuluu paalaukseen, kuljetukseen ja silppuamiseen. Ritiläpihatosta liete kulkee painovoimalla säiliöön josta yhdellä pumppauksella levityskärryyn, mutta kuivikepohja vaatii konetyötä tyhjennykseen ja lastaukseen.

Aika harvalla kylmäpihattotilalla oljet riittää pelkästään kuivitukseen, vaikka niitä haalisi naapurikyliä myöden. Eli turvettahan noissa isommissa kasvattamoissa käytetään kuivikkeena mikä ei ainakaan paranna hiilijalanjälkeä.

antti-x

  • Mestari
  • *****
  • Viestejä: 2211
    • Profiili
Vs: Muutosherkkyys ja brändäys
« Vastaus #31 : 27.12.18 - klo:12:12 »
Mikäköhän on ritiläkasvattamon hiilijalanjälki suhteessa kuivikelattiaiseen? Pellolta pois kannettujen olkien ravinteet pitää kompensoida jotenkin ja polttoainetta kuluu paalaukseen, kuljetukseen ja silppuamiseen. Ritiläpihatosta liete kulkee painovoimalla säiliöön josta yhdellä pumppauksella levityskärryyn, mutta kuivikepohja vaatii konetyötä tyhjennykseen ja lastaukseen.

Aika harvalla kylmäpihattotilalla oljet riittää pelkästään kuivitukseen, vaikka niitä haalisi naapurikyliä myöden. Eli turvettahan noissa isommissa kasvattamoissa käytetään kuivikkeena mikä ei ainakaan paranna hiilijalanjälkeä.

Polttoaineen kulutus sekä turpeen nostoa että olkien keruussa + levityksessä on kiistatonta. Mutta noin muuten ei voida laskea että se olkien tai turpeen kuivikekäyttö lisäisi jotenkin merkittävästi kasvihuonepäästöjä, nehän päätyvät sitten kuivikekäytön jälkeen peltoon ja lisäävät pellon orgaanista massaa sen sijaan että ne potettaisiin. Varsinkin oljella kyse on vain ylimääräisestä navettakäynnistä sen sijaan että se joka tapauksessa mätänisi peltoon.

wolfheartscry

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • *
  • Viestejä: 2017
    • Profiili
Vs: Muutosherkkyys ja brändäys
« Vastaus #32 : 27.12.18 - klo:16:22 »
Turha meidän on enää naudanlihan hiilijalanjäljestä kinata. Ihmiset on opetettu, että punainen liha on suurin ilmastomörkö, vaikka tän päivän savon sanomissa oli hiukan erilaiset jakaumat. NBA-tähti Lauri Markkanenkin on joulun iltalehden jutun mukaan lopettanut ilmasto(imago)syistä punaisen lihan syönnin, vaikka oikeampaa olisi ollut lopettaa pelaaminen siellä tai ainakin lopettaa pelimatkojen kulkeminen lentämällä. Onneksi sukulaisia lensi kotimaasta Chigacoon joulun viettoon. Että se siitä viherpesusta...

Rusina

  • Aktiivi
  • ***
  • Viestejä: 430
    • Profiili
Vs: Muutosherkkyys ja brändäys
« Vastaus #33 : 28.12.18 - klo:22:39 »
Turha meidän on enää naudanlihan hiilijalanjäljestä kinata. Ihmiset on opetettu, että punainen liha on suurin ilmastomörkö, vaikka tän päivän savon sanomissa oli hiukan erilaiset jakaumat. NBA-tähti Lauri Markkanenkin on joulun iltalehden jutun mukaan lopettanut ilmasto(imago)syistä punaisen lihan syönnin, vaikka oikeampaa olisi ollut lopettaa pelaaminen siellä tai ainakin lopettaa pelimatkojen kulkeminen lentämällä. Onneksi sukulaisia lensi kotimaasta Chigacoon joulun viettoon. Että se siitä viherpesusta...

Aivan totta, julkisuuden henkilöt käyttävät tuota punaisen lihan julkista boikotoimista imagosyistä kilpensä kiillottamiseen. Muutenkin koko ilmastoteko-shitistä on tehty mediaseksikästä chaissee.

Ne jotka oikeesti välittää ilmastosta niin niiden teot ovat pieniä, huomaamattomia ja arkipäiväisiä. Karjan pito voi olla yksi niistä, sillä karjan pidolla ja karjan pidolla on eroa.
« Viimeksi muokattu: 29.12.18 - klo:15:02 kirjoittanut Rusina »

sorkkis

  • Mestari
  • *****
  • Viestejä: 14802
  • Voimat lisääntyy . Vapise Jouni
    • Profiili
Vs: Muutosherkkyys ja brändäys
« Vastaus #34 : 30.12.18 - klo:10:37 »
Turha meidän on enää naudanlihan hiilijalanjäljestä kinata. Ihmiset on opetettu, että punainen liha on suurin ilmastomörkö, vaikka tän päivän savon sanomissa oli hiukan erilaiset jakaumat. NBA-tähti Lauri Markkanenkin on joulun iltalehden jutun mukaan lopettanut ilmasto(imago)syistä punaisen lihan syönnin, vaikka oikeampaa olisi ollut lopettaa pelaaminen siellä tai ainakin lopettaa pelimatkojen kulkeminen lentämällä. Onneksi sukulaisia lensi kotimaasta Chigacoon joulun viettoon. Että se siitä viherpesusta...

Aivan totta, julkisuuden henkilöt käyttävät tuota punaisen lihan julkista boikotoimista imagosyistä kilpensä kiillottamiseen. Muutenkin koko ilmastoteko-shitistä on tehty mediaseksikästä chaissee.

Ne jotka oikeesti välittää ilmastosta niin niiden teot ovat pieniä, huomaamattomia ja arkipäiväisiä. Karjan pito voi olla yksi niistä, sillä karjan pidolla ja karjan pidolla on eroa.

Laivojen ympäristö haittoja aletaan pienentämään , mikä onkin järkevää . Pienet ja huonot peltolohkot metsälle , siinä maatalouden "päästöt" olis hoidettu  . Maatalouden päästöt ovat niin pienet ettei niillä ole merkitystä .
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • *
  • Viestejä: 47645
    • Profiili
Vs: Muutosherkkyys ja brändäys
« Vastaus #35 : 31.12.18 - klo:08:15 »
mutta laivathan on niiiiin pieniä jotta net voi unohtaa, - sopivasti.   mut maatilat näkyy jopa tielle ja niitä niiiin saakelisti joka paikassa, - joten net sen saasteen tuottaa..      siis niitä raipattava!!